Tutaj są wrzucane przykłady tablic 3x3 i 6-8 propozycji odpowiedzi, na teście są 2x2 i 4 propozycje.
A jak innym się wydaje, czy nie trudniej znaleźć zależność w układzie 2x2? Czy w tamtym roku też były tablice Ravena 2x2 i 4 propozycje?
06 cze 2012, 21:24
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
visavi
Nadir
Tutaj są wrzucane przykłady tablic 3x3 i 6-8 propozycji odpowiedzi, na teście są 2x2 i 4 propozycje.
A jak innym się wydaje, czy nie trudniej znaleźć zależność w układzie 2x2? Czy w tamtym roku też były tablice Ravena 2x2 i 4 propozycje?
Wg mnie trudniej znaleźć zależność w układzie 2x2, w układzie 3x3 można potwierdzić swój tok rozumowania. Z tego co pamiętam, to w zeszłym roku propozycji odpowiedzi było więcej niż 4, przynajmniej 5-6.
06 cze 2012, 23:08
Mam pytanie z innej beczki. Co robicie z nalotami niezapraszanych gości, którzy odrywają Was od pasjonującej lektury np. finansów publicznych? Czy tylko ja mam taki problem?
09 cze 2012, 20:05
ang72
Mam pytanie z innej beczki. Co robicie z nalotami niezapraszanych gości, którzy odrywają Was od pasjonującej lektury np. finansów publicznych? Czy tylko ja mam taki problem?
Może jednak warto z tymi nalotami wypić browca , wyluzować się obejrzeć mecz Niemcy - Portugalia zapomnieć na chwilę o FP i pójść spać ... i jutro ze świeżym umysłem wziąć się do roboty
09 cze 2012, 20:26
karolaaa
ang72
Może jednak warto z tymi nalotami wypić browca :piwo: , wyluzować się :rotfl: obejrzeć mecz Niemcy - Portugalia zapomnieć na chwilę o FP i pójść spać ... i jutro ze świeżym umysłem wziąć się do roboty
Dobra rada. Tylko co zrobić, gdy naloty są niemal codziennie, i ja jako osoba kulturalna dotrzymuję towarzystwa gościom, zamiast się oddalić i oddać np. budżetowi państwa.
09 cze 2012, 20:37
ang72
Ja już od paru miesięcy wszystkim ogłaszałam, że zdaję bardzo ważny egzamin i że muszę się uczyć. W marcu argument o egzaminie w czerwcu nie bardzo działał, ale teraz już bez zarzutu. Przy okazji wszyscy mają trzymać za mnie kciuki Osiągnęłam nawet taki sukces, że, mimo że w tej chwili jestem, powiedzmy, w permanentnej delegacji (aż do połowy lipca), na której ludzie się intensywnie integrują to ja mam spokój (na szczęście mamy pojedyncze pokoje). Powodzenia!
A tak w ogóle to jak to możliwe, że mając do wyboru finanse publiczne i spotkanie ze znajomymi nie wybierasz tego pierwszego?
10 cze 2012, 09:24
Mąż za trzy minuty startuje w półmaratonie, a ja, zamiast korzystać ze słonka i kibicować, tłukę potrzeby pożyczkowe budżetu... To już jest po prostu zboczenie jakieś. A na spotkaniu ze znajomymi zawsze można zrobić quiz z wiedzy i finansach
Coś mi się tutaj zegar nie zgadza - u mnie 11, a na forum post niby o 10:11...
10 cze 2012, 10:11
yasi
... Coś mi się tutaj zegar nie zgadza - u mnie 11, a na forum post niby o 10:11...
Dzięki temu masz godzinę więcej na naukę
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
10 cze 2012, 11:03
1 stycznia 2002 wprowadzono walutę EURO w formie gotówkowej w dwunastu państwach UE (oprócz Wielkiej Brytanii, Szwecji i Danii). Co oznacza, że w tym roku minęła 10 rocznica!!!!!!!!
10 cze 2012, 15:17
Ally4
1 stycznia 2002 wprowadzono walutę EURO w formie gotówkowej w dwunastu państwach UE (oprócz Wielkiej Brytanii, Szwecji i Danii). Co oznacza, że w tym roku minęła 10 rocznica!!
Prosimy o więcej takich informacji To może ja dodam, że 9 maja obchodzony jest Dzień Unii Europejskiej
____________________________________ "Dreams are nothing more than wishes and a wish's just a dream you wish to come true.." :)
10 cze 2012, 21:31
a jeszcze wracając do egzaminu - czy ktoś może pamięta, ile punktów wystarczało do zmieszczenia się w limicie w poprzednich latach?
robię testy w arslege i zastanawiam się czy powinnam jeszcze szlifować ustawy czy skupić się już na wiedzy ogólnej i teście umiejętności....
11 cze 2012, 09:49
nihiru
a jeszcze wracając do egzaminu - czy ktoś może pamięta, ile punktów wystarczało do zmieszczenia się w limicie w poprzednich latach?
Ja słyszałam że 120.
11 cze 2012, 10:15
czyli 80%. dużo
co prawda osiągam tyle w tych testach ale one są łatwiejsze niż na egzaminie, a do tego dochodzi jeszcze poprawka na wiedzę ogólną, z której nie czuję się mocna
muszę jeszcze popracować nad tymi ustawami
11 cze 2012, 10:42
Czego uczycie się z UE? Ja miałam szaloną myśl porzucić tę materię, ale wróciły mi zmysły i teraz nie wiem za co się brać. Ogólnie o głównych instytucjach, ciut historii, kto kieruje, ogólnie traktaty, może ciut o budżecie...co jeszcze proponujecie? A co z budżetem Polski? Nie wiem jak się do tej ustawy zabrać, przecież kwot nie zapamiętam. Zresztą coraz mniej umiem, a moje zgłoszenie wciąż nie zaakceptowane.