Teraz jest 09 wrz 2025, 06:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Postępowanie kwalifikacyjne
mmm                    

To jeszcze dało sie zrozumieć jak sie podzieliło na 2 podgrupy: starsi chłopcy  i starsze dziewczęta.
Ale  zadanie o bezrobotnych mnie pokonało. "W małych miastach mężczyźni w grupie poniżej 20 lat stanowią 34% rówieśników, a w pozostałych grupach wiekowych odsetek ten jest identyczny" dla mnie znaczy coś innego niż  "we wszystkich grupach jest po równo". I nie wychodzi wtedy  ponad 100%, ale co ja tam wiem, może to tak ma być
:mur:

Podzieliłem.
A- 1 klasa - chłopcy
B- 1 klasa - dziewczęta
C- równoległa klasa (czyli też 1-sza)  - chłopcy
D-równoległa klasa (czyli też 1-sza)  - dziewczęta
E-rocznik wyżej  - chłopcy
F-rocznik wyżej - dziewczęta
W pozostałych (czyli nie młodszych) klasach? Skoro starsza  jest tylko jedna.
W obu klasach uczy się dokładnie o połowę więcej uczniów, niż w młodszej klasie.
W których obu "starszych"? Skoro jest tylko jedna starsza: trzecia.
Podobnie w drugim zadaniu.
Jaka najstarsza, skoro jest tylko młodsza i starsza?
Jakie grupy starszych, skoro jest tylko jedna "grupa starsza"?
Może około północy myśli są przy poduszce?... Tabelki będą przed południem. Mam nadzieję, że myśli nie będą przy... obiedzie! :lol:

Zadanie 3.
Tu jest podpucha podobna jak z policją.
"Kobiety w miastach...."
Trzeba "kobiety w małych miastach" dodać do "kobiet w dużych miastach". Ale wczoraj utknąłem na tym i dzisiaj nie mam ochoty dalej kombinować... Tyle jeszcze ustaw do przeczytania!!!
Niemniej praktyczne "przerabianie" takich zadań pozwala na naukę baczniejszego czytania treści i poleceń.
W zadaniu o Abackich Blondyn Cabacki nie uczy się angielskiego zaznaczyłem, że... Cabacki uczy się angielskiego. A skoro tak, to i jeździ rowerem!  Ponieważ wyszedł mi nonsens, sprawdziłem jeszcze raz i okazało się, że Blondyn Cabacki nie uczy się angielskiego.
Wkurzyłem się i już machnąłem wczoraj ręką na Cabackiego. Ale na egzaminie nie machnę. W dodatku trzeba będzie powycierać błędne wpisy i kombinować od początku. A nerwy schować do kieszeni :D

Zadanie 4.
Z początku bzdury mi wyszły, bo... wstyd się przyznać, ale źle wyliczyłem 25% korzystając z wyliczenia, że 75% to 126. Ponieważ wychodziło mi 31,5 więc w to nie uwierzyłem i po naprawieniu błędu wyszło mi 42 i wtedy tabelka "zagrała".

Ale jak ktoś rozwiązał  wszystkie 4 tabelki, to proszę się chwalić :D

19 cze 2009, 08:42
Znawca

REJESTRACJA20 kwi 2008, 16:59

POSTY        252
Będę to uparcie kopiował, aż ktoś z "dobrze poinformowanych" się wypowie...

pablo8019                    

Asioka                    

(...) Żadnych kalkulatorów, ołówków (...)

A niedawno ktoś tu pisał, że najpierw trzeba ołówkiem tabelki wypełniać a dopiero potem długopisem. No chyba że nie chodziło o egzamin albo mi się coś pomieszało...
Co do braku kalkulatorów - to obliczenia typu "67% z 36478/576" trzeba będzie liczyć w pamięci?????  :(

19 cze 2009, 08:46
Znawca

REJESTRACJA11 mar 2008, 16:49

POSTY        161
M_X napisał, że nie wie czy korzystanie z ołówków było dozwolone, ale on takiego używał...
----------------
lester                    

Moja tabelka dot. kosztów wykonania ocieplenia i kosztów ogrzewania. Proszę o sprawdzenie, czy dobrze wyliczyłam.

