a) Minister Finansów b) Prezes Rady Ministrów c) Minister Skarbu Państwa d) Rada Ministrów
Pozdrawam
____________________________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Ostatnio edytowano 27 cze 2013, 11:38 przez fraxinusspp, łącznie edytowano 1 raz
27 cze 2013, 11:38
Re: Gimnastyka umysłu
fraxinusspp
To może na rozruszanie wątku:
Wykonywaniem budżetu państwa kieruje:
a) Minister Finansów b) Prezes Rady Ministrów c) Minister Skarbu Państwa d) Rada Ministrów
Pozdrawam B)))
D
____________________________________ "Dreams are nothing more than wishes and a wish's just a dream you wish to come true.." :)
27 cze 2013, 11:47
hej,mam pytanko czy wiecie ilu posłów jest w parlamencie Europejskim?, bo raz wyczytałam,że 750 + przewodniczący, potem że 754, już się pogubiłam
27 cze 2013, 14:12
Parlament Europejski składa się z 754 posłów, wybranych w 27 Państwach Członkowskich Unii Europejskiej. Od 1979 r. posłowie są wybierani w powszechnych wyborach bezpośrednich na okres 5 lat. (kiedyś limit był 751)
27 cze 2013, 17:29
Parlament Europejski składa się z 754 posłów, wybranych w 27 Państwach Członkowskich Unii Europejskiej. Od 1979 r. posłowie są wybierani w powszechnych wyborach bezpośrednich na okres 5 lat. Najliczniejszą grupą posłów w PE stanowią Grupa Europejskiej Partii Ludowej=269 posłów (Polska-29) Polska 51 posłów PE
27 cze 2013, 17:29
han7601
Najliczniejszą grupą posłów w PE stanowią Grupa Europejskiej Partii Ludowej=269 posłów (Polska-29) Polska 51 posłów PE
ja wyczytałam że w kadencji 2009-2014, 265 posłów
27 cze 2013, 19:30
Wykonywaniem budżetu państwa kieruje:
Na dobranoc mam następujące pytanie (nie ukrywam, że na podstawie przerabianej ponownie ustawie o czarnej magii ):
Jaka jest różnica pomiędzy państwowym długiem publicznym a długiem Skarbu Państwa?
27 cze 2013, 21:46
Pod pojęciem państwowego długu publicznego należy rozumieć nominalne zadłużenie podmiotów sektora finansów publicznych ustalone po wyeliminowaniu przepływów finansowych pomiędzy podmiotami należącymi do tego sektora. Przez dług Skarbu Państwa rozumie się nominalne zadłużenie Skarbu Państwa
27 cze 2013, 22:08
Dla uzupełnienia: Dług Skarbu Państwa wynosi zazwyczaj około 90% państwowego długu publicznego.
28 cze 2013, 09:23
Czy ktoś wie, czy istnieje jakaś fachowa nazwa na zadania z tabelkami z przedwczorajszego testu? Może być po angielsku. Chcę poszukać czegoś podobnego z rozwiązaniami, bo jestem Desperados i już ustawiam się na egzamin 2014.
08 lip 2013, 13:42
Też myślę, że czas zacząć gimnastykować umysł na następny rok...próbowałam coś poszukać w necie ale nic nie znalazłam, rozpuściłam już wici po znajomych matematykach, mam nadzieję że coś znajdą... a tera luz do jesieni