Teraz jest 06 wrz 2025, 16:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 487, 488, 489, 490, 491, 492, 493 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA30 sty 2012, 20:12

POSTY        272
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Witajcie w Nowym Roku :)
Ja wciąż się waham, limit jest tak niski, jakby prawie był zerowy..
To jakaś porażka :(
A jak Wasze nastawienie do tematu? :)

10 sty 2013, 10:21
Amator

REJESTRACJA22 maja 2009, 13:33

POSTY        13
Uczennica84                    

Witajcie w Nowym Roku :)
Ja wciąż się waham, limit jest tak niski, jakby prawie był zerowy..
To jakaś porażka :(
A jak Wasze nastawienie do tematu? :)

Właśnie, a jeszcze pewnie jak co roku absolwenci KSAP-u trochę zabiorą i co zostanie?
Póki co ciężko mi sie zdecydować :(

Pozdrawiam :)

10 sty 2013, 15:15
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Zawsze i na forum, i w rozmowach bezpośrednich, zachęcałem do udziału w postępowaniu kwalifikacyjnym. Limit ostatnich lat był żałosny, o czym świadczy duża liczba osób które zdały i ... mogą się wypchać albo tyłek sobie takową informacją podetrzeć. Trzeba przyznać, że zdanie bez mianowania jest kpiną z kandydatów.
Tzw. "limit" na rok bieżący zadowala chyba tylko Szefa SC -i może jeszcze szczególnie gorliwych przedstawicieli PO w Radzie SC (np. Gintowt-Dziewałtowski - patrz protokoły). To już nie kpina  ale jawne plucie w twarz osobom, które chcą swoje życie związać ze służbą społeczeństwu. Treść przekazu od "najwyższych czynników" jest jednoznaczna - "nie zależy nam na was, traktujemy was wyłącznie jako ciężar, którego należy się pozbyć, a do pracy zachęcać wyłącznie nahajką".
W tym roku nie będę nikogo namawiał do udziału w tej farsie. Niejasne kryteria oceny i dziwne "pomyłki", które miały miejsce w roku ubiegłym, dodatkowo nie motywują do podejmowania wysiłku finansowego i organizacyjnego ("zaliczenie" nie jest tak proste jak się niektórym wydaje).
Zapewne wiele osób spróbuje, niektórzy kolejny raz - podziwiam ich za to. Marzę jednak o powrocie do normalności, o którą otarliśmy się na przełomie rządów SLD/PIS (tak to w tamtym czasie limity przekraczały ilość kandydatów, a język był na poziomie B1).

Jeśli zdecydowałaś/zdecydowałeś się zdawać w tym roku - życzę serdecznie POWODZENIA!  :piwo:

10 sty 2013, 20:15
Znawca

REJESTRACJA29 maja 2009, 09:49

POSTY        137
supersaper                    

Zawsze i na forum, i w rozmowach bezpośrednich, zachęcałem do udziału w postępowaniu kwalifikacyjnym. Limit ostatnich lat był żałosny, o czym świadczy duża liczba osób które zdały i ... mogą się wypchać albo tyłek sobie takową informacją podetrzeć. Trzeba przyznać, że zdanie bez mianowania jest kpiną z kandydatów.
Tzw. "limit" na rok bieżący zadowala chyba tylko Szefa SC -i może jeszcze szczególnie gorliwych przedstawicieli PO w Radzie SC (np. Gintowt-Dziewałtowski - patrz protokoły). To już nie kpina  ale jawne plucie w twarz osobom, które chcą swoje życie związać ze służbą społeczeństwu. Treść przekazu od "najwyższych czynników" jest jednoznaczna - "nie zależy nam na was, traktujemy was wyłącznie jako ciężar, którego należy się pozbyć, a do pracy zachęcać wyłącznie nahajką".
W tym roku nie będę nikogo namawiał do udziału w tej farsie. Niejasne kryteria oceny i dziwne "pomyłki", które miały miejsce w roku ubiegłym, dodatkowo nie motywują do podejmowania wysiłku finansowego i organizacyjnego ("zaliczenie" nie jest tak proste jak się niektórym wydaje).
Zapewne wiele osób spróbuje, niektórzy kolejny raz - podziwiam ich za to. Marzę jednak o powrocie do normalności, o którą otarliśmy się na przełomie rządów SLD/PIS (tak to w tamtym czasie limity przekraczały ilość kandydatów, a język był na poziomie B1).

Jeśli zdecydowałaś/zdecydowałeś się zdawać w tym roku - życzę serdecznie POWODZENIA!  :piwo:

Popieram powyższą wypowiedź i w tym roku nie podchodzę do egzaminu!

11 sty 2013, 07:27
Amator

REJESTRACJA22 maja 2009, 13:33

POSTY        13
Ally4                    

supersaper                    

Popieram powyższą wypowiedź i w tym roku nie podchodzę do egzaminu!

