KODA: od tych 826 możesz odjąć co najmniej 1. Ja założyłam sobie konto żeby śledzić ilość kandydatów. Nie zamierzam się rejestrować Takich osób może być więcej. To tak na pocieszenie
Myślę "EDYTA850" że za szybko rezygnujesz. Głowa do góry a w wolnej chwili do nauki i będzie dobrze. Pozdrawiam
16 maja 2013, 19:27
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Potwierdzam jak wyżej Zarejestrowałam się ale się nie zgłosiłam, więc można odjąć 2. Chciałabym sie zgłosić, ale to zależy od wielu czynników: m.in. czy sie "naumiem" wystarczająco? tego chyba nie wie nikt, oraz czy znajdzie się jakas dobra dusza która przygarnie mnie do swojego auta i zabierze do Warszawy ? To pierwsze zalezy ode mnie, drugie nie. Czy jest zatem może ktoś kto jedzie z Opola i to nie dzień wcześniej ale tylko na egzamin? i do tego ma jedno miejsce wolne? proszę o maila frugo2002@o2.pl
16 maja 2013, 19:43
Myślę "EDYTA850" że za szybko rezygnujesz. Głowa do góry a w wolnej chwili do nauki i będzie dobrze.
to nie to, o ile dobrze pamiętam to Edyta uzyskała mianowanie w zeszłym roku
16 maja 2013, 19:54
Ja z innej beczki. Czy ktoś z przygotowujących się do egzaminu wybiera się na Spartakiadę do Gorzowa Wielkopolskiego?
16 maja 2013, 22:11
Marta998
Dzwoniłam w zeszłym tygodniu do KSAP i powiedzieli mi tam, że 38 osób to absolwenci dla których muszą być miejsca z automatu na mianowanie.
Czy jest możliwe, aby byli jeszcze jacyś "zalegli" absolwenci z 2012? Bo 38 to jakoś mało...
17 maja 2013, 10:04
Tak. Jest prawdopodobne, że jacyś absolwenci KSAP nie zdążyli lub nie mogli do końca maja 2012 r. złożyć wniosku o mianowanie (bo np. nie zaczęli pracy), więc robią to teraz. Lepiej dla pewności dowiedzieć się w KSAP w czerwcu, ile wpłynęło wniosków od absolwentów tej uczelni.
17 maja 2013, 10:58
askenazy
Tak. Jest prawdopodobne, że jacyś absolwenci KSAP nie zdążyli lub nie mogli do końca maja 2012 r. złożyć wniosku o mianowanie (bo np. nie zaczęli pracy), więc robią to teraz. Lepiej dla pewności dowiedzieć się w KSAP w czerwcu, ile wpłynęło wniosków od absolwentów tej uczelni.
Czerwiec to już za późno. Wolałabym wiedzieć wcześniej czy i ilu ma być KSAP-owców. Jeżeli faktycznie dla zdających zostaje 160 kila miejsc, to rezygnuję. Nie jestem w stanie aż tak się nauczyć, ani nie mam tyle szczęścia by załapać się w 160. (Marzyło mi się chociaż 190 miejsce ) Wolę w takim razie przeznaczyć te 560 zł na wakacje
17 maja 2013, 11:12
Być może będzie to 33 osoby + "vat" tj. osoby, które nie zdążyły w zeszłym roku do 31 maja złożyć wniosku o mianowanie. Te 33 osoby to absolwenci KSAP, którzy ukończyłi szkołę w sierpniu 2012r., natomiast oficjalna informacja dot.braku absolwentów KSAP w 2013r. jest prawdziwa, ale wiąże się to z faktem, że w tym roku żaden rocznik nie kończy tej szkoły (a zatem to w przyszłym, 2014r., żaden "ksapowiec" nie odbierze nam miejsca na liście mianowanych). Dotychczas było tak, że w jednym roku kończyły KSAP dwie grupy - jedna wiosną (i ta składała wniose o mianowanie do 31.05) i druga w sierpniu (tj.grupa składająca wniosek roku kolejnym, w tym przypadku: grupa z sierpnia 2012r.odbiera nam część limitu w 2013r. Tak więc w przyszłym roku będzie to 200 wolnych miejsc, ale niestety nie wtym... Cóż, czekacie do przyszłego roku?
Jak w ogóle idzie Wam nauka? Taka piękna pogoda, a nosy w ustawach codziennie?
17 maja 2013, 12:17
Martaiso
Tak więc w przyszłym roku będzie to 200 wolnych miejsc, ale niestety nie wtym... Cóż, czekacie do przyszłego roku?
To się dopiero okaże ile miejsc będzie w puli w przyszłym roku. Bo znając zapędy wybitnego ministra profesora finansów to limit 200 może być nieco okrojony
17 maja 2013, 12:40
Słuszna uwaga. Ale na dzień dzisiejszy planowane jest 200, co wcale nie znaczy dużo , natomiast w roku 2013 200 i KSAP, co znaczy jeszcze mniej
17 maja 2013, 12:46
Nie mam pojęcia jaką decyzję podjąć. Test wiedzy jestem w stanie wykuć, ale polegnę na psychologicznym. Mam za sobą już większość ustaw (ile z tego zostanie w głowie... obawiam się, że za mało ), ale boję się tych nowych testów psycho. W ubiegłym roku byłam z nich kiepska, więc w tym przy takiej ilości miejsc, raczej nie mam szans aby załapać się na limit
17 maja 2013, 13:00
Co do nauki, to ja startuje po raz pierwszy - także juz zaczęłam zmagania.. materiału jest tyle że nie jest możliwe nauka wszystkiego - ja postawiłam na najważniejsze tematy czyli te które najczęściej pojawiały się w testach.. cz. umiejętności - tu pewnie polegnę , różnie to u mnie bywa ze skojarzeniami ..
jak zapewne większości z nas , brakuje czasu ale pomalutku choć godzina dziennie + wendy.. a to jest chyba za mało jak na taki limit
pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim próbującym i w tym roku
17 maja 2013, 13:01
A co ze służbą dyplomatyczną, która w obliczu swoich zmian resortowych też bardzo by chciała mieć mianowania w tym roku?