I ja zakładam, że polecenia do zadań na teście umiejętności będą po prostu zrozumiałe. Więcej nie wymagam. A jak samopoczucie? Powtarzacie zagadnienia na test wiedzy?
Powtarzacie? Czyli macie już zaliczone "pierwsze czytanie"??? Życzę wszystkim powodzenia, możemy wszyscy zdać i się załapiemy na mianowanie
25 cze 2009, 14:13
Postępowanie kwalifikacyjne
biurwa1
A ja się nie zgadzam. To mógł być skrót myślowy. Czytając, każdy z nas miał na myśli dziurę o połowę mniejszą a nie pół dziury. Uważam, że traktowanie przez autora takiego zadania rozwiązujących jak idiotów jest delikatnie mówiąc nietaktowne. Wszyscy znamy jajeczko częściowo nieświeże, ale to jednak nie jest to samo. Chyba, żeby traktować takie zadanko tylko jako formę miłej rozrywki. Gdyby takie zadania pojawiły się na egzaminie to... Równie dobrze można by zadać pytanie "dlaczego dziadek z Ameryki nosi zielone szelki?"
Takich zadań na egzaminie nie będzie. Mówię to z całą 99% pewnością Test pochodzi z książki "IQ - ćwiczenia na inteligencję" (oryginalny tytuł "IQ training") wydawnictwo Publicat z Poznania. Książka zawiera 20 poziomów testów. Test o "dziurze" jest na 17-tym poziomie, test o Janinie na 9-tym. Zadanie dałem dla relaksu:
Nadir
To jeszcze dla relaksu kilka zagadek. Jeśli za 10 lat Magda, Marta, Małgosia i Marzena... Janina ma troje dzieci. Powiedziała, że połowa jej dzieci.... Tytus wykopał dziurę w ziemi w ciągu 4 godzin...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
25 cze 2009, 16:11
ŻYCZĘ WSZYSTKIM ZDAJĄCYM POWODZENIA !!! Ja już sobie odpuściłam powtarzanie, bo patrzyłam na tekst ustaw jakbym widziała je pierwszy raz. Podjeliśmy wezwanie i to się liczy, a mianowanie nie zając jak nie tym to innym razem. Choć było by miło. A co najważniejsze dzięki za rady, zadania i wspólne dzielenie losu zdenerwowanych przed egzaminem.
25 cze 2009, 19:53
Elda
obiku
A jak samopoczucie? Powtarzacie zagadnienia na test wiedzy?
Powtarzacie? Czyli macie już zaliczone "pierwsze czytanie"??? Życzę wszystkim powodzenia, możemy wszyscy zdać i się załapiemy na mianowanie
"Drugie czytanie" będzie w pociągu do Warszawy...
A więc do zobaczenia w Stolycy
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
25 cze 2009, 20:15
illy
ŻYCZĘ WSZYSTKIM ZDAJĄCYM POWODZENIA !!! Ja już sobie odpuściłam powtarzanie, bo patrzyłam na tekst ustaw jakbym widziała je pierwszy raz. Podjeliśmy wezwanie i to się liczy, a mianowanie nie zając jak nie tym to innym razem. Choć było by miło. A co najważniejsze dzięki za rady, zadania i wspólne dzielenie losu zdenerwowanych przed egzaminem.
Illy, dzięki za wsparcie, bo już myślałam, że tylko ja mam wrażenie, że wszystko widzę po raz pierwszy Ale co racja to racja - miło by było zdać
25 cze 2009, 20:31
Nie przejmujcie się za bardzo tym egzaminem. Pomyślcie sobie, że to jest tylko Wasza sprawa, czy go zdacie, czy też nie. Zdacie, to zdacie. Będzie powód do radości w postaci dodatku i urlopu. A jak nie, to świat się nie zawali, za rok jak przystąpicie kolejny raz to będziecie mądrzejsi. Jedźcie na egzamin z podejściem co ma być, to będzie, a będziecie spokojniejsi. Najważniejsze, że podjęliście próbę. Powodzenia na egzaminie dla Wszystkich zdających. PS. Mi się zdarzyła taka głupota, że chciałem się uczyć jeszcze w nocy przed egzaminem i wypiłem kawę, skutkiem czego CAŁĄ noc przed egzaminem nie mogłem zasnąć z powodu niesamowitego chrapania kolegi (nocowaliśmy w Poznaniu dzień przed egzaminem). Rano byłem kompletnie nie do życia i miałem kosmiczne obawy co do egzaminu. W końcu wytłumaczyłem sobie, że co ma być, to będzie. I jakoś poszło - zdałem. Jednak odradzam nocne wkuwanie ustaw
25 cze 2009, 22:58
Powodzenia na egzaminie. Moja rada, a zdawałem tylko raz co okazało się skuteczne - przyłóżcie sie do testu umiejętności a reszta to pikuś.
____________________________________ TEMPUS REGIT ACTUM
26 cze 2009, 05:40
Do części z psychologi polecam przejrzeć uchwały Rady Języka Polskiego .
26 cze 2009, 05:55
Każdy nauczył się tyle ile mógł - okaże się na ile to nam wystarczy (mam nadzieję, że będzie w sam raz). Powodzenia wszystkim!
26 cze 2009, 07:04
To już mój ostatni wpis przed wyjadem, za chwilę zacznę się zbierać żeby wsiąść do pociągu byle jakiego. Dzięki za ten temat. Dzięki Wam jadę wiedząc czego mniej więcej się spodziewać i to bardzo ogranicza stres. Niestety, mimo prób zdroworozsądkowego podejścia do sprawy czuję, że jednak stres jest spory.
POWODZENIA!
26 cze 2009, 07:17
Powodzenia wszystkim zdającym i do zobaczenia w wawie
26 cze 2009, 10:07
biurwa1
To już mój ostatni wpis przed wyjadem, za chwilę zacznę się zbierać żeby wsiąść do pociągu byle jakiego. Dzięki za ten temat. Dzięki Wam jadę wiedząc czego mniej więcej się spodziewać i to bardzo ogranicza stres. Niestety, mimo prób zdroworozsądkowego podejścia do sprawy czuję, że jednak stres jest spory. POWODZENIA!
Czekam na następny wpis. Po przyjeździe (i ogłoszeniu wyników): hurraaa! zdałam!!!
Z nadzieją, że wszyscy wydamy taki okrzyk, wsiadam za 4 godziny do pociągu w Gdyni.
Wszystkiego nie sposób sie nauczyć. Zresztą, aby zaliczyć test wiedzy, nie trzeba wiedzieć wszystkiego. Wystarczy 30% wiedzy. A pozostałe 30? 20% logicznego rozumowania i 10% szczęścia. A test psychologiczny? To już wielka niewiadoma...
Do zobaczenia w Warszawie, a później do "spotkania" na forum i wymiany poegzaminacyjnych wrażeń.
Kandydaci na naczelników musieli mieć większego stresa. Kwestia stanowiska i brak kolejnej szansy za rok. My nie mamy takiego dylematu. Ale przed snem chyba wezmę persen....
26 cze 2009, 11:31
Trzymamy kciuki
26 cze 2009, 12:56
Da radę! Wszystkim Ambitnym życzę powodzenia. Warto.