Re: Jublileusz XX-lecia UKS-ów czy zwykły blamaż?!
Resp.: Nieformalistka (10 lut 2012 10:45 pm)
UKS Katowice - 17.02. akademia, 18-19.02. poprawiny, tj. wyjazd do ośrodka SPA (DN specjalnie postarał się o dofinansowanie z funduszu socjalnego).
11 lut 2012, 05:50
kaczka W naszym UKS prawie już po uroczystościach (dzisiaj o 16 jest jeszcze bal). Najpierw było wręczanie medali u Wojewody (przyznanych przez Prezydenta RP). Kto je dostał - nie wiadomo. Potem było w Urzędzie, wręczanie jubileuszowych medali, impreza zamknięta dla postronnych. Nawet przełożeni odznaczonych dowiedzieli się o uroczystości godzinę przed. Odznaczonych (w godzinach pracy) podjęto małym poczęstunkiem. Medale dostało byłe i obecne kierownictwo - od kierownika w górę, ale kto konkretnie nie wiadomo. Najlepiej podobno wyglądało wręczanie medali obecnej dyrekcji, wręczali je sobie nawzajem. Medale otrzymali za wyniki w pracy, a nie za długoletnią pracę, bo niektórzy odznaczeni pracują krócej niż 20 lat. Dzisiaj jest bal. Do ostatniej chwili nie wiadomo jaki zaplanowano program, menu itd.Wszystkie uroczystości były objęte tajemnicą dla postronnych. Powiedzcie mi, bo nie rozumiem, to święto czy wstyd dla odznaczonych?
Dzięki kaczka za ten wpis, dawno się tak nie ubawiłem. Powaliłeś mnie tym wpisem na kolana ... ze śmiechu Ktoś kiedyś powiedział, że życie pisze najlepsze scenariusze. Tego, sam Bareja by się nie powstydził
11 lut 2012, 07:21
silniczek
kaczka W naszym UKS prawie już po uroczystościach (dzisiaj o 16 jest jeszcze bal). Najpierw było wręczanie medali u Wojewody (przyznanych przez Prezydenta RP). Kto je dostał - nie wiadomo. Potem było w Urzędzie, wręczanie jubileuszowych medali, impreza zamknięta dla postronnych. Nawet przełożeni odznaczonych dowiedzieli się o uroczystości godzinę przed. Odznaczonych (w godzinach pracy) podjęto małym poczęstunkiem. Medale dostało byłe i obecne kierownictwo - od kierownika w górę, ale kto konkretnie nie wiadomo. Najlepiej podobno wyglądało wręczanie medali obecnej dyrekcji, wręczali je sobie nawzajem. Medale otrzymali za wyniki w pracy, a nie za długoletnią pracę, bo niektórzy odznaczeni pracują krócej niż 20 lat. Dzisiaj jest bal. Do ostatniej chwili nie wiadomo jaki zaplanowano program, menu itd.Wszystkie uroczystości były objęte tajemnicą dla postronnych. Powiedzcie mi, bo nie rozumiem, to święto czy wstyd dla odznaczonych?
Dzięki kaczka za ten wpis, dawno się tak nie ubawiłem. Powaliłeś mnie tym wpisem na kolana ... ze śmiechu :brawa: Ktoś kiedyś powiedział, że życie pisze najlepsze scenariusze. Tego, sam Bareja by się nie powstydził
,
czyli rekapitulując.......... "Man kann singen, man kann tanzen aber nicht mit den Zasrancen" - co się wykłada, że można nawet śpiewać i tańczyć, byle nie z zasrańcami. Jan Gall, lwowski muzyk z XIX stulecia
____________________________________ idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
11 lut 2012, 14:08
To teraz poprosimy inne UKS-y pochwalcie się jak "świętowaliście" niech nas USiaków skręci z zazdrości
11 lut 2012, 14:23
Hogata
To teraz poprosimy inne UKS-y pochwalcie się ja "świętowaliście" niech nas USiaków skręci z zazdrości ;)
nie pomogę, jak już wyżej napisałem, nie bywam na takich imprezach
11 lut 2012, 14:29
W skrócie: medale, dyplomy, wóda, tańce mało-towarzyskie, kiepskie żarcie oraz powtarzane słowa: "ja ciebie nagradzam, a ty mnie", rano ból głowy i dręczące pytanie: Czy ja wczoraj wymio....łem wracając do domu?
