Teraz jest 11 wrz 2025, 00:08

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11748 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 446, 447, 448, 449, 450, 451, 452 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA15 gru 2011, 20:47

POSTY        186
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
To ja mam jeszcze jedno być może głupie pytanie: przejrzałam sobie właśnie listę z wynikami z ubiegłego roku i nasunęło mi się pytanie: skąd mam wiedzieć, czy będąc np (optymistycznie patrząc) na 432 miejscu zmieściłam się w limicie. Czy gdzieś jest informacja ile dokładnie jest absolwentów KSAP? Myślałam, że ta lista będzie miała jakąś informację, gdzie kończy się limit. A może ja jestem jakaś niezorientowana?  :unsure:

19 lip 2012, 08:01
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA14 lis 2010, 23:47

POSTY        34
W tym roku absolwentów KSAP jest 71. Możesz zadzwonić do KSAP.

19 lip 2012, 09:20
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        34
przetak123                    

Jak chodzi o oczekiwania to powiem tak: (...)
Analizując wyniki z poprzednich lat to wychodzi, że z roku na rok poziom wzrasta i o ok. 6 pkt więcej mają osoby, ktore są na I miejscu i te, które łapią się na mianowanie. Tak więc w tym roku, obstawiam, że na mianowanie załapią się ci, którzy uzyskają ok. 123 pkt.
No i tym sposobem pewnie w tym roku też będzie   :dupa:

Poprawić wynik o 6 punktów to trochę za mało aby być mianowanym. Chyba że ktoś miał w tamtym roku około 115 punktów.

19 lip 2012, 09:40
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 cze 2011, 06:49

POSTY        251
Nie dajcie się zwariować przez statystykę. Jak ktoś mądrze napisał, że jednym z największych kłamstw jest statystyka i coś w tym jest. Trudno wprost porównywać egzaminy z różnych lat, bo co roku są inne pytania, co prawda daje to jakiś ogólny trend ale bez przesady. Idąc tropem, że co roku pułap punktowy, który uprawnia do mianowania, rośnie o 6 punktów, wyjdzie nam, że za 5 trzeba będzie uzyskać ok. 150 punktów na 150 możliwych  :wysmiewacz:

dufus                    

Dla mnie najgorsze jest to, że wyniki będą prawdopodobnie wtedy, kiedy ja będę na urlopie. I już widzę jak codziennie schodząc z plaży idę sprawdzić net. I to mnie denerwuje, bo wiem że tak będzie. W okolicy połowy sierpnia pewnie każdy tu z nas codziennie będzie zaglądał na stronę BIP. A chciałabym jechać na urlop wiedząc już czy tak czy nie.
Jedź na urlop i odpoczywaj, a internet odetnij, albo wybierz miejsce gdzie go nie ma. Wrócisz to sprawdzisz, w innym wypadku popsujesz sobie i możliwe że najbliższym wypoczynek.

19 lip 2012, 09:55
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 cze 2010, 14:58

POSTY        45
Tomek8484                    

Nie dajcie się zwariować przez statystykę. Jak ktoś mądrze napisał, że jednym z największych kłamstw jest statystyka i coś w tym jest.
Trudno wprost porównywać egzaminy z różnych lat, bo co roku są inne pytania, co prawda daje to jakiś ogólny trend ale bez przesady. Idąc tropem, że co roku pułap punktowy, który uprawnia do mianowania, rośnie o 6 punktów, wyjdzie nam, że za 5 trzeba będzie uzyskać ok. 150 punktów na 150 możliwych  :wysmiewacz:

No właśnie, a jeśli limit byłby 500 a 550 osób miałoby maksymalną liczbę punktów, czyli 150, to wtedy co, nikt nie dostałby mianowania? Tak sobie teoretyzuję ale kto wie jak to będzie za kilka lat, każdego roku poziom jest wyższy, liczba punktów potrzebnych do mianowania też jest wyższa...

