Takie np. pytanie o liczbę Państw Członkowskich w Unii Europejskiej - na dzień 1 maja 2013 r. jest ich 27 a już od dzisiaj 28 z Chorwacją.
Dzięki za odpowiedź. W takim układzie na egzaminie odpowiedziałabym, że 27.
Czy ktoś ma jakieś przykładowe zadania z tabelkami na test umiejętności?
01 lip 2013, 07:53
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Stan prawny na 1 maja ale zawsze mogą być pytanie ile będzie liczyć UE od lipca, tak samo z prezydencją -dziś Litwa przejmuje władzę a później Grecja. Pozdrawiam wszystkich którzy w tak piękna pogodą walczą z ustawami. A tak ciekawe ile nam z tego zostanie w sobotę
01 lip 2013, 07:57
Agness
Sprawdzian wiedzy będzie uwzględniał stan prawny obowiązujący na dzień 1 maja 2013 r.
Kibicuję mojej siostrze ale nie chcę jej już denerwować pytaniami, dlatego dopytuję się na forum: Ilu jest kandydatów wg tego co podaje KSAP?
W KSAP ISZ jest 877 zgłoszeń i ta liczba już nie rośnie więc raczej to jest ostateczna liczba osób biorących udział w tegorocznym postępowaniu, czyli nadal 5 osób na 1 miejsce (po odliczeniu absolwentów KSAP, których ponoć jest 32) a co z danymi GUS? czy tutaj również obowiązują dane na dzień 1 maja? czy Waszym zdaniem dane te będą obejmować informację o sytuacji społ.-gospod. kraju opublikowaną przez Urząd Statystyczny 25 czerwca? nawet nie wiem czy one się zmieniły od maja...przebrnąć przez te liczby i procenty to jakiś meksyk
Ostatnio edytowano 01 lip 2013, 08:17 przez akinom3009, łącznie edytowano 2 razy
01 lip 2013, 08:07
Stan prawny dotyczy jedynie aktów prawnych. Jeśli chodzi o GUS to mogą zapytać najwyżej o pierwszy kwartał tego roku. O czerwiec nie będą pytać, bo "nie jest opracowany". O Chorwację mogą zapytać, bo jest to wydarzenie, w stylu "Od 1 lipca 2013r. ile państw wchodzi w skaład UE?" W poprzednich latach były pytania o przewodniczenie w UE i dotyczyły przyszłości.
01 lip 2013, 08:31
Vena
Według danych GUS przeciętne miesięczne wynagrodzenie brutto w administracji publicznej w 2011 r. wyniosło ok.: 4.195,00 zł w 2012 r. wyniosło: 4.263,00 zł Poprawcie mnie jakby co!
Dotarłam do komunikatu Prezesa GUS i wg tego: - przeciętne miesięczne wynagrodzenie brutto (nominalne) w sferze budżetowej wyniosło: w 2011 r. - 3.699,67 zł w 2012 r. - 3.851,77 zł. źródło: Biuletyn Statystyczny nr 5/2013
01 lip 2013, 08:43
A czy ktoś z Wrocławia wybiera się swoim samochodem i szuka kogoś na pasażera?
Napisałem, tutaj bo nie widzę odp. tematu na forum.
____________________________________ Dramatem naszej epoki jest to, że głupota zabrała się do myślenia.
01 lip 2013, 12:14
Te dane GUS mnie wykończą. Co strona to inne, a jak będzie pytanie dotyczace "żyta" to i tak będę strzelała
01 lip 2013, 16:12
Zgadza się dane wszędzie inne jak macie PKB ja znalazłam raz 1,9 a drugi 2,0
01 lip 2013, 16:52
han7601
Zgadza się dane wszędzie inne jak macie PKB ja znalazłam raz 1,9 a drugi 2,0
Co do PKB to chyba nie musicie się tak bardzo obawiać. Z tego co pamiętam to w poprzednich latach odpowiedzi były na tyle oddalone od siebie, że mając ogólne pojęcie można bez problemu odpowiedzieć. Raczej więc nie będzie takiej sytuacji, że odp. A będzie 1,9 a B - 2,0.