To już teraz wiem prawie wszystko o Unii i mogę jechać na egzamin!
No to gratuluję pewności Dla mnie sprawy unijne są tak zawikłane, że czytając to wszystko przez pół roku bez przerwy i tak nie miałabym pewności, że wiem wszystko...
Pożartować nie można? Napisałem "prawie wszystko"... O sprawach unijnych uczyłem się już w kwietniu i co? Muszę teraz weryfikować swoją wiedzę Jeszcze 3 testy:
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
21 cze 2009, 09:36
Postępowanie kwalifikacyjne
Moje odpowiedzi 9.sowa (bo ma dwie nogi?) 10.d (przestawienie cyfr) 11.d (co druga litera w tył alfabetu) 5.KOT 6.DÓŁ 7.NAWA 8. nie jestem pewna wydaje mi się, że prawdziwe 3. 1D (zaproponowania przedterminowych wyborów), 2D (różniliby się posiadaną wiedzą) 4.A (Japonia) 2. 1C (bo więcej niż dwie sylaby), 2C (bo nie ma lit. Z), 2A (bo nie ma lit S), 4B (bo nie ma lit R) 14. 3 ryby? 15. 231 $ 16. 210 mil 17. coś jestem za głupia na to zadanie POMOCY 18.7656 19.A 20. POMOCY, nie mogę zobaczyć zależności
Aaaa. Ustaliliśmy jak mamy czytać tabelki, coby wypaść jak najlepiej, powyższe testy również, wiedza - albo się wie albo strzela, jasne,a co z predyspozycjami kierowniczymi? Należy pisać prawdę ? czy lepiej stworzyć sobie osobę o określonych cechach? Może ktoś kto był już mógłby coś napisać na podstawie udzielonych odpowiedzi i uzyskanego wyniku.
21 cze 2009, 13:03
ILLY... Nie wiem czy dobrze kombinuję ale wg mnie:
14 - 9 ryb 17 - 3 minuty. Część pozostałych wg mnie OK. Nie sprawdzałem wszystkich. Acha. 20 - chyba 232 (moja propozycja)
____________________________________ Dobrze wiedzieć, że Ci na górze... to tacy sami durnie jak Ci na dole... tylko siedzą wyżej...
21 cze 2009, 14:43
W zadaniu nr 2 chyba nie chodziło o sylaby i litery. Mi też nie pasuje temperatura, ale z innego powodu. Miedź, żelazo, cyna - pierwiastki z tablicy Mendelejewa; mosiądz - stop miedzi i cynku. W ostatnich 2 podpunktach trzeba chyba najpierw ułożyć właściwe wyrazy
Zadanie "elana (...) wiraż" to dla mnie czarna magia...
20 zadanie jest "wredne" - odpowiedź: b=232 Pytanie: dlaczego?... Zanim napisałem posta, Fatality podał poprawną propozycję Zaczekamy na uzasadnienie innych osób.
No to biorę się do nauki!! Dodano: 21 Cze 2009 04:11 pm
wielblad
W zadaniu nr 2 chyba nie chodziło o sylaby i litery. Mi też nie pasuje temperatura, ale z innego powodu. Miedź, żelazo, cyna - pierwiastki z tablicy Mendelejewa; mosiądz - stop miedzi i cynku. W ostatnich 2 podpunktach trzeba chyba najpierw ułożyć właściwe wyrazy Zadanie "elana (...) wiraż" to dla mnie czarna magia...
Dobrze kombinujesz! "elana (...) wiraż" czarna magia? Zobacz z czego powstał "KULT"...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
6) burza? nie, co ma burza z załamaniem? 15) trochę więcej 16) dokładnie
21 cze 2009, 16:01
20) 232-środkowa liczba odpowiada różnicy skrajnych liczbx2
21 cze 2009, 16:07
Moje odpowiedzi: 2. 1)c, 2)d, 3)a, 4)d (truskawka) 3. 1)d, 2)d 4. JAPONIA 5. KOT 6. DEPRESJA 7. NAWA 8. b 9. e 10. d 11. d 18. 7656 19. a 20. b
Nad resztą zadań myślę
Dodano: Nie Cze 21, 2009 6:08 pm
14. 9 15. 462 $ Czy ktoś może to zweryfikować?
21 cze 2009, 16:50
Nadir
nie, co ma burza z załamaniem?
Tak mi się tylko skojarzyło - z niżem (atmosferycznym) i załamaniem (pogody).
Nadir
15) trochę więcej
Jesteś pewien? Bo upieram się przy swoim. pierwszy rok: 1 stycznia = 200 31 grudnia = 200 + odsetki = 210 drugi rok: 1 stycznia = 210 + 200 = 410 31 grudnia = 410 + odsetki = 451 trzeci rok: 1 stycznia = 451 + 200 = 651 i tyle powinno być 2 stycznia w trzecim roku prowadzenia rachunku