Teraz jest 04 wrz 2025, 10:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Ankieta na temat kontroli skarbowej, podatkowej 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2006, 06:21

POSTY        201
Na stronie internetowej wydawnictwa Profesjonalnej Oficyny Wydawniczej- Przegląd Podatkowy umieszczono anonimowe badanie ankietowe na temat naruszeń prawa podatników podczas kontroli. Ankieta wprost sugeruje, że kontrola podatkowa, skarbowa masowo narusza prawo w przeciwieństwie  do nękanych prawomyślnych podatników. Rodzi się w związku z tym pytanie czy my skarbowcy nie powinniśmy się zdobyć na podobne działania tylko na tematy: największych oszustów podatkowych RP,   najgorszych Ministrów Finansów i ich zastępców, ranking dyrektorów departamentów, UKS-ów, IS-ów, naczelników US-ów?

Sprawdź, weź udział i wypełnij:

<a href="http://webankieta.pl/ankieta/w1hppi2haago/p" target="_blank">http://webankieta.pl/ankieta/w1hppi2haago/p</a>

10 kwi 2008, 06:13
Znawca

REJESTRACJA03 mar 2007, 23:20

POSTY        189

Na stronie internetowej wydawnictwa Profesjonalnej Oficyny Wydawniczej- Przegląd Podatkowy umieszczono anonimowe badanie ankietowe na temat naruszeń prawa podatników podczas kontroli. Ankieta wprost sugeruje, że kontrola podatkowa, skarbowa masowo narusza prawo w przeciwieństwie  do nękanych prawomyślnych podatników. Rodzi się w związku z tym pytanie czy my skarbowcy nie powinniśmy się zdobyć na podobne działania tylko na tematy: największych oszustów podatkowych RP,   najgorszych Ministrów Finansów i ich zastępców, ranking dyrektorów departamentów, UKS-ów, IS-ów, naczelników US-ów?

<a href="http://webankieta.pl/ankieta/w1hppi2haago/p" target="_blank">http://webankieta.pl/ankieta/w1hppi2haago/p</a>

Wydrukowałam ankietę i potem przemyślę...twój pomysł jest bardzo dobry... ale podejrzewam,że nie do zrealizowania, na tych których wymieniłeś nie starcza nam czasu i oni właśnie o to dbają żeby się im nie zabrać do ****, poprzez wymyślanie coraz to nowych sprawozdań,zmian w przepisach,pracy pod statystykę itp, dopóki urzędnicy nie zmienią mentalności i podejścia do nakładanych zadań to tak będzie, będziemy sprawdzać odliczenia remontowe,zeznania osób fizycznych, kartę podatkową, ryczałty,płatników i takie różne mniejszej wagi sprawy a oszuści będą sie mieli zawsze dobrze i to  w dużym stopniu za naszym przyzwoleniem... bo tak naprawdę ci nasi kierownicy,naczelnicy to są wielcy tchórze i gbybyśmy jako pracownicy wzięli się za sprawy wiekszęgo kalibru to podejrzewam,że tak wprost baliby się nam tego nie podpisywać... zresztą mam nadzieję,że część urzędników tak robi, może na początek weźmy posłów,dziennikarzy,prezydentów miast,radnych i co wy na to

10 kwi 2008, 06:56
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

<!--quoteo(post=27932:date=10. 04. 2008 g. 06:13:name=tributarius)--><div class='quotetop'>(tributarius @ 10. 04. 2008 g. 06:13) [snapback]27932[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Wydrukowałam ankietę i potem przemyślę...twój pomysł jest bardzo dobry... ale podejrzewam,że nie do zrealizowania, na tych których wymieniłeś nie starcza nam czasu i oni właśnie o to dbają żeby się im nie zabrać do ****, poprzez wymyślanie coraz to nowych sprawozdań,zmian w przepisach,pracy pod statystykę itp, dopóki urzędnicy nie zmienią mentalności i podejścia do nakładanych zadań to tak będzie, będziemy sprawdzać odliczenia remontowe,zeznania osób fizycznych, kartę podatkową, ryczałty,płatników i takie różne mniejszej wagi sprawy a oszuści będą sie mieli zawsze dobrze i to  w dużym stopniu za naszym przyzwoleniem... bo tak naprawdę ci nasi kierownicy,naczelnicy to są wielcy tchórze i gbybyśmy jako pracownicy wzięli się za sprawy wiekszęgo kalibru to podejrzewam,że tak wprost baliby się nam tego nie podpisywać... zresztą mam nadzieję,że część urzędników tak robi, może na początek weźmy posłów,dziennikarzy,prezydentów miast,radnych i co wy na to
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Wypełniłem ankietę i wysłałem. Kilkanaście lat w zawodzi, chyba mnie uprawnia do tego. Doradzam budżetowi ale to drobiazg.

10 kwi 2008, 09:02

REJESTRACJA11 lut 2008, 15:51

POSTY        199
Już wypełniłem! Oczywiście wyrażałem się o nas w samych superlatywach:)))) Na pytanie: "3. Które zasady ogólne postępowania podatkowego zawarte w Ordynacji podatkowej nie są Pani/Pana zdaniem stosowane przez organy podatkowe? Proszę zaznaczyć właściwe odpowiedzi." Dałem odpowiedź żadne z nich, zaś w innych naruszeniach napisałem, że z naruszeniami się nie spotkałem i zwróciłem uwagę na nielogiczność pytania 3, prosząc jednocześnie, by odpowiedź na to pytanie zinterpretowano odwołując się do logiki, która w przeciwieństwie do gramatyki języka polskiego nakazuje podwójne zaprzeczenia interpretować "in plus". Bardzo miła ankieta:)))))))

10 kwi 2008, 13:21
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:39

POSTY        306
Co się dziwicie? Mamy to na codzień! W odwołaniach piszą - naruszył przepisy Ordynacji podatkowej w art. od 1 do 300!

10 kwi 2008, 16:19
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5 ]