19 lip 2012, 10:19
Zaawansowany

REJESTRACJA24 maja 2012, 10:58

POSTY        71
mango                    

przetak123                    

Jak chodzi o oczekiwania to powiem tak: (...)
Analizując wyniki z poprzednich lat to wychodzi, że z roku na rok poziom wzrasta i o ok. 6 pkt więcej mają osoby, ktore są na I miejscu i te, które łapią się na mianowanie. Tak więc w tym roku, obstawiam, że na mianowanie załapią się ci, którzy uzyskają ok. 123 pkt.
No i tym sposobem pewnie w tym roku też będzie  :dupa:

Poprawić wynik o 6 punktów to trochę za mało aby być mianowanym. Chyba że ktoś miał w tamtym roku około 115 punktów.

To nie jest bieg na 100 m i nie da się poprawić wyniku o 3 sekundy. Pytania były inne, poziom na pewno też. Jest tak wiele czynników, że moje przeliczania w róznych wariantach nie mają sensu - wielu z nas będzie zaskoczonych, że zdało i wielu, że nie zdało. Wiadomo, że każdy do ostatniej chwili liczy, że będzie dobrze.

Ostatnio edytowano 19 lip 2012, 11:58 przez Tristessa, łącznie edytowano 1 raz

19 lip 2012, 11:58
Znawca

REJESTRACJA15 cze 2009, 09:10

POSTY        105

LOKALIZACJASiemianowice Śl.
dufus                    

Niektóre osoby co się przed egzaminiem bardzo udzielały nie dały znaku co tam - Marcepanek, Slonko, Agatka.
Mam nadzieję, że to dlatego ze tak dobrze Wam poszło i wszystkiego jesteście pewne. Chyba, że nie chcecie tu zaglądać zeby sie nie dołować (czego zazdroszczę, ale czego nie życzę).

Dzięki za pamięć :)
U mnie egzamin był przystankiem w drodze nad morze. Postanowiłam, że nie będę zaglądać na forum do ogłoszenia wyników, i udało mi się wytrwać ale tylko przez te dwa tygodnie urlopu ;) Niemniej odpoczynek od myślenia o egzaminie bezcenny - polecam każdemu.
Jeśli chodzi o sam egzamin - chciałabym móc powiedzieć, że jestem pewna, że poszło dobrze. Niestety nic z tego - o ile po teście umiejętności nastrój był ok (kierując się radami z forum - dzięki! :) pisałam od razu na czysto i dzięki temu zmieściłam się w czasie i zostało nawet 10 minut na sprawdzenie) o tyle po wiedzy czar prysł. Niestety nie pamiętam, jakie odp zaznaczyłam we wszystkich pytaniach. Z tego powodu nic nie analizuję i nie przeliczam, czyli nie zostaje mi nic innego jak czekać na wyniki.
Pozdrawiam!

19 lip 2012, 12:54
Znawca

REJESTRACJA23 wrz 2010, 09:07

POSTY        143
Kochani, wiem że to ciężkie ale przeliczanie dobrych i złych odpowiedzi nie ma sensu. Przerabiałam to w tamtym roku. Niby znajdowałam błędy ale tak sobie mówiłam, że niektórych rzeczy nie pamiętam więc może nie będzie tak źle. Koleżanka po teście z wiedzy nie była w najlepszym nastroju, dużo strzelała itd, a okazało się, że była w pierwszej 20! :wysmiewacz:  To jest naprawdę loteria. Trzeba dać z siebie wszystko, ale jak to nawet jest na egzaminach na studiach: albo trafi się w pytania albo nie  B)))

19 lip 2012, 13:07
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        34

To nie jest bieg na 100 m i nie da się poprawić wyniku o 3 sekundy. Pytania były inne, poziom na pewno też. Jest tak wiele czynników, że moje przeliczania w rożnych wariantach nie mają sensu - wielu z nas będzie zaskoczonych, że zdało i wielu, że nie zdało. Wiadomo, że każdy do ostatniej chwili liczy, że będzie dobrze.

