Teraz jest 09 wrz 2025, 04:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 500, 501, 502, 503, 504, 505, 506 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA07 paź 2012, 15:22

POSTY        105
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
...tak przy okazji to szacun wielki dla tych Pań. W końcu cała Polska do Nich wydzwania.
Miałabym prośbę do "doświadczonych" o odpowiedź:
- czy można mieć kalkulator?
- czy można mieć własny ołówek/gumkę czy długopis?
- czy można mieć PRZEZROCZYSTĄ linijkę? (tak mam, że łatwiej czyta mi się przesuwając zakładkę albo linijkę)
- kiedy będzie oficjalnie wiadomo, w jakich godzinach ten egzamin odbywa się? Akurat od Stolicy dzieli mnie odległość prawie 6 godzin jazdy pociągiem, więc nie ma się co dziwić, że ta kwestia mnie interesuje ;)

10 cze 2013, 14:40
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 lut 2010, 09:18

POSTY        9
właśnie zaczęłam się martwić że to może mnie odrzucili!?! bo czy dostaliście jakiegoś drugiego maila? ja mam tylko jednego że dokumenty wpłynęły

10 cze 2013, 14:52
Znawca

REJESTRACJA19 paź 2011, 08:44

POSTY        168

LOKALIZACJAŁódź
marzena73                    

...tak przy okazji to szacun wielki dla tych Pań. W końcu cała Polska do Nich wydzwania.
Miałabym prośbę do "doświadczonych" o odpowiedź:
- czy można mieć kalkulator?
- czy można mieć własny ołówek/gumkę czy długopis?
- czy można mieć PRZEZROCZYSTĄ linijkę? (tak mam, że łatwiej czyta mi się przesuwając zakładkę albo linijkę)
- kiedy będzie oficjalnie wiadomo, w jakich godzinach ten egzamin odbywa się? Akurat od Stolicy dzieli mnie odległość prawie 6 godzin jazdy pociągiem, więc nie ma się co dziwić, że ta kwestia mnie interesuje ;)

Nie martw się na zapas, jak już zaakceptują wszystkie zgłoszenia, na stronie KSAP w aktualnościach odnośnie postepowania pojawi się info co, gdzie i kiedy. A przy sobie można mieć długopis piszący na czarno (jeśli zapomnisz dostaniesz taki przy rejestracji). Dodatkowo dostaniesz przeźroczystą torebkę z suwakiem, w której można mieć wyłączony (!) telefon, ewentualnie leki, chusteczki, etc. W cenie 560 zł jest również woda, która stoi na każdym stoliku. O kalkulatorze zapomnij, wyliczenia w tabelkach są proste, a kalkulatora chyba nie wolno mieć. Ołówkiem pisac nie wolno, a na teście umiejętności i tak nie będzie na to czasu (najlepiej łatwiejsze rzeczy pisać od razu, łatwiejsze tabelki wypełniać bez pisania ich na brudno, bo poźniej braknie czasu)

10 cze 2013, 15:12
Znawca

REJESTRACJA19 paź 2011, 08:44

POSTY        168

LOKALIZACJAŁódź
anic                    

właśnie zaczęłam się martwić że to może mnie odrzucili!?! bo czy dostaliście jakiegoś drugiego maila? ja mam tylko jednego że dokumenty wpłynęły

W zeszłym roku ktoś z forum dzwonił do KSAP i okazało się, że komisja, która zatwierdza zgłoszenia zbiera się raz na kilka dni i zatwierdza wszystko "hurtem". Więc raczej nie ma się co martwić na zapas.

10 cze 2013, 15:14
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA01 paź 2012, 10:59

POSTY        25
Witam, czy jedzie ktoś z Krakowa ?

10 cze 2013, 15:26
Znawca

REJESTRACJA07 paź 2012, 15:22

POSTY        105
Elizabeta, dzięki.
Z tym ołówkiem - właśnie na pewnych egzaminach długopis jest/był niedopuszczalny => tylko ołówek, którym zamalowywało się takie prostokąciki przy literkach oznaczających, którą odpowiedź wybraliśmy. Stąd moje wątpliwości dzięki Tobie rozwiane :) Trochę szkoda z tym kalkulatorem, bo jako człowiek namiętnie korzystający z Excela czy Accessa po prostu oduczyłam się liczenia w pamięci i tabliczki mnożenia. Tak, wiem: obciach, wtórny analfabetyzm :dokuczacz: Ale trzeba mieć jakieś wady, w końcu "nobody is perfect" :D

10 cze 2013, 16:31
Znawca

REJESTRACJA04 lut 2010, 18:49

POSTY        253
elizabeta82                    

W cenie 560 zł jest również woda, która stoi na każdym stoliku.

:rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:

10 cze 2013, 16:52
Amator

REJESTRACJA06 maja 2013, 17:58

POSTY        17
Witam!

Martaiso                    

Słuchajcie - znalazłam najtańszy chyba hotel w Warszawie - 1,5 km spacerkiem od Centrum Expo - Ibis Budget Reduta na ul. Bitwy Warszawskiej. Pokój 2-osobowy  z łazienką za 79 zł - pod warunkiem, że rezerwacja nastąpi najpóźniej 20 dni przed przyjazdem. Ja zamówiłam i polecam.

Ja też zamówiłem tam pokój.

orchis                    

Nie bardzo rozumiem te ubywające zgłoszenia, codziennie po kilka a od tygodnia już kilkanaście...mam nadzieję, że system im działa poprawnie i w razie gdyby wśród tych usuniętych było moje zgłoszenie, to poinformowaliby mnie o tym...

Musiałem uzupełniać swoje zgłoszenie, a wyglądało to tak, że przyszło pismo z KSAP w tej sprawie, bez żadnych innych powiadomień drogą elektroniczną. Jeżeli po zalogowaniu i kliknięciu w "wypełnij formularz" masz tylko możliwość wydruku zgłoszenia, to jest ok. Jeżeli masz możliwość edycji to znaczy, że zgłoszenie zostało zwrócone do uzupełnienia. Po uzupełnieniu zostałem ponownie poinformowany mailem o wpływie zgłoszenia do KSAP. Moim zdaniem ubywające zgłoszenia to te, które zwrócono do uzupełnienia. Tak więc w najbliższych dniach przybędzie jeszcze trochę zgłoszeń zarejestrowanych w KSAP.

magda1807                    

Witam, czy jedzie ktoś z Krakowa ?

Jadę ja.

Pozdrawiam wszystkich uczących się

10 cze 2013, 17:08
Początkujący

REJESTRACJA13 gru 2010, 15:45

POSTY        3
Czy z Lublina organizowany jest wyjazd na egzamin jak w zeszłym roku?

10 cze 2013, 19:55
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 gru 2012, 21:12

POSTY        54
a wie ktoś zorientowany... ile wniosków o mianowanie złożyli ksap-owcy i ile miejsc nam buchną? pozdrawiam znad Konstytucji ;)

10 cze 2013, 21:40
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA04 mar 2012, 07:45

POSTY        9
anic                    

Też się nad tym zastanawiałam. Bo w zeszłym roku dostałam drugiego mejla w sensie "zakwalifikowano do postępowania", a teraz tylko jednego o wpływie dokumentów. W systemie widnieje Status zgłoszenia: Zgłoszenie jest w KSAP, czekam więc. Może masz podobnie?

11 cze 2013, 06:50
Początkujący

REJESTRACJA01 wrz 2011, 08:23

POSTY        6
orchis                    

Wątpie żeby ludzie rezygnowali, opłata nie podlega zwrotowi, więc chyba jak już ktoś zapłacił to pojedzie chociażby pro forma, żeby kasy nie marnować... no, chyba, że są tacy, którym nie szkoda :)
Można w sumie zadzwonić do KSAPu te Panie co tam siedzą, są wyjątkowo uprzejme - jak będą mogły to wyjaśnią:)

W zeszłym roku miałam taką sytuację, że chciałam zrezygnować z egzaminu. Kobiety z KSAPu zachowały się profesjonalnie a zwrot kasy nie stanowił problemu. Także jak ktoś ma podobną sytuację, to proponuję nie odpuszczać.

11 cze 2013, 10:03
Znawca

REJESTRACJA04 lut 2010, 18:49

POSTY        253

zwrot kasy nie stanowił problemu

to gdzież ja wyczytałam tę informację...

Mamy już harmonogram:

POSTĘPOWANIE KWALIFIKACYJNE W SŁUŻBIE CYWILNEJ W 2013 ROKU
odbędzie się w dniu 6 lipca 2013 r.
w Warszawskim Centrum EXPO XXI
ul. Prądzyńskiego 12/14, 01-222 Warszawa

HARMONOGRAM

8:30 – 10:30 - rejestracja uczestników
10:30 – 10:45 - wejście uczestników do sal
10:45 – 11:00 - powitanie uczestników oraz informacje organizacyjne
11:00 – 12:15 - sprawdzian umiejętności instrukcja / sprawdzian 60 min
12:15 – 13:15 - przerwa
13:15 – 15:00 - sprawdzian wiedzy instrukcja / sprawdzian 90 min

11 cze 2013, 10:52
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA15 paź 2010, 14:31

POSTY        47
jestem załamana, bo na test umiejętności mamy tylko 60 minut! masakra ciekawe co nam odjęli a co dodali!?

11 cze 2013, 13:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 500, 501, 502, 503, 504, 505, 506 ... 840  Następna strona