Na pewno były takie, że było do wyboru tak, nie, nie wiadomo?
Nie byłam co prawda na egzaminie ale czy nie zawsze jest 5 odpowiedzi do wyboru, myślę,że gdyby były 3 (tak, nie, nie wiadomo) to na pewno byście pamiętali, bo to by się odznaczało na arkuszu odpowiedzi.
11 cze 2014, 22:06
Re: Gimnastyka umysłu
W informacji zawartej na stronie KSAP jest mowa o tym, że test składa się z czterech odpowiedzi, z których jedna jest poprawna. Tylko już nie wiem czy oni tam odnoszą się do obydwu części, czy tylko chodzi im o test wiedzy... Ja byłam w zeszłym roku i kurcze nie pamiętam żeby było do wyboru spośród trzech odpowiedzi, ale ręki nie kładę bo szok jakiego doznałam na tej części skutecznie wyczyścił mi pamięć.
11 cze 2014, 22:09
orchis
W informacji zawartej na stronie KSAP jest mowa o tym, że test składa się z czterech odpowiedzi, z których jedna jest poprawna. Tylko już nie wiem czy oni tam odnoszą się do obydwu części, czy tylko chodzi im o test wiedzy... Ja byłam w zeszłym roku i kurcze nie pamiętam żeby było do wyboru spośród trzech odpowiedzi, ale ręki nie kładę bo szok jakiego doznałam na tej części skutecznie wyczyścił mi pamięć.
To może ktoś jeszcze się wypowie...
11 cze 2014, 22:21
Witajcie po krótkiej przerwie :) Mam prośbę, czy mógłby mi ktoś zadać zadanie z sylogistyki? (2 przesłanki i wniosek) I żeby ten ktoś znał poprawną odpowiedź. Chciałabym sprawdzić czy 3 dni z Wieczorkiem coś mi dały :) Dobrej nocy!
____________________________________ 2016 r. U-45 + W-54 = 99 - PASSED - SZOK! 2015 r. U-43 + W-53 = 96 - PASSED - w limicie 200-jest miejsce - z absolwentami-ni ma miejsca :( 2014 r. U-14 + W-61 = 75 - FAILED Jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik.
11 cze 2014, 23:27
Napisałam posta o 00:27 a czemu godzina przy poście jest 23:27? :) To dopiero zagadka logiczna :)
____________________________________ 2016 r. U-45 + W-54 = 99 - PASSED - SZOK! 2015 r. U-43 + W-53 = 96 - PASSED - w limicie 200-jest miejsce - z absolwentami-ni ma miejsca :( 2014 r. U-14 + W-61 = 75 - FAILED Jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik.
11 cze 2014, 23:30
Ela555
orchis
W informacji zawartej na stronie KSAP jest mowa o tym, że test składa się z czterech odpowiedzi, z których jedna jest poprawna. Tylko już nie wiem czy oni tam odnoszą się do obydwu części, czy tylko chodzi im o test wiedzy.... Ja byłam w zeszłym roku i kurcze nie pamiętam żeby było do wyboru spośród trzech odpowiedzi, ale ręki nie kładę bo szok jakiego doznałam na tej części skutecznie wyczyścił mi pamięć.
To może ktoś jeszcze się wypowie...
Z tego co pamiętam to nie było 3 odpowiedzi, tylko że mało pamiętam
12 cze 2014, 06:19
Kochani mam pytanie co do zadań logicznych na egzaminie. Są zadania takie:
SYLOGIZMY
1) 2 przesłanki i wniosek (S P M). Czy sylogizm poprawny? a) prawda, b) fałsz, c) nie wiadomo
2) 2 przesłanki (S P M). Które zdanie wynika logicznie? a) SiP, b) ~(SoP), c) Mas, d) PeS, e) SaM
3) Co wynika logicznie ze zdania: SaP? (S P) a) PaS, b) ~(SaP), c) SiP, d) PiS, e) SeP'
3) 3 przesłanki (S P M). Które zdanie wynika logicznie? a) b) c) d) e)
RACHUNEK ZDAŃ
1) Jeśli p to q wtedy i tylko wtedy gdy r (p q r). Które zdanie wynika: a) b) c) d) e)
2) ...(zadanie z samym p q)...
ZBIORY
1) ...?...
A jakieś było w tamtym roku takie zadanie z wielką ilością treści i (chyba) co wynika z tego... To do tych zadań p i q? Czy zbiory?
12 cze 2014, 07:11
czere?nia
magda1807
Czy ktos pamięta jak wyglądały zadania z logiki ze znakami < > ?
A<=B B>=C A=C? a) tak b) nie wiadomo c) nie
Jak dobrze pamiętam, to w zadaniach, gdzie "zbiory" były "nierównościami" zapisanymi znakami >/<, również odpowiedzi były zapisane w taki sposób. Nie dam głowy, ile tych odpowiedzi było - czy 5 czy 3. kojarzę, że zakreślałam gdzieś opcję (d), ale przede wszystkim nie na takie zadania byłam przygotowania i tak naprawdę bardziej byłam w szoku niż w stanie o czymkolwiek innym myśleć.
12 cze 2014, 07:31
Halooo? Gdzie się wszyscy podziewają? :) Ktoś chce zagadkę?
Wśród uczniów w klasie 50% ma ciemne włosy, 25% ma jasne włosy, 33% to dziewczęta, a 67% to chłopcy. Które z poniższych zdań są prawdziwe?
a) Uczniowie o jasnych włosach to sami chłopcy.
b) Niektórzy chłopcy mają ciemne włosy.
c) Niektórzy uczniowie o ciemnych włosach to dziewczęta.
d) Ciemne włosy mają i chłopcy i dziewczęta.
e) Niektóre dziewczęta maja jasne włosy, a niektóre ciemne.
12 cze 2014, 20:02
Wszystkie opony są z gumy. Wszystkie gumy są giętkie. Niektóre gumy są czarne. a) b) c) d) e)
Proszę o jakąś wskazówkę. Jak rozwiązujecie tego typu zadania matematyczne?
12 cze 2014, 20:11
Marzenie
Wszystkie opony są z gumy. Wszystkie gumy są giętkie. Niektóre gumy są czarne. a) b) c) d) e)
Proszę o jakąś wskazówkę. Jak rozwiązujecie tego typu zadania matematyczne?
to to sylogizmy, na trzy, rozwiązuje się tak jak sylogizmy na dwie przesłanki, trzeb atylko dopasować terminy
12 cze 2014, 20:17
Marzenie
Halooo? Gdzie się wszyscy podziewają? Ktoś chce zagadkę?
Wśród uczniów w klasie 50% ma ciemne włosy, 25% ma jasne włosy, 33% to dziewczęta, a 67% to chłopcy. Które z poniższych zdań są prawdziwe?
a tych zagadek to nie lubie, jak dla mnie to b, c d i e
12 cze 2014, 20:19
Marzenie
Halooo? Gdzie się wszyscy podziewają? Ktoś chce zagadkę?
A może b) Chłopców jest więcej i statystycznie nie "załapią" się wszyscy na jasne włosy .
12 cze 2014, 20:25
Wszystkie opony są z gumy. Wszystkie gumy są giętkie. Niektóre gumy są czarne.
S - opona P - giętka M - gumowa ? - czarna
Tak ooo? Czy: M - opony z gumy P - gumy giętkie S - gumy czarne