Teraz jest 04 wrz 2025, 09:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
Przywileje emerytalne 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

A poborca skarbowy po 35 latach to może nie tylko zbzikować ale i ocipieć.

Myślisz, że Zielonka zbzikował i ocipiał? :o
:lol:

05 lut 2008, 22:42
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

<!--quoteo(post=23758:date=05. 02. 2008 g. 10:04:name=Viglaif)--><div class='quotetop'>(Viglaif @ 05. 02. 2008 g. 10:04) [snapback]23758[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Każdy ma taką pracę jaką sobie wybierze ...

Niestety nie.
Startowałem na do Policji, ale oblałem testy psychologiczne. W trakcie rozmowy z panią psycholog, już po testach zapytałem dlaczego, przecież zrobiłem całość i to 10 minut przed czasem (nikt  z pozostałych nie zrobił 100 % pytań, większość zdążyła ok. 70%). Odpowiedź była szczera do bólu: "Jest Pan zbyt inteligentny, samodzielny i dociekliwy, a takich w Policji nie potrzeba".
Inteligencja mi gdzieś uleciała, przecież jestem skarbowcem  :lol:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

"Test owcy". McCośtam.

05 lut 2008, 23:04
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Każdy ma taką pracę jaką sobie wybierze lub jaka mu odpowiada nie mieszłbym do tego żołnierzy czynnie uczestniczących w misjach bo to inna para kaloszy ale 35 letni policyjny lub wojskowy emeryt, który o wojnie tylko czytał lub ogłądał 4 pancernych to już przesada. Listonosze też chodzą w mundurach

A co powiedzieć o byłych "utrwalaczych władzy ludowej" biorących 4, 5 czy 6 tauzenów PLN miesięcznie?
Bogaty też Nasz Kraj. Prawda?

06 lut 2008, 07:21
Zaawansowany

REJESTRACJA23 paź 2006, 11:04

POSTY        53

Listonosze też chodzą w mundurach :D

Ochroniarze w moim urzędzie też  :)

06 lut 2008, 16:35
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post Bogaty też Nasz Kraj
Nadir                    

Viglaif                    

Każdy ma taką pracę jaką sobie wybierze lub jaka mu odpowiada nie mieszsłbym do tego żołnierzy czynnie uczestniczących w misjach bo to inna para kaloszy ale 35 letni policyjny lub wojskowy emeryt, który o wojnie tylko czytał lub oglądał 4 pancernych to już przesada. Listonosze też chodzą w mundurach

A co powiedzieć o byłych "utrwalaczach władzy ludowej" biorących 4, 5 czy 6 tauzenów PLN miesięcznie?
Bogaty też Nasz Kraj. Prawda?

A co o obecnych?

06 lut 2008, 21:42
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 wrz 2007, 16:08

POSTY        237

Ja osobiście jestem przeciwny wszelkim przywilejom emerytalnym dającym możliwośc wcześniejszego przejścia na emeryturę niektórym grupom zawodowym. moim zdaniem jest to nabijanie w butelkę reszty społeczeństwa. Skoro są teraz słuch że pracując 30 lat z pensją 2500 brutto można liczyć na emeryturę rzędu 800 -900 złotych to ile można odłożyć na własną emeryturę w 15 lat? :za2:

Także jestem przeciwny wszelkim przywilejom emerytalnym. Albo mamy równość wszystkich wobec prawa, albo jej nie mamy :offtopic:. Mam w rodzinie 35-cio letniego emeryta celnika który po 15 latach pracy ma 2.000 emerytury. Ja pracuję już 20 lat i do emerytury zosłatały mi 22 lata! Gdzie tu sprawiedliwość? Czy nie ma rozsądnych ludzi którzy zrobią z tym porządek :zly1: .

