skąd Wy bierzecie takie hasełka? - odpowiedz "A" ale niestety nie wiedziałam tego, musiałam "googlać" ps. jeszcze parę takich i odpowiedź "d" mnie dopadnie
ja też wpadłam na to przypadkiem, a że tak cicho to dodałam dla śmiechu co z KSAP pewnie też tak układają te swoje beznadziejne pytania, czyż nie?
Ostatnio edytowano 17 cze 2010, 17:26 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
skróciłem cytat
17 cze 2010, 17:21
Gimnastyka umysłu
Adaneta
(42-2) why Nadirku 3? bo tak się kojarzy na pierwszy rzut oka z ramką, bez ramki, tu kółeczko było z ramką to trzeba mu było pary, na szczęście tam o tok myślowy nie pytają
Słusznie! Najważniejsze to podać prawidłową odpowiedź. Chociażby strzelając na ślepo. Ale tutaj ćwiczymy logiczne myślenie, aby na egzaminie jak najmniej strzelać. Dlatego [3] ponieważ: - elementy 2-giej kolumny należy dodać do elementów 1 kolumny - a następnie odjąć elementy 3-ciej kolumny.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
17 cze 2010, 17:25
Gimnastyka umysłu
Nadir
Adaneta
(42-2) why Nadirku 3? bo tak się kojarzy na pierwszy rzut oka z ramką, bez ramki, tu kółeczko było z ramką to trzeba mu było pary, na szczęście tam o tok myślowy nie pytają
Słusznie! Najważniejsze to podać prawidłową odpowiedź. Chociażby strzelając na ślepo. Ale tutaj ćwiczymy logiczne myślenie, aby na egzaminie jak najmniej strzelać. Dlatego [3] ponieważ: - elementy 2-giej kolumny należy dodać do elementów 1 kolumny - a następnie odjąć elementy 3-ciej kolumny.
hi, hi, ale wyszło na to samo, dzięki
17 cze 2010, 17:33
Gimnastyka umysłu
asia78
może się przyda przy okazji - może wiecie, czy można znaleźć gdzieś informacje odnośnie liczby uprawnionych do głosowania w Polsce?
podadzą po 1 turze może
17 cze 2010, 17:34
Gimnastyka umysłu
A najlepiej poczekać jak opublikują testy z odpowiedziami...
17 cze 2010, 18:32
Gimnastyka umysłu
Rozkoszna
A najlepiej poczekać jak opublikują testy z odpowiedziami...
widzę, że TY miałaś powód, że nazwałaś się Rozkoszna
17 cze 2010, 18:34
Gimnastyka umysłu
Dzisiaj nabrałam pozytywnego rozpędu do nauki, gdy koleżanka z pracy pochwaliła się, że ona uczyła się 2 tygodnie i zdała My wciąz mamy więcej czasu!! A tak serio, na jakim etapie jesteście? Ja uczę się tylko po pracy, wieczorami, a w zasadzie zczytuje Forum i aktualnie zaczynam drugie czytanie ustaw Ogólnie nie czuję MOCY, ale miejmy nadzieję, że to przychodzi z czasem.. A jak u Was?
____________________________________ Bytów nie mnożyć, fikcyj nie tworzyć, tłumaczyć fakty jak najprościej.
17 cze 2010, 20:12
Gimnastyka umysłu
robaczek1
Dzisiaj nabrałam pozytywnego rozpędu do nauki, gdy koleżanka z pracy pochwaliła się, że ona uczyła się 2 tygodnie i zdała My wciąz mamy więcej czasu!! A tak serio, na jakim etapie jesteście? Ja uczę się tylko po pracy, wieczorami, a w zasadzie zczytuje Forum i aktualnie zaczynam drugie czytanie ustaw Ogólnie nie czuję MOCY, ale miejmy nadzieję, że to przychodzi z czasem.. A jak u Was?
niech moc będzie z Tobą
a tak na poważnie...nadal czuję się niedouczona, ale pracuję nad tym i również zaczytuję się w forum
Zdasz Robaczku, ja też, i Skarbeńka, i Katkow i kilka innych, do takiego wniosku doszłam dzisiaj. Bo chyba nam się należy co? Jakaś sprawiedliwość na tym świecie istnieje. No ale ta świadomość spowodowała u mnie pewne nieirracjonalne rozleniwienie, więc od jutra muszę powrócić do swojego czarnowidztwa Bardziej mnie motywuje.
