Myślę, że te typowe dla KSAP-u u nas się nie powtórzą np. VEBERA jak myślicie? U nas bardziej SC.
Ostatnio edytowano 28 cze 2013, 16:01 przez olusia, łącznie edytowano 1 raz
28 cze 2013, 16:00
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Uczennica84
W zeszłym roku te pytania także były dostępne przed egzaminem. Co nie zmienia faktu, że pytania mega trudne.
Naprawdę? Myślałam, że test wykorzystany w rekrutacji do KSAP w 2012 r. opublikowano dopiero w sierpniu
28 cze 2013, 18:32
Gata
Naprawdę? Myślałam, że test wykorzystany w rekrutacji do KSAP w 2012 r. opublikowano dopiero w sierpniu :huh:
Też mi się tak wydaje.
Ostatnia prosta, spać pójdziemy dopiero po egzaminie!
28 cze 2013, 18:40
Ten test wskazuje na to, że mogą być pytania o zmienione akty prawne (np. kodeks wyborczy, ustawa o obywatelstwie). Podsyłam linki do istotnych zmian w prawie w latach 2011-12.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
29 cze 2013, 05:43
W skrócie odnośnie obywatelstwa: 1. nadanie i zrzeczenie się obywatelstwa polskiego- Prezydent RP-postanowienie na które nie przysługuje odwołanie, 2. uznanie - wojewoda-decyzja administracyjna (przysługuje odwołanie), 3.przywrócenie - minister do spraw wewnętrznych- decyzja administracyjna( przysługuje odwołanie) 4. wielokrotne obywatelstwo -obywatel polski może posiadać kilka obywatelstw ale w zakresie praw i obowiązków bezw. priorytet przyznano obywatelstwu polskiemu
Ktoś jeszcze coś dorzuci co jest ważne w tej sprawie?
29 cze 2013, 09:56
W skrócie odnośnie obywatelstwa: 1. nadanie i zrzeczenie się obywatelstwa polskiego- Prezydent RP-postanowienie na które nie przysługuje odwołanie, 2. uznanie - wojewoda-decyzja administracyjna (przysługuje odwołanie), 3.przywrócenie - minister do spraw wewnętrznych- decyzja administracyjna( przysługuje odwołanie) 4. wielokrotne obywatelstwo -obywatel polski może posiadać kilka obywatelstw ale w zakresie praw i obowiązków bezw. priorytet przyznano obywatelstwu polskiemu
Ktoś jeszcze coś dorzuci co jest ważne w tej sprawie?
29 cze 2013, 09:56
Hej mam prośbę napiszcie coś o zmianach kodeksu wyborczego?
Witam wszystkich! Jestem nowa na forum oraz wśród próbujących swoich sił na egzaminie. Przez forum przewija się temat "magicznej skrzynki" z materiałami. Czy mogłabym prosić o hasło do niej? szczególnie mi zależy na materiałach do testu umiejętności... mój email: katrina.dabrowska@gmail.com; pozdrawiam wszystkich niedzielnie!
30 cze 2013, 09:52
Czy ktoś ma namiar na pytania z rektutacji do KSAP w 2010-2011 r. ? Pozdr. dla wszystkich powtarzających już materiał
30 cze 2013, 20:54
Ja również pozdrawiam wszystkich uczących się już tylko czas do piątku. dziś udało mi sie drugi raz przeczytać ust. o finansach i nawet nie zasnęłam przy niej to dopiero sukces. Pozdrawiam Wszystkich czas spać
30 cze 2013, 22:34
Mam parę wątpliwości: - na jaki dzień obowiązuje nas stan prawny na egzaminie? - co z pytaniami o liczbę krajów członkowskich UE. Od dziś jest ich 28, bo dołączyła Chorwacja, w związku z tym jak do takiego pytania odnieść się na egzaminie?
01 lip 2013, 06:41
Sprawdzian wiedzy będzie uwzględniał stan prawny obowiązujący na dzień 1 maja 2013 r.