Teraz jest 05 wrz 2025, 17:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
Startowanie w naborze 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA01 sty 2020, 20:17

POSTY        4
Post Re: Startowanie w naborze
slonkoiwonko                    

na referenta do SEW były pytania z Ordynacji podatkowej i ustawy o postępowaniu egzekucyjnym w administracji

Witam,jak bardzo szczegółowe były pytania?

17 sie 2020, 08:25
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 sie 2020, 16:11

POSTY        25
anks                    

slonkoiwonko                    

na referenta do SEW były pytania z Ordynacji podatkowej i ustawy o postępowaniu egzekucyjnym w administracji

Witam,jak bardzo szczegółowe były pytania?

Nie były aż tak szczegółowe, ogólne, przeczytanie 1 raz ustaw wystarczyło. No ale to zależy jaki US.

18 sie 2020, 08:00
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA17 lip 2020, 15:59

POSTY        2
Już po naborze wybrali inną osobę. Z części teoretycznej (test) uzyskałem 17 pkt na 20 natomiast z rozmowy 7 na 15, chociaż odpowiedziałem na wszystkie pytania, które nie były trudne. Czy można w jakiś sposób odwołać się od wyniku naboru. <_<

18 sie 2020, 21:25
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 15:14

POSTY        307
Witaj Marianku ! Myślę, że jesteś dobrym kandydatem, lecz kluczem do "wyeliminowania" danego kandydata jest punktacja z rozmowy kwalifikacyjnej. Nie szukaj sprawiedliwości, gdyż na tym świecie jej nie znajdziesz - nie masz szans na drogę odwoławczą. Proponuję Ci nie zrażać się i startować w kolejnych naborach. Do przemyślenia jest cytat z  /... / kołaczcie a otworzą wam /... /. Powodzenia Młody Człowieku !

21 sie 2020, 12:13
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA30 gru 2017, 20:54

POSTY        2
Witam. Czy ktoś w ostatnim okresie przechodził w ramach przeniesienia służbowego w ramach jednej Izby do innego urzędu skarbowego? Ile trwa takie postępowanie w ostatnim czasie. Dodam, że w moim przypadku otrzymałam zgodę z mojego urzędu na przejście. W chwili obecnej sprawa jest w Izb (za chwilę minie 3 miesiące od kiedy złożyłam podanie o przeniesienie).

30 wrz 2020, 11:57
Zaawansowany

REJESTRACJA05 gru 2018, 22:25

POSTY        90
Brydzia16                    

Witam. Czy ktoś w ostatnim okresie przechodził w ramach przeniesienia służbowego w ramach jednej Izby do innego urzędu skarbowego? Ile trwa takie postępowanie w ostatnim czasie. Dodam, że w moim przypadku otrzymałam zgodę z mojego urzędu na przejście. W chwili obecnej sprawa jest w Izb (za chwilę minie 3 miesiące od kiedy złożyłam podanie o przeniesienie).

Chyba żartujesz, jakie "postępowanie" ?!
Jeśli już chcesz "przepisowo", to podanie (wniosek) winno być rozpatrzone najwyżej w miesiąc! Dłużej, to (formalnie) należy ci się (bez wezwania) pisemne wyjaśnienie zwłoki.
Teraz możesz albo się upomnieć, albo pozwać o bezczynność, albo grzecznie zapytać czy podanie dotarło do dyrektora. Możesz także nadal czekać do dnia św. Szymona Wygdy ...

30 wrz 2020, 13:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 20 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2