Teraz jest 04 wrz 2025, 09:03

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 18 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
Nagrody kwartalne 
Autor Treść postu

REJESTRACJA11 lut 2008, 15:51

POSTY        199

<!--quoteo(post=24865:date=22. 02. 2008 g. 22:37:name=taxman)--><div class='quotetop'>(taxman @ 22. 02. 2008 g. 22:37) [snapback]24865[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
A Pan Palikot aby nie mieszka oficjalnie obecnie pod Warszawą? I tak jakby nie bardzo właściwy jest dyrektor z Lublina? Skąd w Was tyle nienawiści do gościa? Słyszałem, że nie nagradza po równo, tylko za wyniki. Czy więc te głosy pochodzą od zwolenników teorii CZY SIĘ STOI....?

Całkiem dobrze słyszałeś - rzeczywiście o nagrodach decydują w pierwszej kolejności wyniki, inwencja i dociekliwość (szczególnie w nietypowych kontrolach). Może trochę zbyt duży nacisk na mandaty, ale z tego co słyszę, to cała Polska to ma. Ci co uważają, że nagrody można w Lublinie dostać za nic są w wielkim błędzie - trzeba się nieźle natyrać! A ci co przyzwyczaili się chyba do starej formułki "czy się stoi, czy się leży..." szybko by się rozczarowali!
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Od pewnego czasu zastanawiam się, czy jesteśmy Urzędem Kontroli Skarbowej, czy Urzędem Ustaleń Skarbowych? Dla mnie kontrola zakończona bezwynikowo, to ważny sygnał, który wskazuje, że podatnik rozlicza się z budżetem w sposób uczciwy, a nie że kontroler jest leserem. Premiowanie ustaleń i mandatów, oraz karanie za ich brak to przejaw zasady że każdy podatnik to złodziej i oszust. Manienie ludzi premiowaniem za wyniki prowadzić może do kwestionowania  na rympał bzdur na małe kwoty, po to by podatnik zgodnie z zasadą iż uczciwi ludzie po sądach się nie włóczą złożył korektę. To samo w mandatach  ganiamy po rynkach stare babki, bo po co mieć problemy? lepiej rąbnąć komuś za paragon, lub brak ewidencji, bo wiadomo, że przynajmniej w mordę nie da i dzieci nie przestraszy. Można nawet zorganizowane akcje robić (przypomnij sobie listopadową akcje ZNICZ- ŻENADA), a że paserka akcyzowa kwitnie na każdym skwerku z... Statystyka przyrasta, w konsekwencji wszyscy są zadowoleni. Powiem szczerze: nagrody mi się trafiają i to często, ale uważam że pracę powinniśmy wykonywać bezstronnie i obiektywnie, a nie co kwartał zastanawiać się, gdzie by tu się jeszcze przygimnastykować by wyciągnąć premię. I dlatego uważam że nie powinno być nagród za wyniki i wcale nie jestem socjalistą, po prostu myślę że jesteśmy poważni, a tym swoim wyścigiem szczurów, zwłaszcza mandatowym, to pokazujemy że jesteśmy gnoje które za lizaka to nawet gacie zdejmą.

23 lut 2008, 22:25
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
kto dostanie "nagrodę" w przyszłym kwartale mogę napisać już dziś i 80% trafię, bo sa to stale te same osoby. Nagroda jest za statystykę, a nie za wiedzę i pracę.
Niestety MF uważa, że jesteśmy wyłącznie do dojenia podatników, a nie ich kontroli i kontroli systemu fiskalnego.  Szczytne hasełka o zaangażowaniu, nowatorstwie, wskazywaniu nieszczelności systemu pozostają hasełkami.

24 lut 2008, 10:18
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
3% fundusz nagród oblicza się w tym roku od jakiej kwoty ???? z czy bez podwyżek

24 lut 2008, 23:18
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

3% fundusz nagród oblicza się w tym roku od jakiej kwoty ???? z czy bez podwyżek

Widzę że niektóre osoby już rozplanowują zakupy z nowymi podwyżkami...

24 lut 2008, 23:28
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 18 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2