Saladin wrzucił także rozwiązanie tej tabelki:
viewtopic.php?p=48730#p48730
------------
Przed egzaminem radzę przypomnieć sobie zasady pisemnego dzielenia:
Obrazek
http://www.medianauka.pl/dzielenie_pisemne

19 cze 2009, 08:53
Znawca

REJESTRACJA19 maja 2009, 08:33

POSTY        222
hehehe, a jest tam wystarczająca ilość miejsca na arkuszach odpowiedzi co by te słupki dzielenia się zmieściły?  :zeby:

19 cze 2009, 09:19
Znawca

POSTY        252
To jakiś obłęd...  :wysmiewacz:

19 cze 2009, 11:15
Znawca

POSTY        161
Czy ktoś może mnie podbudować na duchu i potwierdzić, że do sprawdzianu wiedzy można się przygotować w ciągu tygodnia? Ktoś, komu się udało, oczywiście. :)

19 cze 2009, 11:21
Znawca

POSTY        252
Gdyby się dostało do ręki ustawy i inne opracowania z pozaznaczanymi najważniejszymi fragmentami to myślę, że tak... Ale pamiętam jak na studiach byli tacy co uczyli się dopiero w przeddzień egzaminu i wychodzili z niego z 4-ką  ;)

19 cze 2009, 11:26
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
wielblad                    

Czy ktoś może mnie podbudować na duchu i potwierdzić, że do sprawdzianu wiedzy można się przygotować w ciągu tygodnia? Ktoś, komu się udało, oczywiście. :)

Ja nie znam. Ale zawsze możesz być tym pierwszym  :wysmiewacz:  
A od kiedy zabierasz się za naukę? Od dziś czy już od jutra?
pablo8019                    

Gdyby się dostało do ręki ustawy i inne opracowania z pozaznaczanymi najważniejszymi fragmentami to myślę, że tak... Ale pamiętam jak na studiach byli tacy co uczyli się dopiero w przeddzień egzaminu i wychodzili z niego z 4-ką  ;)

Mówisz i masz.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

19 cze 2009, 11:38
Znawca

REJESTRACJA26 paź 2006, 08:26

POSTY        107
wielblad                    

Odpowiem Ci wiążąco za ok 2 m-ce :piwo:

19 cze 2009, 11:40
Znawca

POSTY        161
To mi wystarczy. Po prostu, dobrze wiedzieć, że nie będę sam :piwo:

Ustawy czytam od ostatniego poniedziałku, ale do tej pory przeczytałem jedynie Konstytucję i 1/3 ustawy o SC :(

19 cze 2009, 11:52
Znawca

REJESTRACJA26 paź 2006, 08:26

POSTY        107
No to witaj w klubie! ja zaczełam jeszcze czytać ustawę o zamówieniach, ale przeczołgałam się tylko przez pierwsze artykuły i poległam... :mur:
wielblad                    

To mi wystarczy. Po prostu, dobrze wiedzieć, że nie będę sam :piwo:

Ustawy czytam od ostatniego poniedziałku, ale do tej pory przeczytałem jedynie Konstytucję i 1/3 ustawy o SC :(

19 cze 2009, 12:14
Znawca

POSTY        252
Nadir                    

(...)
Mówisz i masz.

Dzięki  :)  Co prawda to kolejna cegiełka do tego ogromniastego muru, który należało przeczytać, ale im więcej cegiełek to jednak chyba lepiej. A ostatni tydzień u mnie to "trzecie czytanie" wszystkich papierzysk (tym razem tylko zaznaczone fragmenty) i pobieżne zapoznanie się z tabelkowymi zadaniami (oj boli ten brak kalkulatora na egzaminie, boli...). A potem niech się dzieje co ma się dziać.

19 cze 2009, 12:22
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 cze 2009, 13:23

POSTY        10
Czy macie jakieś opracowanie dotyczący prawa zamówień publicznych, bo dla mnie ta ustawa to koszmar. Przeczytałam ją, starałam się jak najwięcej rzeczy zapamiętać, ale mam wielki kocioł w głowie.

19 cze 2009, 12:39
Znawca

REJESTRACJA19 maja 2009, 08:33

POSTY        222
Dołączam do uczących się w ostatniej chwili. Moja wypowiedź po otrzymaniu potwierdzenia o przyjęciu zgłoszenia , że można sie zacząć uczyć była autentyczna.
Nie marudźcie, jesteśmy inteligentni i bystrzy, damy radę. A jak nie to nabędziemy nowe doświadczenia, poczynimy nowe znajomości w realu. Z każdej okoliczności można wydobyć jakiś pozytywny aspekt  :zeby:

19 cze 2009, 14:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 840  Następna strona