Skończyłam czytać finanse publiczne i dochodzę do wniosku,że wiem, że nic nie wiem . A jeszcze ustawa o odpowiedzialności za naruszenie dyscypliny finansów...
20 maja 2012, 13:22
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Dla mnie gorsze od finansów są zamówienia publiczne. To dopiero jest masakryczna ustawa. W finansach przynajmniej wszystko jest po kolei wprowadzane i jak się czyta uważnie (i nadludzkim wysiłkiem nie usypia) to idzie zrozumieć. Wiem, kłóci się to z którymś z moich postów w którym miałam pytania do tej ustawy , ale ogólnie ustawa jest do ogarnięcia. Za to jak zaczęłam zamówienia publiczne to dopiero w siebie zwątpiłam i przestałam mieć ambicje żeby zrozumieć Powiedzcie, że nie jestem w tym sama...
20 maja 2012, 18:24
edyta850
Dla mnie gorsze od finansów są zamówienia publiczne. To dopiero jest masakryczna ustawa. W finansach przynajmniej wszystko jest po kolei wprowadzane i jak się czyta uważnie (i nadludzkim wysiłkiem nie usypia) to idzie zrozumieć. Wiem, kłóci się to z którymś z moich postów w którym miałam pytania do tej ustawy , ale ogólnie ustawa jest do ogarnięcia. Za to jak zaczęłam zamówienia publiczne to dopiero w siebie zwątpiłam i przestałam mieć ambicje żeby zrozumieć Powiedzcie, że nie jestem w tym sama...
W pełni potwierdzam, to co piszesz o zamówieniach, chociaż dla mnie i finanse to ..........
20 maja 2012, 18:43
Odnośnie ustawy o zamówieniach. Akurat tak się składa, że to moja zawodowa działka i uważam że dla osób które nigdy wcześniej nie miały z nią do czynienia może to być czarna magia. Na pocieszenie: na egzaminie z PZP są tylko 3-4 pytania.
20 maja 2012, 18:46
Nie wiem czemu, ale dla mnie osobiście zamówienia publiczne są łatwiejsze do przejścia. To chyba wynika z indywidualnych preferencji.
21 maja 2012, 06:30
Cześć,
czy mogłabym prosić o wskazanie, które ustawy od ostatniego egzaminu w 2011 r. zostały w największym zakresie zmienione? Ucząc się chciałabym zwrócić uwagę na te zmiany. Z podziękowaniem, Ewa
A skąd pomysł akurat na takie hasła? Zdradźcie mi proszę drodzy Forumowicze, z jakiś źródeł czerpiecie informacje nt. aktualnych wydarzeń? Oczywiście poza wiadomościami, internetem itp.. Na egzaminie lubią się pojawiać hasła, których tam nie znajdziemy...
____________________________________ "Dreams are nothing more than wishes and a wish's just a dream you wish to come true.." :)
21 maja 2012, 19:42
Przeglądam strony ministerstw i muszę przyznać, że jest tam moim zdaniem, dużo przydatnych informacji. Nie wiem, czy o tym już wspomniałam, ale warto również poczytać o Latarniku Polskiej Cyfryzacji
21 maja 2012, 21:05
A nie chodziło przypadkiem o Latarników Polski Cyfrowej? http://mac.gov.pl/wiadomosci/poszukiwan ... -cyfrowej/ Eh, kiedy tu znaleźć czas na przeglądanie stron ministerstw. No chyba, że ustawy już w pełni opanowane (nie nauczone )
____________________________________ "Dreams are nothing more than wishes and a wish's just a dream you wish to come true.." :)
21 maja 2012, 22:09
Oczywiście, że chodzi o Latarników Polski Cyfrowej Pisząc o tym wczoraj, troszkę już przysypiałam
22 maja 2012, 09:26
Dziś pęknie 500 wniosków czy ktoś zna ostateczną liczbę KSAP-owców ? pozdrowionka dla każdego siedzącego nad finansami
22 maja 2012, 10:30
Moim zdaniem warta zainteresowania jest jeszcze kwestia "janosikowego", było o tym głośno w zeszłym jak i na początku obecnego roku.
Już pękło 500 zgłoszeń, przed chwilą sprawdziłem i jest dokładnie 509. Nie ma co patrzeć na ilość chętnych i się dołować.
22 maja 2012, 10:46
514 zgłoszeń Zauważyłam, że bardzo mobilizuje do nauki wpłata 525 złotych. a jeśli chodzi o postępowanie, to ponawiam pytanie - ile miejsc zajmują w tym roku absolwenci KSAP?