Teraz jest 04 wrz 2025, 07:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
Kontrola 2010 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2009, 18:55

POSTY        45
Post Kontrola 2010

dobreee..od siebie dodam, że znam takich którzy oszukiwali, oszukiwali, oszukiwali i nóżka się im raz podwinęła..i teraz jak przychodzi poborca to ich dzieci muszą stać pod domem bo nie mogą wejść i czasem tak przez półgodziny i dłużej.. ale każdy orze jak może ;)

Co masz na myśli, bo nie złapałem?  :unsure:

14 mar 2010, 21:41
Znawca

REJESTRACJA16 maja 2009, 18:01

POSTY        129

LOKALIZACJAŚląsk
Post Kontrola 2010
Ale jaja! Niepotrzebne bicie piany. Mówiąc szczerze - jestem najemnikiem (dobrym) i w ten sposób podchodzę do mojej pracy. Robię to, za co mi płacą, bez "personifikacji demonicznych szyldów"  ;)  Nie czuję misji a jedynie wykonuję dobrze powierzone mi zadania!

15 mar 2010, 07:19
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 mar 2007, 23:20

POSTY        189
Post Kontrola 2010
Arnold71                    

Ale jaja! Niepotrzebne bicie piany. Mówiąc szczerze - jestem najemnikiem (dobrym) i w ten sposób podchodzę do mojej pracy. Robię to, za co mi płacą, bez "personifikacji demonicznych szyldów"  ;)  Nie czuję misji a jedynie wykonuję dobrze powierzone mi zadania!

Też dobre podejście ... pod warunkiem, ze nie narzekasz na nadmiar pracy, kierownictwo, złe przepisy,nierówne traktowanie, nikomu nie trujesz tyłka, itp

15 mar 2010, 07:45
Znawca

POSTY        129

LOKALIZACJAŚląsk
Post Kontrola 2010
Mam tyle samo pracy co inni. Kierownictwo jak wszędzie (mierniki, mierniki, mierniki...). Przepisy - przecież pracuję na tych samych co wszyscy! Szlag mnie trafia i co z tego? Nic! Uważam, że ludzie generalnie fajni są - i tak do nich podchodzę. A swoje zrobię tak czy siak - bo za to mi płacą. Pozdrawiam

15 mar 2010, 08:07
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2009, 12:08

POSTY        20
Post Kontrola 2010
Arnold71                    

To my mamy misję? ;)
Tak generalnie to nie rozumiem zamieszania dotyczącego tych wytycznych, nic nowego, ani odkrywczego one nie przyniosły.

16 mar 2010, 09:44
Znawca

POSTY        129

LOKALIZACJAŚląsk
Post Kontrola 2010
Za wyjątkiem mieszających nikt nie rozumie zamieszania z miernikami, tylko... cały czas słyszę, że mamy tak działać, żeby mierniki były dobre. Niektórych mierników nie rozumiem (zgodność przypisów z decyzjami?!). Przecież postępowanie podatkowe wszczynane na podstawie kontroli służyć ma rozpatrzeniu dodatkowych dowodów, uwzględnieniu (lub nie) wniosków strony... Co wam bedę pisał - przecież znacie to. A jak są różnice, to znaczy, że kontrola jest do d..y.

16 mar 2010, 10:49
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 mar 2008, 23:46

POSTY        8
Post Kontrola 2010
Do d..y to są robiący zamieszanie z miernikami.

16 mar 2010, 19:40

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
Post Kontrola 2010
onager                    

To my mamy misję? ;)

A umacnianie zaufania obywateli do Państwa Prawa, to co, pies?

16 mar 2010, 19:57
Zaawansowany

REJESTRACJA06 wrz 2009, 10:14

POSTY        87
Post Kontrola 2010

To my mamy misję?

W teorii: Powinniśmy świadczyć usługi najwyższej jakości dla naszych podatników, pomagając im zrozumieć i sprostać nałożonym na nich obowiązkom podatkowym oraz aby stosowanie prawa podatkowego dokonywane było z uczciwością i sprawiedliwością dla wszystkich.

