Po prostu nie nadążam za Wami: 8.Nadzór nad wykonywaniem zadań zleconych sprawowany jest z punktu widzenia: a/celowości, b/ legalności,c/ rzetelności, d/ gospodarności.
9.Nadzór nad wykonywaniem zadań własnych sprawowany jest z punktu widzenia: a/ celowości, b/ legalności, c/ rzetelności, d/ gospodarności.
10.Za wykonywanie przez JST zadań zleconych z zakresu administracji rzadowej odpowiedzialność ponosi: a/ wyłącznie JST, b/ wyłacznie administracja rzadowa, c/ solidarnie JST i administracja rzadowa, d/ JST, chyba że administracja rzadowa nie przekazała środków finansowych na ich wykonywanie.
11.Kontrolę gospodarki finansowej JST sprawuje: a/ wojewoda, b/ organ wykonawczy, c/ organ uchwałodawczy, d/ regionalna izba obrachunkowa.
12. Uprawnienia jednostki pomocniczej gminy do prowadzenia gospodarki finansowej w ramach budżetu gminy okresla: a/ statut tej jednostki, b/ statut gminy, c/ regulamin gminy/ d/ uchwała budżetowa.
13. Stowarzyszenie JST: a/ ma osobowość prawna, b/ jest stowarzyszeniem zwykłym, c/ musi być tworzone przez co najmniej 4 jednostki tego samego lub różnych szczebli.
14. Zlecenie zadan gminy następuje: a/ w drodze umowy cywilnoprawnej, b/ w drodze umowy zlecenia, c/ w drodze porozumienia.
coś się zaznaczczanie pochrzaniło 12- b, 13-a, 14-c.
05 cze 2010, 18:33
Gimnastyka umysłu
Eurobarometr: a/ unijny sposób mierzenia temperatury powietrza, b /unijny sposób mierzenia ciśnienia tetniczego, c/ europejski ośrodek badań opinii publicznej, d/ europejski ośrodek badań głupoty ludzkiej,
W którym dniu obchodzimy dzień Europy: a/ 1 maja, b/ 4 maja, c/ 9 maja, d/ 3 lipca
Ostatnio edytowano 05 cze 2010, 18:43 przez mika05, łącznie edytowano 1 raz
Wiecie co mi się dziś śniło ? Że stoję na środku sali expo (nigdy tam nie byłam) z takim kartonem jak na stopa, a na nim mój nick i wołam...adaneta, miszmasz, robaczek, mika itd..... i wszyscy na mnie jak na wariatkę patrzą
a z opałem i dopingiem to tylko gaz mi się kojarzy
to nie gaz katkow to koks
05 cze 2010, 18:37
Gimnastyka umysłu
alesandra4
http://www.skarbowcy.pl/blaster/forum/viewtopic.php?p=63778#p63778 podaję dla zmęczonych KOKS LET
a u mnie było nowatorsko: dogrzanie
05 cze 2010, 18:39
Gimnastyka umysłu
mika05
katkow75
Wiecie co mi się dziś śniło ? Że stoję na środku sali expo (nigdy tam nie byłam) z takim kartonem jak na stopa, a na nim mój nick i wołam...adaneta, miszmasz, robaczek, mika itd..... i wszyscy na mnie jak na wariatkę patrzą
to nie gaz katkow to koks
Czemu ja mam takie głupie skojarzenia zawsze? Przecież ja w tych słówkach tam takich głupot nawymyślam, że szkoda gadać
05 cze 2010, 18:42
Gimnastyka umysłu
mika05
mika05
Po prostu nie nadążam za Wami: 8.Nadzór nad wykonywaniem zadań zleconych sprawowany jest z punktu widzenia: a/celowości, b/ legalności,c/ rzetelności, d/ gospodarności.
.
ja zlecone to bym dała i legalność i rzetelność i gospodarność
05 cze 2010, 18:43
Gimnastyka umysłu
Adaneta
alesandra4
http://www.skarbowcy.pl/blaster/forum/viewtopic.php?p=63778#p63778 podaję dla zmęczonych KOKS LET
a u mnie było nowatorsko: dogrzanie
następna artystka dogrzanie
05 cze 2010, 18:43
Gimnastyka umysłu
asia78
witam, podziwiam waszą aktywność, ja doznałam lekkiego załamania, kiedy okazało się, że moja pamięć samoczynnie się oczyściła z wszelkiej wiedzy egzaminacyjnej normalna amba. W związku z tym , że na własne notatki i teksty ustaw reagowałam dałam sobie trochę czasu na ochłonięcie na jutro wieczór przewiduję powrót naukowej aktywności (oby!!! bo to już trochę mało czasu na robienie przerw) i wrzucę wtedy odpowiedzi na pytanka z ochrony inf niejawnych.
Asia, nasze się nie oczyszczają , bo jeszcze nie mają z czego, bo my z adnanetą na warcie tutaj stoimy
05 cze 2010, 18:47
Gimnastyka umysłu
katkow75
asia78
witam, podziwiam waszą aktywność, ja doznałam lekkiego załamania, kiedy okazało się, że moja pamięć samoczynnie się oczyściła z wszelkiej wiedzy egzaminacyjnej normalna amba. W związku z tym , że na własne notatki i teksty ustaw reagowałam dałam sobie trochę czasu na ochłonięcie na jutro wieczór przewiduję powrót naukowej aktywności (oby!!! bo to już trochę mało czasu na robienie przerw) i wrzucę wtedy odpowiedzi na pytanka z ochrony inf niejawnych.
Asia, nasze się nie oczyszczają , bo jeszcze nie mają z czego, bo my z adnanetą na warcie tutaj stoimy
coś mi ta warta w myśleniu nie pomaga jak widać, ale przynajmniej się uśmiałam
05 cze 2010, 18:51
Gimnastyka umysłu
mika05
Eurobarometr: a/ unijny sposób mierzenia temperatury powietrza, b /unijny sposób mierzenia ciśnienia tetniczego, c/ europejski ośrodek badań opinii publicznej, d/ europejski ośrodek badań głupoty ludzkiej,
W którym dniu obchodzimy dzień Europy: a/ 1 maja, b/ 4 maja, c/ 9 maja, d/ 3 lipca
dołożę dzien flagi UE: a/ 7 stycznia b/ 5 sierpnia c/ 8 września d/ 8 grudnia
05 cze 2010, 18:54
Gimnastyka umysłu
mika05
Eurobarometr ? to realizowany na zlecenie Komisji Europejskiej międzynarodowy projekt regularnego badania opinii publicznej
Dzień Europy - święto europejskich państw, obchodzone 5 lub 9 maja. W krajach, które są członkami Rady Europy, a nie są członkami Unii Europejskiej ,preferowane jest obchodzenie Dnia Europy 5 maja, zaś w krajach UE obchodzi się go oficjalnie 9 maja.
05 cze 2010, 18:55
Gimnastyka umysłu
Adaneta
katkow75