17 cze 2010, 20:23
Gimnastyka umysłu
robaczek1
...Ja uczę się tylko po pracy, wieczorami, a w zasadzie zczytuje Forum i aktualnie zaczynam drugie czytanie ustaw
Proponuję zaznaczać kolorowym zakreślaczem istotne fragmenty i w ostatnim tygodniu je sobie przyswoić.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
17 cze 2010, 20:36
Gimnastyka umysłu
Tylko jest pewna różnica niestety...Że tym razem ZDAĆ to za mało...
17 cze 2010, 20:38
Gimnastyka umysłu
Czytam te ustawy, czytam, ale wiedzy od tego nie przybywa (nie mówiąc o rozumie ) Niby wszystko kojarzę, ale wystarczy, że odłożę te papiery i ... Ech, gdyby tak wydać "Postępowanie kwalifikacyjne w pytaniach i odpowiedziach" albo "Gimnastyka umysłu-sprawdź, czy zdasz", może choć skromne honorarium wynagrodziłoby zszargane nerwy, nadszarpnięte kieszenie i poczochraną reputację
17 cze 2010, 20:50
Gimnastyka umysłu
Czarnowidztwo uprawiam i ja także.. Ale chyba mam do tego powody.. Za to Wy dajecie nieźle czadu na forum (aż strach to czytać ). Podziwiam. Ja kończę pierwsze czytanie ustaw. Już niedługo czytanie tylko zaznaczonych fragmentów. Część "umiejętnościową" przestudiowałam, ale tabelki, których nie rozwiązałam za pierwszym razem, zostawiłam "na lepszy czas" i pora będzie do nich wrócić. No i zagadnienia UE - tego nie ruszyłam jeszcze.. Pozdrawiam wszystkich zdających!
Ile nas on-line Wieczory na skarbowcach.. Eh..
17 cze 2010, 20:55
Gimnastyka umysłu
alesandra4
Czytam te ustawy, czytam, ale wiedzy od tego nie przybywa (nie mówiąc o rozumie ) Niby wszystko kojarzę, ale wystarczy, że odłożę te papiery i ... Ech, gdyby tak wydać "Postępowanie kwalifikacyjne w pytaniach i odpowiedziach" albo "Gimnastyka umysłu-sprawdź, czy zdasz", może choć skromne honorarium wynagrodziłoby zszargane nerwy, nadszarpnięte kieszenie i poczochraną reputację
wydajmy, wspólnie...po zaliczonym egzaminie, ale niestety pewnie nasi przełożeni nie wyrażą zgody
a Ty Rozkoszna nie kracz, miałam na myśli zdanie z ilością punktów uprawniającą do mianowania, na tym etapie dostrzegam różnicę no fakt, że ta wspomniana reputacja też mi leży na wątrobie
Uważaj Zima, to już drugi post po kolei, zaraz Nadir wlepi Ci ostrzeżenie Właśnie, przynajmniej będzie co wspominać Te wspólne wieczory... ups, miałam edytować i dodałam drugi, Nadir, połącz te posty please, na razie spadam, bo dostanę ostrzeżenie
17 cze 2010, 20:59
Gimnastyka umysłu
Może nawet założymy nowy wątek: "Postępowanie - the day after" albo "Zdać/nie zdać - jak to łatwo powiedzieć" czy "Umysłowi weterani"