Również popieram. W zeszłym roku zdałam ale nie zmieściłam się w limicie. Poza tym zabrali mi punkt bo ktoś się pomylił w kluczu. Mi to akurat nie zrobiło różnicy (bo brakowało mi ciut więcej pkt) co nie znaczy że coś takiego nie powinno mieć miejsca. Niektórzy przez ok 2 tyg. cieszyli sie z mianowania a później zabrano im punkt i po mianowaniu. Cała sytuacja to kpina i olewanie ludzi... a Szef SC tak pięknie mówił przed samym egzaminem tylko że to nijak ma się do prawdy i jest tylko takim ble...ble...
Ja w tym roku pasuję. Niemniej jednak życzę wszystkim zdającym powodzenia!
Pozdrawiam :)

11 sty 2013, 08:46
Znawca

REJESTRACJA19 paź 2011, 08:44

POSTY        168

LOKALIZACJAŁódź
Po ilości osób proszących o hasło do skrzynki z materiałami wydaje mi się, że będzie jednak wiele osób chętnych. W zeszłym roku było c.a. 2000, w tym wystarczy 1000 zdających na te 165 miejsc, co daje 6 chętnych na jedno miejsce. Sporo. Szczególnie, że egzamin kosztuje, dojazd, dla niektórych zakwaterowanie. No i trzeba poświęcić jakieś 3 miesiące na naukę, kosztem rodziny, znajomych i innych, pozaustawowych rozrywek.

11 sty 2013, 09:08
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA25 maja 2009, 09:05

POSTY        17
Witam w nowym roku i nowym rozdaniu, ja jestem jedną z tych nieszczęsnych osób, którym zabrano punkt i po dwóch tygodniach żegnaj mianowanie bo zabrakło mi 0,48 punktu. Nawet nie myślałam, że tak długo nie będę mogła dojść do siebie po tym zdarzeniu. Prawda jest taka, że ciągle wydaje mi się że to nieprawda i wszystko się zmieni, wiem nic z tego. Czytałam kiedyś zamieszczone na forum stenogram ze sprawozdania Szefa SC i wydaje mi się, że gdy omawiał "jednostkową" pomyłkę (dla niego ona nic nie znaczyła) na egzaminie powiedział że polecił dyrektorowi KSAP (byłemu chyba) zadośćuczynienie osobom mogącym poczuć się skrzywdzonym. Ja całym sercem czuję się skrzywdzona a zadośćuczynienia ani śladu, może ktoś je otrzymał? (i co by to miało być?). Limit w tym roku to kpina, limitowanie w ogóle to też kpina. Na razie nie chce mi się uczyć ani o tym myśleć, ale raczej spróbuję. W ubiegłym roku prawie mi się udało, w tym roku będzie jeszcze ciężej, ale to i tak jedyny sposób na podwyżkę, a przy zamrożeniach płac innego wyjścia nie ma. Życzę powodzenia wszystkim do zobaczenia w Warszawie.

11 sty 2013, 19:09
Zaawansowany

REJESTRACJA16 gru 2009, 11:42

POSTY        33
elizabeta82                    

No i trzeba poświęcić jakieś 3 miesiące na naukę,

No i ja do tego raczej wątpię, że komukolwiek udało się być mianowanym po 3 miesiącach nauki... myślę, że trzeba na to poświęcić o wiele wiele więcej czasu...
a limit to szkoda słów..

11 sty 2013, 19:20
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 sty 2012, 09:46

POSTY        99
Witajcie moi Drodzy :)
Sądząc po ilości kont założonych przez potencjalnych kandydatów do mianowania to chętnych będzie sporo. Nawet pokuszę się o stwierdzenie, że więcej niż w ubiegłym roku. No ale kto nie próbuje ten nie zyskuje. Nikogo nie zachęcam i nikogo nie zniechęcam. Każdy sam zdecyduje. A ilu się zdecyduje dowiemy się już w czerwcu.

11 sty 2013, 20:07
Nowicjusz

REJESTRACJA15 sty 2013, 13:00

POSTY        1
Witam w Nowym Roku ! Przeczytałam ostanie posty i wszystko prawda, żałosny limit, szanse marne ale spróbować raczej warto, pozdrawiam wszystkim przystępujących w tym roku do egzaminu. Ja też spróbuje sił w tym roku a wcześniej nie było mi dane... :D

16 sty 2013, 10:38
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2011, 12:04

POSTY        168
Witam wszystkich zimową porą.

Mam nietypowe pytanie - czy na teście umiejętności jest możliwość posiadania czystej kartki papieru na własne "bazgroły" matematyczne?

W sumie nie każdy ma kalkulator w głowie więc stąd moje pytanie.

25 sty 2013, 14:00
Zaawansowany

REJESTRACJA10 gru 2009, 15:52

POSTY        76
Czysta kartka jest dodana do testu, ale trzeba ją oddać razem z pracą!

25 sty 2013, 14:36
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2011, 12:04

POSTY        168
@ Nova1

Dzięki za szybką odpowiedź.

25 sty 2013, 14:47
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA04 lut 2010, 15:14

POSTY        2
Witam, mam ogromną prośbę do stałych forumowiczów. Jakiś czas temu natknęłam się na forum na listę ustaw, jakie należy przeczytać do egzaminu. Ktoś dostał ją na kursach przygotowawczych i wkleił na forum. Niestety nie mogę ponownie natrafić na ten wątek (a szukam już prawie cały dzień...). Czy może ktoś kojarzy taki wpis, albo dysponuje takim zestawieniem?

30 sty 2013, 18:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 487, 488, 489, 490, 491, 492, 493 ... 840  Następna strona