W związku z podziałem środków finansowych z wartościowania stanowisk w służbie cywilnej m. in. naczelnicy urzędów skarbowych wprowadzali tabele płac z mnoznikami kwot bazowych w danej grupie i ilościami punktów. Wprowadzali tą tabelę płąc najczęściej jako załącznik do zarządzenia naczelnika. Jaką podać podstawę prawną tego aktu, na jakiej podstaie go wewnętrznie wydać? Czy macie jakieś pomysły?
01 gru 2008, 18:04
kali626
W związku z podziałem środków finansowych z wartościowania stanowisk w służbie cywilnej m. in. naczelnicy urzędów skarbowych wprowadzali tabele płac z mnoznikami kwot bazowych w danej grupie i ilościami punktów. Wprowadzali tą tabelę płąc najczęściej jako załącznik do zarządzenia naczelnika. Jaką podać podstawę prawną tego aktu, na jakiej podstaie go wewnętrznie wydać? Czy macie jakieś pomysły?
Oj, Panie Naczelniku, w czym problem ? Wystarczy chyba: Ja, Pan i Władca obwieszczam ...
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
01 gru 2008, 20:15
wjawor
<!--quoteo(post=38628:date=01. 12. 2008 g. 18:04:name=kali626)--><div class='quotetop'>(kali626 @ 01. 12. 2008 g. 18:04) [snapback]38628[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> W związku z podziałem środków finansowych z wartościowania stanowisk w służbie cywilnej m. in. naczelnicy urzędów skarbowych wprowadzali tabele płac z mnoznikami kwot bazowych w danej grupie i ilościami punktów. Wprowadzali tą tabelę płąc najczęściej jako załącznik do zarządzenia naczelnika. Jaką podać podstawę prawną tego aktu, na jakiej podstaie go wewnętrznie wydać? Czy macie jakieś pomysły?
Oj, Panie Naczelniku, w czym problem ? Wystarczy chyba: Ja, Pan i Władca obwieszczam ... <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Inną będzie ciężko znaleźć, bo tak jakoś w tych całych Dz.U. tego tworu nie przewidzieli.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.