11 lut 2012, 14:35
Merculio
W skrócie : medale, dyplomy, wóda, tańce mało-towarzyskie, kiepskie żarcie oraz powtarzane słowa: "ja ciebie nagradzam, a ty mnie", rano ból głowy i dręczące pytanie: Czy ja wczoraj wymio....łem wracając do domu?
czyżby jak w starym dowcipie o towarzystwie hedonistycznym WiR (wóda i r....nie)?.
11 lut 2012, 14:37
cyanide3
Hogata
To teraz poprosimy inne UKS-y pochwalcie się ja "świętowaliście" niech nas USiaków skręci z zazdrości ;)
nie pomogę, jak już wyżej napisałem, nie bywam na takich imprezach
Ja też nie ale może inny niech zrozumieją jak są bo jeszcze nie do wszystkich to dociera, skoro biorą w tych przedstawieniach udział
11 lut 2012, 14:48
Relacja z Warszawy Uroczystości z okazji XX-lecia kontroli skarbowej dla pracowników UKS Warszawa odbyły się w Instytucie Biocybernetyki i Inżynierii Biomedycznej im. Macieja Nałęcza PAN w Warszawie ul. Ks. Trojdena 4. Nie liczyłem, ale na sali było około 300 osób. Uroczystość rozpoczęła się z kilkominutowym opóźnieniem od występu zespołu muzycznego. Potem powitano „szacownych gości”, w tym: Andrzeja Parafianowicza – Generalnego Inspektora Kontroli Skarbowej, Krzysztofa Bondaryka - Szefa Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, Wiesławę Dróżdż – Rzecznika Prasowego MF, Jacka Kozłowskiego wojewodę mazowieckiego, Dyrektorów i wicedyrektorów UKS, IC, IS. Co prawda wiceminister A.Parafianowicz, minister K.Bondaryk i Rzecznik Prasowy MF W.Dróżdż i nie byli obecni na uroczystości nawet chwili, a Wojewody mazowieckiego nie było na sali w momencie powitania, ale niewątpliwie już samo powitanie tak szacownych gości podniosło prestiż imprezy i pozwoliło obecnym w auli pracownikom UKS Warszawa poczuć, z jakim szacunkiem i poważaniem odnosi się do nich kierownictwo MF. Jak się wydaje rodzi się nowa polska tradycja: witanie na uroczystościach osób, których tam nie ma. Jest to znakomity pomysł, bo można dodać każdej uroczystości splendoru, na przykład poprzez powitanie Prezydenta Stanów Zjednoczonych, a nawet Papieża... Niestety, nie do końca udał się pokaz multimedialny obrazujący historię kontroli skarbowej. Trzykrotnie przerywano go ze względu na „kłopoty z komputerem”. Ostatecznie, dzięki zaangażowaniu informatyków UKS Warszawa (twórców pokazu) po około godzinie udało się obejrzeć prezentację w całości! Były przemowy, ale też występy artystyczne. Na zakończenie poczęstunek – dla ciekawych podaję informację, że bez alkoholu. W trakcie uroczystości wręczono medale: „Za nienaganną służbę” i „XX lat kontroli skarbowej”. Tych pierwszych wręczono 18 (łącznie było ich 21, ale 3 wręczył wcześniej Premier Donald Tusk w KPRM, między innymi Wicedyrektorowi Ryszardowi Smolińskiemu). W trakcie wręczania medali „XX lat kontroli skarbowej” mogliśmy się przekonać, że w UKS Warszawa są pracownicy mający poczucie własnej wartości. Otóż jeden z nich, po odebraniu medalu „XX lat kontroli skarbowej”, zszedł do wręczających i oznajmił wszystkim obecnym, że takiego medalu to on nie chce. Następnie medal zwrócił...