03 wrz 2009, 17:41
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post kompletnie tego nie pojmuję
Maxer2007                    

uma                    

Ja osobiście jestem przeciwny wszelkim przywilejom emerytalnym dającym możliwośc wcześniejszego przejścia na emeryturę niektórym grupom zawodowym. moim zdaniem jest to nabijanie w butelkę reszty społeczeństwa. Skoro są teraz słuch że pracując 30 lat z pensją 2500 brutto można liczyć na emeryturę rzędu 800 -900 złotych to ile można odłożyć na własną emeryturę w 15 lat? :za2:

Także jestem przeciwny wszelkim przywilejom emerytalnym. Albo mamy równość wszystkich wobec prawa, albo jej nie mamy :offtopic:
Mam w rodzinie 35-cio letniego emeryta celnika który po 15 latach pracy ma 2.000 emerytury. Ja pracuję już 20 lat i do emerytury zostały mi 22 lata! Gdzie tu sprawiedliwość? Czy nie ma rozsądnych ludzi którzy zrobią z tym porządek :zly1: .

Szczerze przyznam, że też chyba nigdy tego nie zrozumiem.
A mając jeszcze na uwadze, że "utrwalacze władzy ludowej" biorą do dzisiaj po 6-8 tys. emerytury, to już kompletnie tego nie pojmuję.

03 wrz 2009, 18:32
Znawca

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:26

POSTY        247
Post Przywileje emerytalne
Również uważam, że nie powinno być przywilejów emerytalnych. Nikt nikogo nie zmusza do pracy w wojsku czy w policji, tak jak nikt nie zmusza do pracy w kopalni.

03 wrz 2009, 20:30
Zaawansowany

REJESTRACJA22 paź 2006, 13:52

POSTY        36

LOKALIZACJAKraina Szczęśliwego Kartofla

uma                    

Także jestem przeciwny wszelkim przywilejom emerytalnym. Albo mamy równość wszystkich wobec prawa, albo jej nie mamy :offtopic:. Mam w rodzinie 35-cio letniego emeryta celnika który po 15 latach pracy ma 2.000 emerytury. Ja pracuję już 20 lat i do emerytury zosłatały mi 22 lata! Gdzie tu sprawiedliwość? Czy nie ma rozsądnych ludzi którzy zrobią z tym porządek :zly1: .

Maxer2007,głupoty piszesz  :wysmiewacz:  a pozostali łykają to jak pelikany. Służba celna nie jest objęta zaopatrzeniowym systemem emerytalnym, kazdy celnik płaci składki na ZUS jak kazdy na etacie. :nonono:  A poza tym emerytura mundurowa po tzw. 15-u latach to jedynie 40% ostatniego uposażenia policjanta czy żołnierza. Więc zaprzestań tej propagandy rodem z lewiatana lub MinGosp (tych od Adama Sz.  ;) ), bo się minąłeś z faktami i rzeczywistością. No chyba że zabierasz głos dla samego głosu.... :glare:

03 wrz 2009, 20:50
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 wrz 2007, 16:08

POSTY        237
Maxer2007,głupoty piszesz  :wysmiewacz:  a pozostali łykają to jak pelikany. Służba celna nie jest objęta zaopatrzeniowym systemem emerytalnym, kazdy celnik płaci składki na ZUS jak kazdy na etacie. :nonono:  A poza tym emerytura mundurowa po tzw. 15-u latach to jedynie 40% ostatniego uposażenia policjanta czy żołnierza. Więc zaprzestań tej propagandy rodem z lewiatana lub MinGosp (tych od Adama Sz.  ;) ), bo się minąłeś z faktami i rzeczywistością. No chyba że zabierasz głos dla samego głosu.... :glare:[/quote]

Do Gefreiter.
Faktem jest, że osoba o której piszę ma emeryturę 2.000 zł po 15 latach pracy, częściowo w służbie celnej i w straży granicznej. Emeryturę ma wyliczoną za wybrane lata przepracowane w straży granicznej! Jeżeli masz wątpliwości, zapoznaj się z zasadami przechodzenia na emeryturę funkcjonariuszy straży granicznej - wskaźnik 40% uposażenia nie ma tu zastosowania. Dowodem koronnym byłby tutaj dowód naliczenia emerytury, ale sięganie do takich konkretów to ostateczność. Dodam jeszcze, że osoba o której piszę ma średnie wykształcenie ale to już całkiem inna historia! Czy nadal wierzysz w sprawiedliwość i zdrowy rozsądek?

04 wrz 2009, 12:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 24 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2