Teraz jest 09 wrz 2025, 21:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA12 mar 2012, 12:10

POSTY        22
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
nie miejcie złudzeń 2200 chętnych bedzie ! z tego jakieś 100 miejsc już rozdysponowanych przez KSAP! Nie ma co egzamin jak na medycynę sie szykuje !!  :wysmiewacz:

30 maja 2012, 11:31
Zaawansowany

REJESTRACJA24 maja 2012, 10:58

POSTY        71
izydor                    

nie miejcie złudzeń 2200 chętnych będzie ! z tego jakieś 100 miejsc już rozdysponowanych przez KSAP! Nie ma co egzamin jak na medycynę sie szykuje !  :wysmiewacz:

cudnie:) aż się chce uczyć :glare:

30 maja 2012, 11:37
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 cze 2011, 06:49

POSTY        251
Tristessa                    

izydor                    

nie miejcie złudzeń 2200 chętnych będzie ! z tego jakieś 100 miejsc już rozdysponowanych przez KSAP! Nie ma co egzamin jak na medycynę sie szykuje !  :wysmiewacz:

cudnie:) aż się chce uczyć :glare:

Mnie to nie przeraża, mój plan to być w pierwszej 400 (czy wyjdzie to już inna sprawa). Gdybym uważał, że nie mam szans to bym nie przystępował i nie tracił godzin na zagłebianie się w ustawy.
Ja się uczę nadal, a jak wy odpuszczacie to moje szanse rosną hehehehe
Taki żart. Głowa do góry i do przodu.

30 maja 2012, 12:02
Znawca

REJESTRACJA19 paź 2011, 08:44

POSTY        168

LOKALIZACJAŁódź
Tomek, popieram Cię w całości.
Dzisiaj mam wolny dzień i zamiast się tym cieszyć delektuję się teorią panstwowego długu publicznego itp.
Też chcę być w pierwszej 4-setce (najlepiej w pierwszej setce :D:D), ale jeśli się nie uda, w przyszłym roku pojadę bogatsza o kolejne doświadczenie. Egzamin ma by c trudny i ma być silna konkurencja, w końcu urzędnicy służby cywilnej mają być elitą, prawda? Fajnie by było, gdyby do egzaminu podeszło max. 500 osób, no ale to nierealne niestety  :P

30 maja 2012, 12:12
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 sty 2012, 09:46

POSTY        99
Skąd wiecie, że już sto miejsc rozdysponowane? Ja dzisiaj mam gorszy dzień. Usypiam. Moje dzieci chyba też się denerwują mamy egzaminem i po kilka razy w nocy się budzą, a w dzień śpimy...chyba dzisiaj dam sobie dzień wolny od nauki. A poza tym to też chcę być w czołówce, może pierwsza kobieta na liscie :P

30 maja 2012, 12:35
Amator

REJESTRACJA22 maja 2009, 13:33

POSTY        13
cytrynka23                    

Skąd wiecie, że już sto miejsc rozdysponowane? Ja dzisiaj mam gorszy dzień. Usypiam. Moje dzieci chyba też się denerwują mamy egzaminem i po kilka razy w nocy się budzą, a w dzień śpimy...chyba dzisiaj dam sobie dzień wolny od nauki. A poza tym to też chcę być w czołówce, może pierwsza kobieta na liscie :P

Wiemy bo są to miejsca dla absolwentów KSAPu. Może nie będzie ich dokładnie 100 ale ok. setki.
Ja też chce być w czołówce!
Pozdrawiam wszystkich uczących się ;)

30 maja 2012, 14:23
Zaawansowany

POSTY        71
Witajcie,

Czy poza:
- ustawą o finansach publicznych + ustawą budżetową
- o zamówieniach publicznych
- o slużbie cywilnej
- KPA
- dostęp do informacji publicznej
- informacje niejawne
- Konstytucja

polecacie z ustaw coś jeszcze jako sine qua non ?  ;)

Za naukę zabrałam się wcześniej niż rok temu, ale widzę, że grupa w tym roku może być mocna:)

30 maja 2012, 14:29
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA10 sty 2012, 18:42

POSTY        19
Polecam samorząd terytorialny (gmina, powiat, województwo) oraz o wojewodzie i administracji rządowej w województwie :)

30 maja 2012, 14:46
Zaawansowany

POSTY        71
zeka                    

Polecam samorząd terytorialny (gmina, powiat, województwo) oraz o wojewodzie i administracji rządowej w województwie :)

Ok. Dzięki :)  A czy jest sens czytać Ordynację podatkową i ustawę o sądach powszechnych i innych?