Załącznik:
kocot.jpg
Załącznik:
przemowaosmanczuk.jpg
Załącznik:
smolinski.jpg
Załącznik:
witczak.jpg
Załącznik:
jurkowska.jpg
Załącznik:
odznaczenia.jpg
Załącznik:
medale.jpg
Załącznik:
muzycy.jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
11 lut 2012, 17:15
Niektórzy ludzie w UKS-ach naprawdę mają honor i poczucie własnej godności ..., to dzięki ich obecności i wsparciu, nadal warto nieść ten kaganek kontroli skarbowej.
11 lut 2012, 17:31
inspektor
Relacja z Warszawy Co prawda wiceminister A.Parafianowicz, minister K.Bondaryk i Rzecznik Prasowy MF W.Dróżdż i nie byli obecni na uroczystości nawet chwili, a Wojewody mazowieckiego nie było na sali w momencie powitania, ale niewątpliwie już samo powitanie tak szacownych gości podniosło prestiż imprezy i pozwoliło obecnym w auli pracownikom UKS Warszawa poczuć, z jakim szacunkiem i poważaniem odnosi się do nich kierownictwo MF. Jak się wydaje rodzi się nowa polska tradycja: witanie na uroczystościach osób, których tam nie ma. Jest to znakomity pomysł, bo można dodać każdej uroczystości splendoru, na przykład poprzez powitanie Prezydenta Stanów Zjednoczonych, a nawet Papieża...
...Vladimira Putina, Angelę Merkel, José Manuel Barroso...
inspektor
Niestety, nie do końca udał się pokaz multimedialny obrazujący historię kontroli skarbowej. Trzykrotnie przerywano go ze względu na „kłopoty z komputerem”..
Platformie też jakiś czas temu nie wyszedł pokaz. Winę pani Kidawa-Błońska zrzuciła na złośliwość rzeczy martwych. C'est la vie jak mawiają Anglicy po francusku.
O 20.00 miał odbyć się mecz o Superpuchar Polski na Narodowym i też nie wyszło. Jeszcze 2-3 lata temu dałoby się obarczyć winą PIS i Kaczyńskiego. Dzisiaj niestety już nikt tego nie kupi.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
11 lut 2012, 18:06
W trakcie wręczania medali „XX lat kontroli skarbowej” mogliśmy się przekonać, że w UKS Warszawa są pracownicy mający poczucie własnej wartości. Otóż jeden z nich, po odebraniu medalu „XX lat kontroli skarbowej”, zszedł do wręczających i oznajmił wszystkim obecnym, że takiego medalu to on nie chce. Następnie medal zwrócił...
Inspektorze zdradź nam, któż taki - ten odważniak
11 lut 2012, 18:19
Nie zdradzę, ma wybitnie "polityczne" nazwisko. A swoją drogą: słyszałem, że w niektórych UKS wraz medalami "XX-lecia kontroli skarbowej" była też premia pieniężna. W UKS W-wa musi wystarczyć medal.
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
11 lut 2012, 18:24
inspektor
Nie zdradzę, ma wybitnie "polityczne" nazwisko. A swoją drogą: słyszałem, że w niektórych UKS wraz medalami "XX-lecia kontroli skarbowej" była też premia pieniężna. W UKS W-wa musi wystarczyć medal.
To zrozumiałe Inspektorze, że nie zdradzisz:) Pozostaje domyślać się kto to:) Gratuluję TEJ OSOBIE odwagi i poczucia własnej wartości:)