Teraz jest 07 wrz 2025, 22:59

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 495, 496, 497, 498, 499, 500, 501 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA16 lis 2010, 11:59

POSTY        102
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Alexlm                    

Nie mam pojęcia jaką decyzję podjąć.
Test wiedzy jestem w stanie wykuć, ale polegnę na psychologicznym. Mam za sobą już większość ustaw (ile z tego zostanie w głowie... obawiam się, że za mało :mur: ), ale boję się tych nowych testów psycho. W ubiegłym roku byłam z nich kiepska, więc w tym przy takiej ilości miejsc, raczej nie mam szans aby załapać się na limit :(

Jeżeli już byłaś, to jesteś bardziej oswojona z tematem niż ja. Pierwszy raz podchodzę i nie zniechęcam się niskim limitem i innym testem psychologicznym. Ty na pewno masz większe szanse niż ja, bo mniejszy stres przed nowym miejscem i formułą egzaminu. Zapisuj się! Ryzyk - fizyk  :D

17 maja 2013, 13:45
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Alexlm                    

Nie mam pojęcia jaką decyzję podjąć.
Test wiedzy jestem w stanie wykuć, ale polegnę na psychologicznym. Mam za sobą już większość ustaw (ile z tego zostanie w głowie... obawiam się, że za mało :mur: ), ale boję się tych nowych testów psycho. W ubiegłym roku byłam z nich kiepska, więc w tym przy takiej ilości miejsc, raczej nie mam szans aby załapać się na limit :(

Z tego co "mówią na mieście" testy psychologiczne w tym roku mają być inne niż dotychczas więc wygląda na to, że wszyscy będą mieli równe szanse: ci którzy już zdawali i ci którzy jeszcze nie próbowali. Dlatego, myślę, warto ćwiczyć testy w "Gimnastyce umysłu".

17 maja 2013, 18:01
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA12 maja 2013, 21:51

POSTY        14

LOKALIZACJAPodkarpackie
Alexlm                    

askenazy                    

Wolę w takim razie przeznaczyć te 560 zł na wakacje ;)

Ja też mam takie zdanie w tym roku :) Gdyby limit 500 to jeszcze jeszcze ale na 130 nie ma się co porywać z jednomiesięczną wiedzą :-p

Także będą wakacje w tym roku :D A od nowego roku nauka :)

Widzę, że tu każdy uczy się w tajemnicy :) Co i ile przeczytał, naumiał się :) Czyżby konkurencja?

Ostatnio edytowano 18 maja 2013, 17:22 przez Nike, łącznie edytowano 1 raz

18 maja 2013, 17:22
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA27 wrz 2010, 07:21

POSTY        194
Jest już 228 zgłoszeń  :D
A pewnie wpłynie drugie tyle. Ja rejestruję się dopiero jutro, a później tylko  :czytaj:

22 maja 2013, 19:40
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA15 paź 2010, 14:31

POSTY        47
Hejka!
ja tak z innej beczki, czy nie jedzie ktoś na egzamin z okolic Olsztyna-Ostróda? jeżeli tak, to proszę o maila na adres: mojaro@wp.pl, z góry bardzo dziękuję :)

23 maja 2013, 19:38
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA15 paź 2010, 14:31

POSTY        47
andziak                    

Jest już 228 zgłoszeń  :D
A pewnie wpłynie drugie tyle. Ja rejestruję się dopiero jutro, a później tylko  :czytaj:

no teraz jest już 276 zgłoszeń, ich liczba wzrasta teraz coraz szybciej, no bo i czasu mało...

23 maja 2013, 19:40
Amator

REJESTRACJA12 mar 2012, 10:37

POSTY        11
Nike                    

Widzę, że tu każdy uczy się w tajemnicy :) Co i ile przeczytał, naumiał się :) Czyżby konkurencja?

Nie ma co ukrywać, że konkurencja  :P W końcu wszyscy podchodzący do egzaminu ze sobą konkurują.
Chyba jednak nie chodzi o tajemnicę, bo co tu niby ukrywać? :D

Ja przeczytałam naprawdę dużo, ale gorzej z tym naumianiem się. Mój mózg ma ograniczoną pojemność, a na widok ustaw robi mu się za każdym razem reset  :)

Decyzję ostateczną podejmę w weekend. Nadal się uczę i z rosnącymi wątpliwościami w siebie obserwują rosnącą liczbę zgłoszeń. W poniedziałek podejmę "męską" decyzję :D Wszyscy znajomi i rodzinka mnie namawiają, jednak ja czuję strasznie duże obawy. Zobaczymy.

A jak Wam idzie? Jakie wieści z naukowego frontu?

23 maja 2013, 21:02
Zaawansowany

REJESTRACJA13 cze 2010, 14:58

POSTY        45
Nawet jak będzie 320 zgłoszeń to i tak warto. To 2 osoby na miejsce. Jak będzie 480 zgłoszen to też warto. To "tylko" 3 osoby na miejsce. W poprzednich latach były 4 osoby na miejsce, a w zeszłym to chyba nawet i 5 osób na jedno miejsce.