PS. Czuję sie jak na studiach :) Przy mocno nieefektynym systemie nauki robienia notatek z ustaw (niestety jestem wzrokowcem i łatwiej mi uczyć się z wykresów, tabelek itp) czeka mnie wiele zarwanych nocy:) Pozdarwiam!

30 maja 2012, 14:51
Zaawansowany

REJESTRACJA17 mar 2010, 11:59

POSTY        58

LOKALIZACJAGdańsk
Ja osobiście Ordynację i sądownictwo powszechne odpuszczam - zbyt obszerne i pytań raczej też z nich niewiele (chociaż kto wie jak będzie w tym roku..). Pochylę się chyba jednak nad Prawem o ustroju sądów administracyjnych  :unsure:
Powodzenia i wytrwałości w zarywaniu nocek nad  :czytaj:

Acha, jeżeli czas Ci na to pozwoli to do wymienionych powyżej proponuję dorzucić jeszcze ochronę danych osobowych, odpowiedzialność za naruszenie dyscypliny finansów publicznych, Ustawę o RM i o umowach międzynarodowych, mogą się przydać  ^_^

"Mimo wszystko spróbuj" - powiedziało serce.

30 maja 2012, 15:03
Zaawansowany

POSTY        71
kasienka1268                    

Ja osobiście Ordynację i sądownictwo powszechne odpuszczam - zbyt obszerne i pytań raczej też z nich niewiele (chociaż kto wie jak będzie w tym roku..). Pochylę się chyba jednak nad Prawem o ustroju sądów administracyjnych  :unsure:
Powodzenia i wytrwałości w zarywaniu nocek nad  :czytaj:

Acha, jeżeli czas Ci na to pozwoli to do wymienionych powyżej proponuję dorzucić jeszcze ochronę danych osobowych, odpowiedzialność za naruszenie dyscypliny finansów publicznych, Ustawę o RM i o umowach międzynarodowych, mogą się przydać  ^_^

Dzięki serdeczne :) Już wydrukowane:)

30 maja 2012, 15:21
Znawca

REJESTRACJA15 wrz 2010, 14:46

POSTY        141
Tristessa                    

Witajcie,

Czy poza:
- ustawą o finansach publicznych + ustawą budżetową
- o zamówieniach publicznych
- o slużbie cywilnej
- KPA
- dostęp do informacji publicznej
- informacje niejawne
- Konstytucja

polecacie z ustaw coś jeszcze jako sine qua non ?  ;)

Za naukę zabrałam się wcześniej niż rok temu, ale widzę, że grupa w tym roku może być mocna:)

Nie możemy zapomnieć o zarządzaniu i UE :(

30 maja 2012, 21:16
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA13 kwi 2011, 09:59

POSTY        172
pytania z zarządzania się powtarzają, więc jak ktoś przeczytał testy z poprzednich lat powinno wystarczyć.
(swoją drogą - mam wrażenie że od 2008 r testy zrobiły się dużo trudniejsze - mniej "oczywistych" pytań z konstytucji i sc, więcej z wiedzy ogólnej <_< )

z unii obłożyłam się książkami ale brakuje mi danych finansowych

no i ja zamierzam jeszcze przejrzeć ustawę emerytalną - w poprzednich latach zdarzały się pytania a temat mocno aktualny ;)

31 maja 2012, 07:09
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 sty 2012, 09:46

POSTY        99
Zarządzanie też sobie daruję, będę liczyła na pokłady pamięci i wiedzę zdobytą na studiach ;)  UE to czarna magia. Jest tego dużo i sama nie wiem, co wybrać. Emerytalna ustawa chyba strata czasu, bo jest dość obszerna. I jeszcze jedno - skąd brać te pojęcia z sufitu typu "szklany sufit"? Robiliście notatki z programów informacyjnych? Ja niestety nie i żałuje :(

31 maja 2012, 07:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411 ... 840  Następna strona