Chyba nie zdajesz sobie sprawy, że jest to właśnie wyścig na 100 metrów. Niejednej osobie zabrakło tylko 0,01 punkta aby być mianowany. Na tym egzaminie jest typowy wyścig szczurów. Co prawda nie lubię tego określenia, ale niestety tak jest. Zdają tylko wytrwali i najlepsi. Owszem czekając na wyniki każdy ma nadzieję i to jest prawidłowy odruch.
Co do stopnia trudności, co roku wydaje się, że pytania są trudniejsze od poprzedniego roku. Za drugim razem pytania dla mnie były tak jak dla was zaskoczeniem i o wiele trudniejsze niż za pierwszym razem. Nie ma co gdybać tylko czekać na wyniki.

19 lip 2012, 15:14
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 wrz 2009, 10:36

POSTY        19
dufus                    

Dla mnie najgorsze jest to, że wyniki będą prawdopodobnie wtedy, kiedy ja będę na urlopie

Pamiętam to bezcenne uczucie - dowiedzieć się na urlopie. Ja wiedzę taką posiadłem z smsa od kolegi, który zresztą też zdał. To już kilka lat temu, byłem przez 2 tyg w średniej wielkości mieścinie wypoczynkowej, gdzie była tylko jedna kafejka internetowa. Trzecia dekada sierpnia, przez 3 czy 4 dni od przyjazdu biegałem do kafejki, żeby sprawdzić czy są wyniki. A tu ani wyników, ani informacji, kiedy będą. Smsa od kolegi dostałem 24 sierpnia, akurat wracając z obiadu przechodziłem obok sklepu - w siatce wylądowały 2 litry wódki i zakąska w postaci ogórków.
Czego i wam, wytrwałym życzę, bo warto. Jeśli będziecie mieli rozsądnych, nieulegających naciskom przełożonych, to może za cztery lata jak mi wpadnie następny stopień wtajemniczenia. Zawsze 1200 zł lepsze od 880 :brawa:

23 lip 2012, 14:12
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 sty 2012, 18:38

POSTY        4
tytułem informacji:

w piątek zadzwoniłem do KSAP. Miła pani poinformowała mnie, że kończą już sprawdzanie testów i "za niedługo" będą wysyłać wyniki do KPRM. Bezpiecznego poziomu punktów nie znam, ale od sierpnia będzie trzeba śledzić strony BIP-u, względnie bombardować telefonami  :zeby:

23 lip 2012, 19:46
Zaawansowany

REJESTRACJA24 maja 2012, 10:58

POSTY        71
czytając tego posta pomyślałam: o nie, a więc to już się dzieje, zaraz będą wyniki..  :zeby: z jednej strony chcę już wiedzieć, nie łudzić się, z drugiej strony to oczekiwanie niesie wciąż nadzieje, że może być dobrze.

W zeszłym roku komisja sprawdzająca podjęła uchwałę na koniec lipca, ale Rada zebrała się jakoś pod koniec sierpnia.. oby tym razem było faktycznie wcześniej (a jednak :P )

23 lip 2012, 21:46
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 sty 2012, 09:46

POSTY        99
Bardzo bym chciała już wyniki, bo to pozwoliłoby mi podjąć decyzję pozostać przy administracji publicznej czy też szukać miejsca dla siebie gdzie indziej. Ale myślę, że miła pani nie skłamała i kończą sprawdzać prace. I nie skłamała mówiąc, że idą do zatwierdzenia. Tylko, że "ogłoszenie niezwłocznie po zatwierdzeniu" nie jest tożsame z "ogłoszeniem ich wkrótce". Niestety :zly1:

24 lip 2012, 08:33
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 lip 2010, 13:09

POSTY        32
Witam wszystkich :) Ja też nie mogę doczekać się wyników ale nie liczę nawet na to, że zobaczymy je wcześniej niż za miesiąc. Na pocieszenie pozostaje nam tylko to, że czas szybko leci, już jeden miesiąc oczekiwań prawie za nami ;) Oby tylko okazało się, że jest na co czekać ;) mianowanie byłoby najlepszą nagrodą :) A tak poza tym pozdrawiam, ale już nie w "dwupaku" ;) 5 lipca na świat przyszła moja córcia Wiki :) Mam nadzieję, że przyniosła mi szczęście na egzaminie ;)

24 lip 2012, 12:31
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11748 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 446, 447, 448, 449, 450, 451, 452 ... 840  Następna strona