Wielblad, jakie są prawidłowe odpowiedzi i dlaczego ?
Oto co mi wyszło: 1) nie mam pojęcia 2) B 3) D 4) 8 5) 2002
good ?
17 cze 2009, 10:31
Postępowanie kwalifikacyjne
karlee
Oto co mi wyszło: 1) nie mam pojęcia 2) B 3) D 4) 8 5) 2002 good ?
5. 2002 -chyba bad! Wg mnie: A - czyli 2754. Bo tylko tutaj nie ma powtarzających się cyfr. 1) - Wg mnie: A Dlaczego? To już sam dojdź do tego
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
17 cze 2009, 10:43
karlee
Wielblad, jakie są prawidłowe odpowiedzi i dlaczego ?
Moim zdaniem: 1) B (wg klucza: 3-5, 4-6, 5-7) 2) B 3) D 2 i 3 są chyba tak banalne, że aż trudne 4) 8 (w ciągu: 2, 4, x, 16) 5) 7759 (jedyna liczba pierwsza w tym zestawie)
17 cze 2009, 10:46
Mi się wydaje że: 1. chyba A - od prawej powtarzają się co drugi siedmiokąty, więcy od lewej na tej samej zasadzie chyba będą trójkąty. Ale to tak na "chłopski rozum"... 5. 1351 - w pozostałych przypadkach suma dwóch pierwszych cyfr minus cyfra trzecia daje wynik w postaci cyfry czwartej. A w tym jednym przypadku tak nie jest.
Wg mnie: A - czyli 2754. Bo tylko tutaj nie ma powtarzających się cyfr.
pablo8019
1351 - w pozostałych przypadkach suma dwóch pierwszych cyfr minus cyfra trzecia daje wynik w postaci cyfry czwartej. A w tym jednym przypadku tak nie jest.
Mi się wydaje że: 1. chyba A - od prawej powtarzają się co drugi siedmiokąty, więcy od lewej na tej samej zasadzie chyba będą trójkąty. Ale to tak na "chłopski rozum"...
Wg mnie dlatego, że: skoro po obu stronach 5-kąta (druga kratka od prawej) są jednakowe figury (6-kąty), to po obu stronach drugiego 5-kąta (druga kratka od lewej) też powinny być jednakowe figury - czyli trójkąty
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
17 cze 2009, 11:19
A 1351 nie jest liczbą pierwszą?
Nie jest. 193 x 7 = 1351
skoro po obu stronach 5-kąta (druga kratka od prawej) są jednakowe figury (6-kąty)
Nie są jednakowe!
Ostatnio edytowano 17 cze 2009, 11:32 przez wielblad, łącznie edytowano 1 raz
17 cze 2009, 11:23
wielblad
Nie jest. 193 x 7 = 1351
Nie miałem kalkulatora pod ręką A na egzaminie przeca tyż nie byndzie!! Liczyłem w pamięci...
17 cze 2009, 11:28
Spokojnie, przecież nie wiadomo co autor miał na myśli. Możliwe, że to Twoja odpowiedź jest tą właściwą
Co do zagadki z figurami, to zajrzyj do mojego poprzedniego posta
Mi się wydaje że: 1. chyba A - od prawej powtarzają się co drugi siedmiokąty, więcy od lewej na tej samej zasadzie chyba będą trójkąty. Ale to tak na "chłopski rozum"...
Wg mnie dlatego, że: skoro po obu stronach 5-kąta (druga kratka od prawej) są jednakowe figury (6-kąty), to po obu stronach drugiego 5-kąta (druga kratka od lewej) też powinny być jednakowe figury - czyli trójkąty
Niestety, ostatnia figura to jest siedmiokąt!!! Prawidłowa odpowiedź wg. mnie to kwadrat.
17 cze 2009, 11:44
tevion1
Niestety, ostatnia figura to jest siedmiokąt!!!
Nie dość, że z pamięcią coraz gorzej, to jeszcze i ze wzrokiem
17 cze 2009, 12:12
Jejku, rzeczywiście A skoro tam jest i siedmiokąt i sześciokąt to faktycznie w pustym polu będzie kwadrat...
A tak z innej beczki: to na egzaminie nie będzie można mieć kalkulatora? To co będzie można mieć (ew. gdzie można o tym przeczytać)?
17 cze 2009, 12:44
Jakie minimum ustawy trzeba przeczytać, żeby się przeczołgać przez próg sprawdzianu wiedzy?
17 cze 2009, 12:47
Elda
Jakie minimum ustawy trzeba przeczytać, żeby się przeczołgać przez próg sprawdzianu wiedzy?
Zupełnie wystarczą te, z których będą pytania
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.