Teraz jest 09 wrz 2025, 06:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 502, 503, 504, 505, 506, 507, 508 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Początkujący

REJESTRACJA01 wrz 2011, 08:23

POSTY        6
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Faktycznie coś w tym jest, że "życzliwe towarzystwo potrafi trwać w zainteresowaniu i napięciu już od kwietnia aż do września. Po egzaminie co dzień sprawdzać, czy są już wyniki. Czasami można też zaobserwować jak rozwijają u siebie zmysł ekspercki, komentują bezsens i niskie znaczenie zdanego egzaminu. A nawet kreatywność można przyuważyć - kiedy co dzień wymyślą, z której strony by tu zdającemu palka--==
Wiem, że trudno trwać w takiej atmosferze. I najchętniej zdawało by się ten egzamin "po kryjomu".
Ale wiem też, że widok krzywych min tzw. "koleżeństwa" w sytuacji zdanego egzaminu jest bezcenny. :zeby:

Także wrażliwość do kieszeni i do dzieła po wyniki!
Powodzenia dla zdających!

13 cze 2013, 09:26
Zaawansowany

REJESTRACJA10 gru 2009, 15:52

POSTY        76
Jeszcze chciałam dodać, że w przyszłym roku, jeżeli teraz zrezygnujesz z podjęcia próby, czeka cię oczywiście podobny ,,ekshibicjonizm" (wszystkie dokumenty muszą być aktualne), więc do nauki  czytaj=--===  i nie marudź  :P

13 cze 2013, 10:02
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA25 maja 2009, 09:05

POSTY        17
Nie ma się czym przejmować ja w zeszłym roku podchodziłam po raz pierwszy i nawet przez około dwa tygodnie miałam mianowanie,  później  niestety d..a. Muszę jednak przyznać że u mnie w pracy nikt się z tego nie cieszył, a osoby przystępujące są zachęcane przez wszystkich, w tym szefów. Nienawidzę tego że muszę ponownie podchodzić i że skutek może być gorszy niż w zeszłym roku, ale to mój czas, moja kasa i będę walczyć. Zachęcam wszystkich ktoś z nas zda i otrzyma mianowanie.

13 cze 2013, 19:43
Znawca

REJESTRACJA07 paź 2012, 15:22

POSTY        105
No właśnie. A może jakoś ruszmy z inicjatywą, żeby podchodzenie do tego egzaminu było niejawne. W końcu podchodzisz do certyfikatu językowego, prawa jazdy - jak zdasz to fajnie - i wtedy mówisz o tym Pracodawcy. W końcu Pracodawca nie płaci za egzamin.
Jeżeli dopuszczenie do egzaminu KSAP zależy od stażu pracy i certyfikatu - od kadr dostajesz zaświadczenie o stażu pracy, certyfikat de facto możesz mieć w szufladzie i skserować go dla KSAP. Wtedy są cywilizowane zasady, unika się tej "życzliwości", o której Państwo wspomnieli.

13 cze 2013, 20:08
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
marzena73                    

No właśnie. A może jakoś ruszmy z inicjatywą, żeby podchodzenie do tego egzaminu było niejawne. W końcu podchodzisz do certyfikatu językowego, prawa jazdy - jak zdasz to fajnie - i wtedy mówisz o tym Pracodawcy. W końcu Pracodawca nie płaci za egzamin.
Jeżeli dopuszczenie do egzaminu KSAP zależy od stażu pracy i certyfikatu - od kadr dostajesz zaświadczenie o stażu pracy, certyfikat de facto możesz mieć w szufladzie i skserować go dla KSAP. Wtedy są cywilizowane zasady, unika się tej "życzliwości", o której Państwo wspomnieli.

To taka przygrywka. "Życzliwość" zacznie się na dobre po załapaniu się do limitu i uzyskaniu mianowania  strzel===]

13 cze 2013, 20:35
Początkujący

REJESTRACJA05 wrz 2012, 13:42

POSTY        8
Kochani, własnie sprawdziłam: zarówno test umiejętności jak i test wiedzy w 2012 roku trwały po 90 min. Wniosek: należy spodziewać się zmian... :zly1:

14 cze 2013, 09:48
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2011, 12:04

POSTY        168
To ja jeszcze dorzucę 3 grosze do tematu ewentualnej rezygnacji.

