Teraz jest 04 wrz 2025, 06:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Likwidacja Wydziałów Kontroli Obrotu Towarowego z Zagranicą 
Autor Treść postu

REJESTRACJA11 lut 2008, 15:51

POSTY        199
Interesują mnie wasze opinie na temat planowanej zmiany naszej ustawy, która zmierza do wykreślenia z zakresu kontroli skarbowej zagadnień związanych z obrotem towarowym z zagranicą. Szczerze mówiąc nie podoba mi się fragment uzasadnienia mówiący o niepotrzebnym dublowaniu się kompetencji Służby Celnej i UKS'ów. Abstrahując od kontroli obrotu, prawdą jest, iż pozostałe zakresy podejmowanych przez nas działań dublują się z innymi firmami... a skoro raz już argument ten posłużył do poważnego uzasadnienia projektu to może...

27 maja 2008, 12:26

POSTY        199
Oczywiście sam pomysł pozbawienia nas możliwości badania tego zagadnienia też mi się nie podoba...

27 maja 2008, 13:16
Własny awatar
i po co był potrzebny desant "celników" do pewnego uksu, no po co jeszcze im pensyjki rozdmuchał za niepotrzebne wiadomości i umiejętności...? :brawa:

27 maja 2008, 14:52
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 mar 2008, 11:11

POSTY        21

LOKALIZACJAZachodnia Pomorska Polska
likwidacja tego wydziału moim skromnym zdaniem jest czysto polityczne. U nas w Szczecinie o tym się mówi natomiast u przyjaciól w Poznaniu weszło to w życie. Ja tu widze podtekst polityczny wydział złożony kiedyś głównie z RICowców trzeba rozpędzić-zawsze otym bardzo głośno mówił nasz były DIS-opozycjonista.

28 maja 2008, 07:19

POSTY        199
Ubolewam, bo przynajmniej w Lublinie to bardzo fajny wydział jest (w zasadzie był bo część kadry został po innych wydziałach rozgoniona już gdzieś rok temu). Byli zgrani, ze zdrowym podejściem do rzeczywistości i to zarówno w wymiarze skarbowym jak i każdym innym. Oczywiście od samego początku na marginesie naszej skarbowej rodziny, bo co to za skarbowcy co podatków nie robią. Nikt nie brał pod uwagę tego że robili fajne rzeczy z tym swoim cłem i że naprawde robili to fachowo.

28 maja 2008, 14:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5 ]