22 mar 2010, 13:33
Specjalista

REJESTRACJA08 lis 2007, 16:36

POSTY        597
Post Kontrola 2010
kadet                    

To my mamy misję?

W teorii: Powinniśmy świadczyć usługi najwyższej jakości dla naszych podatników, pomagając im zrozumieć i sprostać nałożonym na nich obowiązkom podatkowym oraz aby stosowanie prawa podatkowego dokonywane było z uczciwością i sprawiedliwością dla wszystkich.

A niestety to pozostanie tylko w teorii, bo żeby coś komuś pomóc zrozumieć, najpierw samemu trzeba to zrozumieć :)

22 mar 2010, 14:31
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Post Kontrola 2010
mozeanglia                    

kadet                    

A niestety to pozostanie tylko w teorii, bo żeby coś komuś pomóc zrozumieć, najpierw samemu trzeba to zrozumieć :)

Ale jak zrozumieć coś czego nie da się zrozumieć.  <_<
Na przykład sens (czy raczej bezsens) mierników :o

I tu mam pomysł: zgłaszajmy propozycje kolejnych idiotycznych mierników które będą mierzyły naszą 'misję'.

propozycja nr 1
szybkość pisania pism [w ilościoznakach na sekundę]

....................................  ilość znaków w piśmie*
szybkość pisania pism = -------------------------------
.................................... czas zakończenia - czas rozpoczęcia [w min]

* Narzędzia => statystyka wyrazów

22 mar 2010, 16:07
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Kontrola 2010
Haracz w zamian za ochronę przed kontrolami urzędniczymi
Nowy pomysł warszawskiej mafii

Warszawscy gangsterzy wymyślili nowy sposób zdobycia wielkich pieniędzy - dowiedział się Onet.pl w świecie przestępczym. To wyłudzanie haraczy w zamian za ochronę przedsiębiorców przed dokuczliwymi kontrolami urzędniczymi.

- Kto będzie płacił nam pieniądze, będzie miał zagwarantowane, że nie będą go nękać żadne kontrole - opowiada wpływowy gangster. Jego zdaniem, ten pomysł uda się zrealizować poprzez zastraszanie urzędników i kontrolerów. Dotychczas przedsiębiorcy płacili haracze głównie za tzw. "ochronę" czyli bezpieczeństwo fizyczne.

To już nie pierwszy taki pomysł wśród warszawskich przestępców. Już w 2000 roku gang kierowany przez Mariusza D. ps. "Przeszczep" wyłudzał haracze od stołecznych przedsiębiorców i w zamian zapewniał im brak urzędniczych kontroli. Jak to robił?

- Znane są nam przypadki pobić lub zastraszeń urzędników skarbowych, którzy próbowali kontrolować firmy opłacające się gangsterom - opowiada policjant z Wydziału do walki z Terrorem Kryminalnym.
W jednym przypadku czterej gangsterzy uzbrojeni w pistolety maszynowe podjechali do urzędnika skarbowego, gdy ten wysiadał z samochodu pod własnym blokiem. Kazali mu podpisać decyzję, że dana firma nie zalega z podatkami. Zagrozili, że jeśli zrobi inaczej, zostanie zamordowany. Urzędnik przestraszył się i posłuchał.

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/no ... omosc.html

Swoboda działalności gospodarczej w wersji Turbo. Z doładowaniem...

06 lis 2010, 21:14
Znawca

REJESTRACJA18 wrz 2008, 17:22

POSTY        213

LOKALIZACJASin City - Miasto Grzechu
Post Kontrola 2010
Nadir                    

W jednym przypadku czterej gangsterzy uzbrojeni w pistolety maszynowe podjechali do urzędnika skarbowego, gdy ten wysiadał z samochodu pod własnym blokiem. Kazali mu podpisać decyzję, że dana firma nie zalega z podatkami. Zagrozili, że jeśli zrobi inaczej, zostanie zamordowany. Urzędnik przestraszył się i posłuchał.

ściema jakaś, chyba że to był dyrektor UKS albo NUS  :blush:

06 lis 2010, 22:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 27 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2