A co jeśli... klucz testu umiejętności zawiera błąd?... :wysmiewacz:
Oj Nadir, nie dam się sprowokować.
Ja z mojej strony wszystkim dziękuję za dyskusję.
18 wrz 2012, 20:04
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
elielieli
Idąc tym tropem należało by sprawdzić testy sprzed lat, być moze są osoby, które biorą dodatek służbowy, a tak naprawde nie zdały egzaminu, z powodu błędnego klucza odpowiedzi.
Tfu! Wypluj to! I nie wywołuj wilka z lasu!
Miłego wieczoru
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
18 wrz 2012, 21:03
Słuchajcie mam pytanie bo nie wiem:) czy teraz jak projekt ustawy budżetowej jest w sejmie to jeszcze jest jakaś szansa na zmianę tego limitu czy już klamka zapadła?
19 wrz 2012, 11:55
Oczywiście, że jest szansa. Ale nie byłabym aż taką optymistką. No chyba, że zmniejsza do 100 osób , bo w przyszłym roku odpadają absolwenci KSAP.
19 wrz 2012, 12:04
Elizabeta, czy to jest pewne na 100%, że w 2013 nie ma absolwentów KSAP? Czy gdzieś jest taka informacja, konkretna?
A co do limitu, to nie zwiekszą, nie ma szans. Projekt projektem, ale to co RSC i SSC miała wywalczyć już wywalczyła, MF proponował przecież 0. Jedyne co się może zmienić to że bedzie jeszcze mniej, bo stwierdzą np. że zapowiadane dochody będą jednak mniejsze i gdzieś trzeba zaoszczędzić.
19 wrz 2012, 12:54
Są absolwenci z siepnia br. i oni złożą dopiero wnioski w przyszłym roku.
19 wrz 2012, 12:55
Czyli są jednak, ale tylko jedna tura, tak? ok. 30?
19 wrz 2012, 12:56
ponad 30 osób. Dokłada liczba jest do znalezienia na internecie w piśmie Szefa SC do DG Urzędów w sprawie miejsc pracy da nowych absolwentów. W 2013 roku nikt nie opóści KSAP-u
Ostatnio edytowano 19 wrz 2012, 13:13 przez elizabeta82, łącznie edytowano 1 raz
19 wrz 2012, 13:12
Lepsze 32 niż 70
19 wrz 2012, 13:23
Witam. W przyszłym roku liczba mianowań wynosi dla KSAP-owców "0". Zajęci tegoroczni szczęśliwcy z KSAP rozpoczęli 1 września 2012 r. Zajęcia trwają 18 miesięcy. W związku z powyższym nowi absolwenci z KSAP wyjdą dopiero w 2014 r. w lutym/ marcu.
"(....... )Studia stacjonarne trwają 18 miesięcy. W tym czasie odbywają się trzymiesięczne praktyki w polskiej i/lub zagranicznej administracji. Zajęcia odbywają się 5 dni w tygodniu, od poniedziałku do piątku. Część zajęć odbywa się w języku angielskim. Zajęcia prowadzą doświadczeni specjaliści, praktycy i teoretycy". http://www.ksap.gov.pl/ksap/content/view/90/81/ Pozdrawiam
20 wrz 2012, 08:00
No a co z tymi, którzy skończyli studia w sieprniu 2012r.? To oni juz złożyli wnioski o mianowanie czy złożą w przyszłym roku?
A tegoroczni mianowani (71) to kiedy studia skończyli? Czy w nich zawierają się Ci z sieprnia 2012?
20 wrz 2012, 09:02
Promocje:XXI i XXII stanowiły te 71 osób, które "zabrały" nam miejsca w tegorocznym limicie. XXIII promocja własnie zakończyła edukację (w sierpniu), a zatem absolwenci mogą starać się o mianowania z przyszłorocznego limitu. Niestety...1 września zajęcia rozpoczęła dopiero XXIV Promocja.
Ostatnio edytowano 20 wrz 2012, 09:12 przez elizabeta82, łącznie edytowano 1 raz
20 wrz 2012, 09:11
elizabeta82
Promocje:XXI i XXII stanowiły te 71 osób, które "zabrały" nam miejsca w tegorocznym limicie. XXIII promocja własnie zakończyła edukację (w sierpniu), a zatem absolwenci mogą starać się o mianowania z przyszłorocznego limitu. Niestety...1 września zajęcia rozpoczęła dopiero XXIV Promocja.
Witam. Przepraszam bardzo, ale się pomyliłem. Człowiek chciałby aby tych miejsc było jak najwięcej dla nas. Jeżeli tych 71 ksapowców było z 2011 r. to w 2013 roku o mianowanie może wystąpić 67. Promocja XXII liczyła 35 słuchaczy a promocja XXIII liczy 32 słuchaczy. W ten sposób ten olbrzymi limit 200 mianowań może być w 2013 r. uszczuplony o 67 miejsc.
"(.......) W konsekwencji tej decyzji w 2010 r. naukę w szkole zakończyły dwa roczniki absolwentów, łącznie 78 osób, a w 2011 r. kolejne dwie promocje - łącznie 71 osób. W roku 2012 w lutym naukę zakończyło już 35 słuchaczy, a kolejnych 32 ukończy ją w sierpniu, łącznie 67 osób. Mam nadzieję, że w tutaj też się mylę. Jeszcze raz przepraszam za wprowadzenie WAS w błąd.