art. 23 ust. 5 o osobowości prawnej. Pod D też mam: samorządowy zakład budżetowy. Chyba że "dla zamotania" jest parę wersji - jak na rasowym teście
07 cze 2010, 21:43
Gimnastyka umysłu
Adaneta
alesandra4
12. W przypadku zagrożenia realizacji ustawy budżetowej może nastąpić blokowanie wydatków budżetu państwa. Blokowanie nie może dotyczyć: a) inwestycji ujętych w Wieloletniej Prognozie Finansowej b) dotacji ogólnej dla samorządu terytorialnego c) wynagrodzeń w sferze budżetowej d) wpłat środków do budżetu UE.
Dotacji czy subwencji? (art. 179 ust. 3 tej piekielnej ustawy )
subwencji, to było najprawdopodobniej przejęzyczenie
Tak, oczywiście chodzi o subwencję ogólną - art. 179 ust. 3 ustawy, sorki
____________________________________ Bytów nie mnożyć, fikcyj nie tworzyć, tłumaczyć fakty jak najprościej.
07 cze 2010, 21:50
Gimnastyka umysłu
alesandra4
art. 23 ust. 5 o osobowości prawnej. Pod D też mam: samorządowy zakład budżetowy. Chyba że "dla zamotania" jest parę wersji - jak na rasowym teście
masz rację, wreszcie doczytałam ten artykuł do końca, dobrze że przed 3 lipca
07 cze 2010, 21:57
Gimnastyka umysłu
o...o.... robaczku dwa posty pod rząd,jeszcze jeden i będzie ostrzeżenie o...o...i Adaneta też ja się tak łatwo nie obrażam
07 cze 2010, 21:57
Gimnastyka umysłu
katkow75
o...o.... robaczku dwa posty pod rząd,jeszcze jeden i będzie ostrzeżenie o...o...i Adaneta też ja się tak łatwo nie obrażam
zaraz to ja dostanę ostrzeżenie za ten cytat bez cytatu
kazał mi Nadir edytować, a już się nie da, idę spać, bo dzisiaj to ja będę miała koszmary
Robaczku, wybacz, w tym zamieszaniu to ja już nie pamiętam, kto co dodał
____________________________________________ Spij spokojnie Zrobię to za Ciebie. Nadir (czuwa)
07 cze 2010, 22:04
Gimnastyka umysłu
alesandra4
BLAME ZEN to on zamotał z odpowiedzią D - oczywiście że A tak jak w podanych odpowiedziach i NIE, nie ma kilku wersji wystarczająco zamotana jest ta ustawa
____________________________________ Bytów nie mnożyć, fikcyj nie tworzyć, tłumaczyć fakty jak najprościej.
07 cze 2010, 22:05
Gimnastyka umysłu
Ale przyznacie, że przez taką burzę co-nieco się zapamięta Już wiem, jak się będę przygotowywać w przyszłym roku
07 cze 2010, 22:09
Gimnastyka umysłu
U mnie właśnie wyłączyli prąd, ostateczny sygnał, żeby iść spać i ustawy rzucić w kąt Dobranoc wszystkim, niech Wam się przyśnią pytanka egzaminacyjne
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
07 cze 2010, 22:19
Gimnastyka umysłu
mimo wszystko wolałabym żeby mi się wygrane liczby totolotka przyśniły dobranoc
słowa, a precyzyjnie - odpowiedzi do testu uzdolnienia werbalne 1c,2b,3a,4a,5c,6a,7c,8a,9b,10b,11a,12c,13b,14a,15c
07 cze 2010, 22:30
Gimnastyka umysłu
no niestety, nie przyśniły się ... czyli trzeba kontynuować
16. mejoza a/podział komórek b/przyprawa kuchennna c/choroba zwierzęca
17.absyda a/niechęć b/część kościoła c/rodzaj alkoholu
tak, robaczku, mea kulpa. Dzięki jednak takim uwagom wszyscy jesteśmy przekonani o prawidłowych odpowiedziach. ŻYCZĘ MIŁEGO DNIA, ZEN
08 cze 2010, 05:55
Gimnastyka umysłu
katkow75
mimo wszystko wolałabym żeby mi się wygrane liczby totolotka przyśniły dobranoc
słowa, a precyzyjnie - odpowiedzi do testu uzdolnienia werbalne 1c,2b,3a,4a,5c,6a,7c,8a,9b,10b,11a,12c,13b,14a,15c
ten cały knut kojarzył mi się z czym innym, ale na pewno nie z batem
Knut ? jednostka płatnicza w cyklu powieści o Harrym Potterze
i tak to właśnie jest moi drodzy, mozg człowieka przechowuje informacje nieprzydatne, przynajmniej mój
miłego dnia
08 cze 2010, 08:21
Gimnastyka umysłu
Adaneta
katkow75
ten cały knut kojarzył mi się z czym innym, ale na pewno nie z batem
Knut ? jednostka płatnicza w cyklu powieści o Harrym Potterze
i tak to właśnie jest moi drodzy, mozg człowieka przechowuje informacje nieprzydatne, przynajmniej mój
żebyś wiedziała Adanetko jakie głupoty mój przechowuje... a na pewien typ informacji ma zupełną blokadę, zgadnij na jaki
08 cze 2010, 11:27
Gimnastyka umysłu
katkow75
task force to a/ grupa pod kierownictwem przewodniczącego rady europejskiej, mająca rozpatrzyć sposoby zwiększenia dyscypliny finansowej w UE b/ grupa pod kierownictwem przewodniczącego komisji europejskiej, mająca rozpatrzyć sposoby zwiększenia dyscypliny finansowej w UE c/ grupa pod kierownictwem przewodniczącego rady europejskiej, mająca rozpatrzyć sposoby zwiększenia PKB UE
EKOFIN a/posiedzenie ministrów finansów państw członkowkich UE b/ posiedzenie ministrów rolnictwa państw członkowskich UE c/ posiedzenie zarządu EBC
Przedstawicielem Polski w Trybunale Obrachunkowym jest: a/Jacek Uczkiewicz b/Augustyn Kubik c/ Marek Kamiński
Wysokim przedstawicielem unii do spraw zagranicznych i polityki bezpieczeństwa została: a/ Catherine Ashton b/ Megan Sharto'n c/ Danuta Hubner
Mika czy możesz dać odp.do gmin? Chyba, że przeoczyłam. Jakiś bezruch tu panuje! Nikt nie ma żadnych ciekawostek? Pisać Olga byś zamieściła jakąś fajną tabelkę, a Dana takie fajne pytanka ze sprawozdanka :) Nadir albo drugi Pan administrator jakieś matryce czy coś Gdybym chciała pisać sama sobie to bym bloga założyła a nie na forum przesiadywała Mi zostały 4 dni do nauki Wam też niewiele więcej!!! MOBILIZACJA!