Na razie! zgłoszeń jest 323. Jak wszystko wpłynie to ok. 10 czerwca zgłoszeń będzie z 1000. Zawsze było tak, że najwięcej zgłoszeń wpływało w ostatnim tygodniu.
Niestety to prawda... Sama się łudziłam przez chwilę, że przystąpi może 400 osób, ale zobaczcie ile jest kont założonych - 1044 i z każdym dniem więcej... Wiem, że część z tych kont to "obserwatorzy", którzy już mają usc w kieszeni, ale mimo wszystko ok 80% z tej liczby to osoby, które już wysłały zgłoszenie albo wyślą do końca tego tygodnia... Minimum 1000 osób będzie, minimum To nie tak, że chciałabym pozbyć się konkurencji, ale z większą nadzieją jechałabym do stolicy 6 lipca, gdyby liczba chętnych nie przekroczyła 500 osób... Powodzenia wszystkim! p.s. ustawa o finansach publicznych - kto ją wymyślił? To jak "Ferdydurke" Gombrowicza Jak Wam idzie nauka finansów i zamówień? Wszystko na blachę czy wybiórczo?
Aktualnie w KSAP znajduje się 455 zgłoszeń, Liczba kont w systemie: 1121 ... a po za tym to jak wam idzie czytanie ustaw ? "Ferdydurke" w porównaniu do tych tekstów to ... była literatura prosta, miła i przyjemna ... gdyby człowiek zdążył wykuć na blachę: usc, konstytucję, ufp, uzp, kpa,...itd, ... to by było coś ... powodzenia wszystkim
30 maja 2013, 10:26
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Najgorsza w tym jest rosnąca liczba uczestników. Co do Ferdydurke - sama w sobie jest ok, ustawa o finansach nawet też, ale czytana na głos to niestety kilka godzin. Dla mnie najgorsze są zamówienia publiczne, a chyba z tego zawsze jest pytanko
30 maja 2013, 18:08
witaj Shadow, czy mógłbyś napisać nam wszystkim jakie były konkretne pytania z wiedzy na rekrutacje 2013, oczywiście ile pamiętasz, ale każde pytanie byłoby ważne, cenne, z góry dziękuję
Przeczytałam właśnie ten artykuł... Słuchajcie, wie ktoś czy liczba kont założonych w systemie równa się liczbie zgłoszeń? Naprawdę ponad 1000 chętnych?
03 cze 2013, 07:30
Myślę, że raczej liczba chętnych do tysiąca nie dobije. Ale nie wiadomo. Teraz trzeba czekać na zebranie się komisji, która zaakceptuje zgłoszenia wysłane w zeszłym tygodniu. Więc na pewno jeszcze kilka setek przybije...
03 cze 2013, 07:43
Mam pytanie z nieco innej dziedziny, ale również bardzo wiążące się z egzaminem na KSAP. Mianowicie, czy ktoś orientuje się mniej więcej o której egzamin się zaczyna i o której kończy? Wiem, że nie ma jeszcze takiego info na stronie ze zgłoszeniami, ale w moim przypadku to nieco gardłowa sprawa, bo jestem ze Szczecina, a to oznacza mało pociągów, konieczność rezerwacji hotelu, itp , czyli lepiej jak wiem coś takiego z wyprzedzeniem. Niestety dzwoniłam w tej sprawie do KSAP, gdzie dowiedziałam się od kogoś zestresowanego, że wszystko przez to, że zgłoszenia lawinowo spływają na ostatnią chwilę.
03 cze 2013, 13:30
Witam szukam chętnych do autokaru z Olsztyna na egzamin. Obecnie z W-M Urzędu jest 8 osób, a chcemy wyjnająć bus 20 osobowy. pozdrawiam
03 cze 2013, 14:18
Mianowicie, czy ktoś orientuje się mniej więcej o której egzamin się zaczyna i o której kończy?
W latach poprzednich było tak 7:30 - 9:30 - rejestracja uczestników 9.30 - 9.45 - wejście uczestników do sal 9.45 - 10.00 - powitanie uczestników oraz informacje organizacyjne 10.00 - 11.45 - sprawdzian umiejętności (instrukcja / sprawdzian 90 min) 11.45 - 12.45 - przerwa 12.45 - 14.30 - sprawdzian wiedzy (instrukcja / sprawdzian 90 min)
Oczywiście po napisaniu testu można wyjść wcześniej.
03 cze 2013, 15:58
Dzięki, Tomek. Owocnej nauki, jak należysz do podchodzących do tej edycji postępowania.
03 cze 2013, 17:00
ziolko83
Witam szukam chętnych do autokaru z Olsztyna na egzamin. Obecnie z W-M Urzędu jest 8 osób, a chcemy wyjnająć bus 20 osobowy. pozdrawiam