Teraz jest 09 wrz 2025, 21:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 410, 411, 412, 413, 414, 415, 416 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA07 cze 2011, 07:16

POSTY        77
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Nadir                    

Tutaj są wrzucane przykłady tablic 3x3 i 6-8 propozycji odpowiedzi, na teście są 2x2 i 4 propozycje.

A jak innym się wydaje, czy nie trudniej znaleźć zależność w układzie 2x2?
Czy w tamtym roku też były tablice Ravena 2x2 i 4 propozycje?

06 cze 2012, 21:24
Znawca

REJESTRACJA15 wrz 2010, 14:46

POSTY        141
visavi                    

Nadir                    

Tutaj są wrzucane przykłady tablic 3x3 i 6-8 propozycji odpowiedzi, na teście są 2x2 i 4 propozycje.

A jak innym się wydaje, czy nie trudniej znaleźć zależność w układzie 2x2?
Czy w tamtym roku też były tablice Ravena 2x2 i 4 propozycje?

Wg mnie trudniej znaleźć zależność w układzie 2x2, w układzie 3x3 można potwierdzić swój tok rozumowania.
Z tego co pamiętam, to w zeszłym roku propozycji odpowiedzi było więcej niż 4, przynajmniej 5-6.

06 cze 2012, 23:08
Znawca

POSTY        141
Mam pytanie z innej beczki. Co robicie z nalotami niezapraszanych gości, którzy odrywają Was od pasjonującej lektury np. finansów publicznych? Czy tylko ja mam taki problem?

09 cze 2012, 20:05
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 cze 2010, 21:00

POSTY        60
ang72                    

Mam pytanie z innej beczki. Co robicie z nalotami niezapraszanych gości, którzy odrywają Was od pasjonującej lektury np. finansów publicznych? Czy tylko ja mam taki problem?

:D Może jednak warto z tymi nalotami wypić browca  :piwo: , wyluzować się  :rotfl: obejrzeć mecz Niemcy - Portugalia :P zapomnieć na chwilę o FP i pójść spać ...   :offtopic: i jutro ze świeżym umysłem wziąć się do roboty :)

09 cze 2012, 20:26
Znawca

POSTY        141
karolaaa                    

ang72                    

:D Może jednak warto z tymi nalotami wypić browca  :piwo: , wyluzować się  :rotfl: obejrzeć mecz Niemcy - Portugalia :P zapomnieć na chwilę o FP i pójść spać ...   :offtopic: i jutro ze świeżym umysłem wziąć się do roboty :)

Dobra rada. Tylko co zrobić, gdy naloty są niemal codziennie, i ja jako osoba kulturalna dotrzymuję towarzystwa gościom, zamiast się oddalić i oddać np. budżetowi państwa.

09 cze 2012, 20:37
Znawca

REJESTRACJA15 gru 2011, 20:47

POSTY        186
ang72                    

Ja już od paru miesięcy wszystkim ogłaszałam, że zdaję bardzo ważny egzamin i że muszę się uczyć. W marcu argument o egzaminie w czerwcu nie bardzo działał, ale teraz już bez zarzutu. Przy okazji wszyscy mają trzymać za mnie kciuki  :zeby:
Osiągnęłam nawet taki sukces, że, mimo że w tej chwili jestem, powiedzmy, w permanentnej delegacji (aż do połowy lipca), na której ludzie się intensywnie integrują  pije-===[ to ja mam spokój (na szczęście mamy pojedyncze pokoje).
Powodzenia!

A tak w ogóle to jak to możliwe, że mając do wyboru finanse publiczne i spotkanie ze znajomymi nie wybierasz tego pierwszego? :zeby:

10 cze 2012, 09:24
Zaawansowany

REJESTRACJA23 lis 2010, 07:51

POSTY        64
Mąż za trzy minuty startuje w półmaratonie, a ja, zamiast korzystać ze słonka i kibicować, tłukę potrzeby pożyczkowe budżetu... To już jest po prostu zboczenie jakieś. A na spotkaniu ze znajomymi zawsze można zrobić quiz z wiedzy i finansach  :wysmiewacz:

Coś mi się tutaj zegar nie zgadza - u mnie 11, a na forum post niby o 10:11...

10 cze 2012, 10:11
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
yasi                    

...
Coś mi się tutaj zegar nie zgadza - u mnie 11, a na forum post niby o 10:11...

Dzięki temu masz godzinę więcej na naukę  :wysmiewacz:

10 cze 2012, 11:03
Znawca

REJESTRACJA29 maja 2009, 09:49

POSTY        137
1 stycznia 2002 wprowadzono walutę EURO w formie gotówkowej w dwunastu państwach UE (oprócz Wielkiej Brytanii, Szwecji i Danii). Co oznacza, że w tym roku minęła 10 rocznica!!!!!!!!

10 cze 2012, 15:17
Znawca

REJESTRACJA30 sty 2012, 20:12

POSTY        272
Ally4                    

1 stycznia 2002 wprowadzono walutę EURO w formie gotówkowej w dwunastu państwach UE (oprócz Wielkiej Brytanii, Szwecji i Danii). Co oznacza, że w tym roku minęła 10 rocznica!!

Prosimy o więcej takich informacji  :piwo:
To może ja dodam, że 9 maja obchodzony jest Dzień Unii Europejskiej  :P

10 cze 2012, 21:31
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA13 kwi 2011, 09:59

POSTY        172
a jeszcze wracając do egzaminu - czy ktoś może pamięta, ile punktów wystarczało do zmieszczenia się w limicie w poprzednich latach?

robię testy w arslege i zastanawiam się czy powinnam jeszcze szlifować ustawy czy skupić się już na wiedzy ogólnej i teście umiejętności....

11 cze 2012, 09:49
Znawca

REJESTRACJA15 gru 2011, 20:47

POSTY        186
nihiru                    

a jeszcze wracając do egzaminu - czy ktoś może pamięta, ile punktów wystarczało do zmieszczenia się w limicie w poprzednich latach?

Ja słyszałam że 120.

11 cze 2012, 10:15
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA13 kwi 2011, 09:59

POSTY        172
czyli 80%. dużo ;)

co prawda osiągam tyle w tych testach ale one są łatwiejsze niż na egzaminie, a do tego dochodzi jeszcze poprawka na wiedzę ogólną, z której nie czuję się mocna ;)

muszę jeszcze popracować nad tymi ustawami <_<

11 cze 2012, 10:42
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 sty 2012, 09:46

POSTY        99
Czego uczycie się z UE? Ja miałam szaloną myśl porzucić tę materię, ale wróciły mi zmysły i teraz nie wiem za co się brać. Ogólnie o głównych instytucjach, ciut historii, kto kieruje, ogólnie traktaty, może ciut o budżecie...co jeszcze proponujecie? A co z budżetem Polski? Nie wiem jak się do tej ustawy zabrać, przecież kwot nie zapamiętam. Zresztą coraz mniej umiem, a moje zgłoszenie wciąż nie zaakceptowane.

11 cze 2012, 14:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 410, 411, 412, 413, 414, 415, 416 ... 840  Następna strona