witam jak wygląda u was sprawa teczek dla osób pracujących w kontroli w terenie czy dostajecie takie raz na trzy lata?
13 sie 2012, 22:25
Re: teczka dla osób pracujących w terenie
A "reklamóweczka" nie wystarczy? To oczywiście żart
13 sie 2012, 22:39
Re: Teczka dla osób pracujących w terenie
reklamówka jest dobra na akcję mandatową
14 sie 2012, 10:08
U nas w kontroli są służbowe laptopy i to jest ok.Natomiast pytanie o służbowe teczki pachnie mi trochę "starymi czasami" kiedy pamiętam jak dostawaliśmy deputat za pranie odzieży, herbatę,mydło itp. Moim zdaniem to relikt przeszłości i czas już dostrzec, że nie tkwimy ciągle w XX wieku.
14 sie 2012, 14:39
No tak, bo w XXI wieku wypada kupować pracownikowi już wszystko - począwszy od ołówka, wkładu, długopisu, tuszu, papieru, klawiatury do komp., papieru itd. itp... , a także jeździć własnym samochodem na kontrole ( i nie tylko ) bez odpłatności lub za całe G! - etc. etc !
14 sie 2012, 14:59
Madagaskar nie zrozumiałeś mnie. Akurat te rzeczy które wymieniłeś powinien właśnie zapewniać pracodawca. Pracuję w kontroli na tyle długo, iż pamiętam, że w latach 90-ych nie było z tym problemu, a teraz faktycznie bywa z tym różnie. Natomiast jeżeli chodzi o zakup teczek to moim zdaniem brzmi to dość siermiężnie (może jeszcze buty, kufajki, konserwy mięsne i szare mydło)
14 sie 2012, 20:47
trojanin
reklamówka jest dobra na akcję mandatową :D
U nas na akcję reklamową jest specjalny podkoszulek z nadrukiem "Nie bądź jeleń weź paragon". Ministerstwo musiało się wykosztować, a sens noszenia takiego podkoszulka sami oceńcie ...
14 sie 2012, 21:06
chodziło mi o akcję mandatową, a nie reklamową - przepraszam za pomyłkę, to z emocji ...
14 sie 2012, 21:07
Teczki dla pracowników kontroli od kilku lat nie przysługują,
15 sie 2012, 19:18
Odgórnie czy to jest regulowane nie pamiętam, ale w moim US-ie ponad dwa lata temu dostałem zwrot za zakup "teczki służbowej", jak każdy z kontroli. W moim przypadku był to plecak na laptopa. Zakup na dwa lata, ale nowego po dwóch latach nie kupowałem.
____________________________________ "verba volant scripta manent"
Ostatnio edytowano 15 sie 2012, 21:26 przez jorge, łącznie edytowano 1 raz
15 sie 2012, 21:26
witam Pracuje dostatecznie długo w kontroli i nigdy nie dostaliśmy teczek ani zwrotu za kupione we własnym zakresie teczki. W moim US panuje ,iż dodatek kontrolerski jest na pokrywie wszelkich kosztów kontroli. Bieda była a idzie jeszcze gorsza
16 sie 2012, 18:04
Sami wybieraliśmy a Urząd zapłacił. W/g jakiegoś tam regulaminu należą się co trzy lata nowe.