Dużo, bo ja dziś zrobiłam tylko parę zadań z praw logicznych i zadania na forum
Ale masz dużo ustaw przerobionych, a ja nie Nie ma co się stresować wzajemnie, przepraszam
19 cze 2017, 22:57
Re: Gimnastyka umysłu
Daj spokój jest ok, ja i tak wiem, że po pracy nie jestem w stanie zrobić więcej Nadir przepraszam ale dlaczego, np. nie wybrałeś odp. b lub e - układ jest taki sam
____________________________________ 2015 - U 18 W 50 2017 - U 35 W 57 2018 - U 35 W 51 2019- U 35 W 62
19 cze 2017, 23:03
Organem rządowej administracji niezespolonej nie są: a. dyrektorzy izb skarbowych b. wojewódzcy komendanci policji c. regionalni dyrektorzy ochrony środowiska d. dyrektorzy urzędów morskich
20 cze 2017, 12:48
b
20 cze 2017, 13:24
b
____________________________________ CR
20 cze 2017, 14:36
Ja się już do tego nie nadaje, chyba jestem za stara. Nie dość, że nie przyswajam nowych informacji to jeszcze nie pamiętam tego co już przeczytałam Zrobiłam sobie symulacje testu wiedzy na arslege i totalna porażka, nawet na to pytanie powyżej źle odpowiedziałam
____________________________________ 2015 - U 18 W 50 2017 - U 35 W 57 2018 - U 35 W 51 2019- U 35 W 62
Ostatnio edytowano 20 cze 2017, 15:32 przez zozolek2013, łącznie edytowano 1 raz
20 cze 2017, 15:22
Zozolek proszę się uspokoić i nie panikować. To co teraz dzieje się z Tobą jest absolutnie naturalne. Za dużo wiedzy, zobaczysz za pare dni wszystko wróci do normy i bedziesz wszystko wiedziała. Pozdrawiam
20 cze 2017, 15:31
zozolek2013
Ja się już do tego nie nadaje, chyba jestem za stara. Nie dość, że nie przyswajam nowych informacji to jeszcze nie pamiętam tego co już przeczytałam Zrobiłam sobie symulacje testu wiedzy na arslege i totalna porażka, nawet na to pytanie powyżej źle odpowiedziałam
Zozolek, ja mam dokładnie to samo. Nie przyswajam i nie pamiętam co czytam. I gdyby było można się wycofać (w rozumieniu otrzymać zwrot pieniędzy za egzamin) to bym to w tej chwili zrobiła.
20 cze 2017, 15:37
julka84
Organem rządowej administracji niezespolonej nie są: a. dyrektorzy izb skarbowych b. wojewódzcy komendanci policji c. regionalni dyrektorzy ochrony środowiska d. dyrektorzy urzędów morskich
Pytanie nieaktualne - dyrektorów izb skarbowych już nie ma.
20 cze 2017, 16:06
Kolejne pytania:
8. Deficyt budżetu państwa to: a) nadwyżka wydatków państwa nad jego dochodami b) zobowiązania państwa wobec gospodarstw domowych c) nadwyżka dochodów państwa nad jego wydatkami d) zobowiązania państwa wobec wierzycieli zagranicznych
9. Przykładem ekspansywnej polityki fiskalnej jest: a) zwiększenie wydatków państwa na zakup dóbr b) podwyższenie stopy podatku dochodowego c) obniżenie deficytu budżetowego d) zmniejszenie wydatków transferowych państwa
10. Bezrobocie wynikające z niedostatku popytu określane jest mianem bezrobocia: a) frykcyjnego b) klasycznego c) strukturalnego d) keynesowskiego
11.. W warunkach stałego kursu walutowego deficyt bilansu płatniczego prowadzi do: a) zmniejszenia krajowej podaży pieniądza b) zwiększenia krajowej podaży pieniądza c) rewaluacji d) aprecjacji
12.Której z wymienionych niżej funkcji NIE spełnia pieniądz? a) środka tezauryzacji b) miernika wartości c) gwaranta stałej siły nabywczej nabywczej d) środka wymiany
20 cze 2017, 16:25
8.a, 9 a, 10 b, 11 c, 12 c
20 cze 2017, 16:37
minifini
julka84
Pytanie nieaktualne - dyrektorów izb skarbowych już nie ma.
Czemu nieaktualne? Po prostu nie jest to dobra odpowiedź
20 cze 2017, 16:45
8a, 9a, 10b, 11b, 12c
Dzięki za słowa otuchy
20 cze 2017, 16:54
Zozolek i Carla: prawie dobrze
8. a 9. a 10. d 11. a 12. c
I kolejne:
13.Przy płynnym kursie walutowym wzrost ceny 1 euro o 1 grosz oznacza: a) deprecjację złotówki b) aprecjację złotówki c) dewaluację złotówki d) rewaluację złotówki
14. Pieniądzem NIE jest: a) gotówka b) weksel c) karta debetowa d) czek
15. Decyzję władz monetarnych kraju o zwiększeniu wartości własnego pieniądza względem innych walut nazywamy: a) sterylizacją b) monetyzacją c) rewaluacją d) reemisją
16. Przy płynnym kursie walutowym obniżenie ceny 1 euro o 1 grosz oznacza: a) aprecjację złotówki b) deprecjację złotówki c) rewaluację złotówki d) dewaluację złotówki