24 maja 2013, 10:31
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:48

POSTY        427
Moim zdaniem, nie ma się co wahać i kierować ilością zgłoszeń. Nawet jak się nie uda, to zobaczycie na własnej skórze, jak to wygląda - IMO cenne doświadczenie. Ja się za pierwszym razem nie załapałem w limicie. Udało mi się dopiero za drugim razem. I było mi dużo łatwiej niż za pierwszym. Zwłaszcza na teście "na inteligencje".

24 maja 2013, 11:03
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA12 maja 2013, 21:51

POSTY        14

LOKALIZACJAPodkarpackie
Alexlm                    

Wszyscy znajomi i rodzinka mnie namawiają, jednak ja czuję strasznie duże obawy. Zobaczymy.

Ja jak czuję obawy, że nie jestem wstanie, nie czuję się na siłach to nie ryzykuję, mimo, że dookoła słyszę głosy: "Dasz radę", "Uda ci się", "Spróbuj" - łatwo im mówić, ale gdyby nie udało się to kilka stów do tyłu + dojazd, nocleg itp. Jeżeli miałabym wahania pół na pół i trochę materiału już przerobiła to jeszcze... jeszcze... bym próbowała w tym roku. Ale jak kompletnie nie czuję się na siłach podchodzić w tym roku więc daję sobie spokój.

Ostatnio edytowano 26 maja 2013, 10:06 przez Nike, łącznie edytowano 2 razy

26 maja 2013, 10:05
Zaawansowany

REJESTRACJA13 cze 2010, 14:58

POSTY        45
Ja w 2010 r. uczyć zaczęłam się dopiero od 1 czerwca, no i udało się, za pierwszym razem. Oczywiście, że nie umiałam wszystkiego, ale nikt nie umie wszystkiego. No i wszystkiego umieć nie trzeba, wystaczy znać opowiedzi na kilkadziesiąt pytań... Można uczyć się rok i nie znać na nie odpowiedzi, a można uczyć się tydzień i je znać. Nikt nie wie jakie to pytania będą, dlatego nikt nie wie, czy po tygodniu nauki zna na nie odpowiedzi czy nie zna. Wiadomo, że im więcej ktoś się uczy tym mniej szczęścia potrzebuje, po miesiącu nauki szcześcia trzeba mieć dużo ale kto powiedział, że się go mieć nie będzie? A szcześciu trzeba pomóc. "Lepie żałować, że się coś zrobiło, niż że się tego nie zrobiło".
Kila stów nie do tyłu tylko za szansę na zdany egzamin, a w najgorszym wypadku za doświadczenie, bezcenne w kolejnych latach.
Na tę chwilę są w sytemie 323 zgłoszenia, 2 osoby na miejsce. Ja nawet gdybym żadnej ustawy na oczy nie widziała to w takiej sytuacji  pojechałabym na egzamin, szanse na mianowanie to 50 %, a nie jak do tej pory 30 % czy 20 %.
Nie mówię, że dasz radę i że się uda ale mówię: spróbuj. Ponieważ do egzaminu został jeszcze miesiąc czasu, można coś poczytać, porozwiązywać testy na inteligencję (jakiekolwiek, żeby przestwić mózg na inny sposób myślenia), a konkrurencja nie jest duża. Uda się -  super, nie uda się - trudno.

26 maja 2013, 21:47
Znawca

REJESTRACJA11 sty 2010, 08:40

POSTY        231
wiwiankaw                    

Na tę chwilę są w sytemie 323 zgłoszenia, 2 osoby na miejsce. Ja nawet gdybym żadnej ustawy na oczy nie widziała to w takiej sytuacji  pojechałabym na egzamin, szanse na mianowanie to 50 %, a nie jak do tej pory 30 % czy 20 %.
a konkrurencja nie jest duża. Uda się -  super, nie uda się - trudno.

Na razie! zgłoszeń jest 323. Jak wszystko wpłynie to ok. 10 czerwca zgłoszeń będzie z 1000. Zawsze było tak, że najwięcej zgłoszeń wpływało  w ostatnim tygodniu.

27 maja 2013, 06:55
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA27 wrz 2010, 07:21

POSTY        194
A teraz jest 320 zgłoszeń . Ubyło :(

27 maja 2013, 10:39
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA12 lut 2012, 10:01

POSTY        1
zdawałem w 2005 i  2006 r. nie zdałem, zmieniłem pracę i wyniosłem się z tego urzędowego syfu, teraz zarabiam jak z 3 stopniem urzędnika bez żadnego beznadziejnego egzaminu i jest ok , życzę szczęścia  :dokuczacz:

27 maja 2013, 10:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 495, 496, 497, 498, 499, 500, 501 ... 840  Następna strona