Nieprawda (nie da się opisać). Bo Bombaj może mieć tyle samo co Chicago.
____________________________________ 2016 r. U-45 + W-54 = 99 - PASSED - SZOK! 2015 r. U-43 + W-53 = 96 - PASSED - w limicie 200-jest miejsce - z absolwentami-ni ma miejsca :( 2014 r. U-14 + W-61 = 75 - FAILED Jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik.
27 maja 2014, 23:09
Re: Gimnastyka umysłu
Marzenie
Nieprawda (nie da się opisać). Bo Bombaj może mieć tyle samo co Chicago.
"Nieprawda" nie jest prawidłową odpowiedzią, właśnie dlatego, że nie da się określić (opisać) relacji Bombaju do Chicago, prawidłową odpowiedzią jest "nie wiadomo" - przynajmniej ja to tak rozumiem
27 maja 2014, 23:38
ELA555 ALEBAZI Wszystko zostało już wyjaśnione nawet lepiej niż ja to sobie tłumaczyłam
28 maja 2014, 06:40
Emilka2000
czy na teście umiejętności będą jakieś luźne kartki jako brudnopis? Co prawda 1 minuta to nie powala, ale zapisać co nie co by się przydało.
Na teście umiejętności masz do dyspozycji arkusz z zadaniami i arkusz z odpowiedziami. Na tym pierwszym możesz swobodnie pisać bo nie jest oceniany.
____________________________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
28 maja 2014, 07:10
niektóre A jest B każde A jest C nieprawda, że żadne A nie jest C? co sądziecie o tym wniosku?
28 maja 2014, 11:46
Odpowiedź jest prawdziwa
28 maja 2014, 12:21
fraxinusspp
Emilka2000
czy na teście umiejętności będą jakieś luźne kartki jako brudnopis? Co prawda 1 minuta to nie powala, ale zapisać co nie co by się przydało.
Na teście umiejętności masz do dyspozycji arkusz z zadaniami i arkusz z odpowiedziami. Na tym pierwszym możesz swobodnie pisać bo nie jest oceniany.
Kurka, można maziać po tej książeczce z testami? (arkusz z zadaniami). Nie pamiętam nawet po czym ja tam bazgrałam, ale raczej na tej książeczce (bo to wygląda jak książka nie do przebrnięcia;) bym się nie ośmieliła;). Nie było przypadkiem brudnopisu?
28 maja 2014, 16:12
Alebazi
Kurka, można maziać po tej książeczce z testami? (arkusz z zadaniami). Nie pamiętam nawet po czym ja tam bazgrałam, ale raczej na tej książeczce (bo to wygląda jak książka nie do przebrnięcia;) bym się nie ośmieliła;). Nie było przypadkiem brudnopisu?
Nie było, po książce można było pisać, ja przynajmniej pisałam w najlepsze.
28 maja 2014, 16:22
orchis
Ela555
Tak, to o to chodzi. Tylko kolejność pomieszałaś, wg. Wieczorka Twój IV warunek jest I i wydaje mi się, że to istotne, przy sprawdzaniu poprawności sylogizmów kolejności warunków nie można zmieniać. Poprawcie mnie jeżeli się mylę :blink:
Hmm...jakoś w ogóle się nie zastanawiałam nad tym, ale chyba raczej powinno zachowywać się tę kolejność, że najpierw wychodzi się od sprawdzenia czy termin średni w którejś przesłance się rozkłada, jeżeli tak, to któraś z przesłanek musi być twierdząca, potem płynnie przechodzimy do tego, że jeżeli są dwie twierdzące to wniosek będzie twierdzący, a jeżeli jedna jest negatywna to wniosek będzie negatywny,żeby na końcu przejść do sprawdzenia tego czy to co nam się rozłożyło we wniosku, rozłożyło się też w przesłance...ja jakoś tak mam to usystematyzowane. :unsure: :unsure:
Witam czy mógłby mi ktoś podesłać ta książkę na maila mzdun5@wp.pl lub też jakieś inne z testami z góry dziękuje
28 maja 2014, 16:43
Jedzie ktoś z szacownego grona na Spartakiadę? Jakby co można się tam spotkać i pogadać o tym szaleństwie jakim jest postępowanie kwalifikacyjne
28 maja 2014, 19:10
Ja się wypisałam Szkoda mi czasu (drugi rok z rzędu )
28 maja 2014, 19:47
Co to ta spartakiada i gdzie i kiedy?
____________________________________ 2016 r. U-45 + W-54 = 99 - PASSED - SZOK! 2015 r. U-43 + W-53 = 96 - PASSED - w limicie 200-jest miejsce - z absolwentami-ni ma miejsca :( 2014 r. U-14 + W-61 = 75 - FAILED Jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik.
28 maja 2014, 21:12
Marzenie
Co to ta spartakiada i gdzie i kiedy?
@Marzenie Spartakiada Skarbowców organizowana co roku przez zwycięską drużynę z zeszłego roku, w tym roku jest w Legionowie w ten piątek-sobotę. To takie zawody ogólnokrajowe sportowe o Puchar Ministra Finansów Ty w jakim urzędzie pracujesz?
28 maja 2014, 21:28
Ja nie ze skarbówki :) Mi się już dziś nie chce nic czytać. Oczy mi się zamykają. Wieczorek ma ponad 220 stron Jutro się nim zajmę. Dziś troche KPA i testy z poprzednich lat. Szkoda, że pytań z testu wiedzy nie ma zawsze takich samych albo wybranych spośród np. 200 i co roku z tych 200 jest jakieś 90 :) To by można było się nauczyć jak na test prawo jazdy :) Właśnie nie wiem czy jest sens ich czytać i przerabiać? W sumie to też jakaś nauka wzrokowa :) Wy siedzicie do rana z nauką?