Dzwoniłem dzisiaj do KSAP-u podpytać o to i owo i dowiedziałem się, że w poniedziałek zbiera się jakiś zespół akceptujący zgłoszenia, który niby ma je ostatecznie zaklepać.
Podpytałem z ciekawości czy jeszcze jest możliwość wycofania się na tym etapie to mi Pani oznajmiła, że koniecznie do dzisiaj (piątek 14.06) trzeba by było wysłać e-maila z takim oświadczeniem - powiedziała, że raczej nie będzie problemu ze zwrotem kasy.

Tylko proszę nie traktować tego jako jakaś zamiennik podkopania morale z mojej strony bo nie jest to moją intencją.

Pozdrowienia znad Bałtyku  :P

14 cze 2013, 10:09
Początkujący

REJESTRACJA01 wrz 2011, 08:23

POSTY        6
A ja dodam, że nagłe sprawy rodzinne, L4 też dają taką możliwość. Korekta - dawały w zeszłym roku. Procedura była następująca: telefon do KSAPu, email do KSAP (wniosek), odpowiedz zwrotna, przelew. Ale to naprawdę ostateczność, a pisać zawsze warto - jestem tego żywym przykładem.

Bardziej spanikowanym kandydatom powiem, że nawet jeśli po pierwszej cześć egzaminu będziecie chcieli się ulotnić, to jest to najgorsza rzecz jaką możecie zrobić. Osobiście miałam taki pomysł, na szczęście miał mnie kto kopnąć w 4 litery i udało się. Za to 2 lata temu liczyłam na sukces (wszystko wydawało mi się łatwe  :D ) a  byłam grubo pod kreską.

POWODZENIA!

14 cze 2013, 12:19
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA15 paź 2010, 14:31

POSTY        47
to prawda, martwy w tym roku wątek gimnastyka umysłu, a szkoda :(

Ostatnio edytowano 18 cze 2013, 14:21 przez mojaro, łącznie edytowano 1 raz

18 cze 2013, 14:07
Znawca

REJESTRACJA19 paź 2011, 08:44

POSTY        168

LOKALIZACJAŁódź
viewtopic.php?f=61&t=1737&start=6000

dział w tym roku wyjątkowo martwy...

18 cze 2013, 14:14
Znawca

REJESTRACJA16 lis 2010, 11:59

POSTY        102
Witajcie. Dostałam dziś e-mail od KSAP-u z informacją,że zgłoszenie zaakceptowane. Ale to nie wszytsko. Napisali też, że zaszła pomyłka co do terminu i m-ca przeprowadzenia egzaminu. Podali termin 6 lipca i m-ce: Centrum Expo. Jaka zatem zaszła pomyłka? Przecież od ok. 2 m-cy już  tym wiadomo... Czy Wy dostaliście jakąś inną informację niż ja?

18 cze 2013, 16:38
Zaawansowany

REJESTRACJA22 lis 2012, 14:28

POSTY        64
Mam taką samą wiadomość. Może w przypadku jakichś osób podali wcześniej inne miejsce egzaminu, dlatego wolą sprostować wszystkim... Ważne że mamy informację o tym, że możemy przyjeżdżać na egzamin.  Zaczęło się... palka--==  :P

18 cze 2013, 17:22
Zaawansowany

REJESTRACJA27 wrz 2012, 13:47

POSTY        60
ja dostałam identyczną wiadomość... no cóż, w KSAPie też mają miejsce omyłki :D  najważniejsze, że wszystko się zgadza i ma się tą pewność, że nas wpuszczą do Centrum Expo :P

18 cze 2013, 19:35
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
akinom3009                    

ja dostałam identyczną wiadomość... no cóż, w KSAPie też mają miejsce omyłki :D  najważniejsze, że wszystko się zgadza i ma się tą pewność, że nas wpuszczą do Centrum Expo :P

Do Expo wpuszczają każdego.
Wejście na salę to już inna sprawa.
Uwaga praktyczna. Przy toaletach w podziemiach są spore kolejki. Polecam te na I piętrze lub w innym budynku (mały spacerek w przerwie dobrze wam zrobi a czas spędzony w kolejce wręcz przeciwnie).

18 cze 2013, 20:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 502, 503, 504, 505, 506, 507, 508 ... 840  Następna strona