Ja też byłem na kursie w CitySchool i polecam! Nie miałem pojęcia o prawach logicznych, sylogizmach... zdałem tylko dzięki temu kursowi. A w dodatku wykładowcy... szacun, P. Jacek szczególnie:) potrafi tak wyjaśnić, że nie ma opcji nie zrozumieć warto zainwestować te pieniądze ale też trzeba przysiąść w domu i ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Jest tyle materiałów z kursu i platforma e-learningowa, że można się nauczyć i zdać co do testu wiedzy... myślę, że po tegorocznej interwencji RSP co do ilości osób, które zdały ten egzamin (121 osób) i co do MegaTrudnych pytań z wiedzy teraz będą łatwiejsze te pytania... Więc wystarczy czytać ustawy i śledzić wydarzenia społeczno-ekonomiczne w PL
16 lis 2016, 10:29
Re: Kurs na urzędnika mianowanego
Dzień dobry wszystkim forumowiczom, jak większość byłam obserwatorem, jak zwykle myślę o egzaminie który niedługo bo już za 6 miesięcy mnie czeka. Jak zwykle czytam wpisy osób które doświadczyły na własnej skórze trudów przygotowań i dziwie się osobom które przygotowując sie do egzaminu nie trafiły na te forum, tak spotkałam takie osoby , szacunek za samozaparcie ale ...
Poszukuję osób które w Olsztynie z którymi mogłabym pójść na kurs do cityschool, tak jak kolega Radoslaw liczę na zniżki
Osobom które się wahają przypominam stronę 712 na tym forum w dziale postępowanie kwalifikacyjne, tam jest jak myślę kwintesencja podsumowująca to co jest dostępne dla osób które chcą skorzystać z pomocy kursu.
Myślicie że ten rok bedzie łatwiejszy do zdania?
21 gru 2016, 16:39
marta74
Myślicie że ten rok będzie łatwiejszy do zdania?
Zaryzykowałbym twierdzenie, że dla osób, które od kilku lat śledzą forum Skarbowców, tak. Pytania z lat poprzednich są znane, przeanalizowane i rozłożone na części pierwsze, zasady są wciąż te same, wiele pytań powtarza się. Kiedy zdawałem w 2009 roku, to dopiero raczkowaliśmy w rozpracowywaniu tej materii, teraz można wykorzystać wiedzę i doświadczenia tych 7 lat.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
21 gru 2016, 19:08
Witam. szukam osób zainteresowanych kursem przygotowującym do egzaminu na urzędnika mianowanego we Wrocławiu. Organizatorem kursu byłby Cityschool.
18 sty 2017, 14:51
Aga200
Witam. szukam osób zainteresowanych kursem przygotowującym do egzaminu na urzędnika mianowanego we Wrocławiu. Organizatorem kursu byłby Cityschool.
Jestem zainteresowana jeszcze tylko 13 osób i kurs się odbędzie
____________________________________ 2015 - U 18 W 50 2017 - U 35 W 57 2018 - U 35 W 51 2019- U 35 W 62
27 sty 2017, 10:30
Witam, byłabym również zainteresowana bo grupa poznańska chyba nie dojdzie do skutku
27 sty 2017, 10:54
zozolek2013
Aga200
Jestem zainteresowana jeszcze tylko 13 osób i kurs się odbędzie
jakie koszty ? cos ktoś wie ?
____________________________________ Dawniej dziewczęta rumieniły się, kiedy się wstydziły, dziś wstydzą się gdy się rumienią. MAURICE CHEVALIER.
27 sty 2017, 14:09
Część umiejętności - 42 godziny dydaktyczne – 1350 zł brutto Część wiedzy – 52 godziny dydaktyczne – 1350 zł brutto CAŁOŚĆ – 94 godziny dydaktyczne – 2400 zł brutto Możliwość rozłożenia kosztu kursu na raty.
27 sty 2017, 14:18
Nadir
marta74
Myślicie że ten rok będzie łatwiejszy do zdania?
Zaryzykowałbym twierdzenie, że dla osób, które od kilku lat śledzą forum Skarbowców, tak. Pytania z lat poprzednich są znane, przeanalizowane i rozłożone na części pierwsze, zasady są wciąż te same, wiele pytań powtarza się. Kiedy zdawałem w 2009 roku, to dopiero raczkowaliśmy w rozpracowywaniu tej materii, teraz można wykorzystać wiedzę i doświadczenia tych 7 lat.
A czy ta wiedza jest gdzieś zebrana, czy trzeba przeanalizować te kilkaset stron?
31 sty 2017, 13:48
Czy ktoś umie się wypowiedzieć na temat jakości materiałów z części wiedzy dostępnych na platformie CitySchool?
04 maja 2017, 20:35
dilek85
Czy ktoś umie się wypowiedzieć na temat jakości materiałów z części wiedzy dostępnych na platformie CitySchool?
Co dokładnie masz na myśli? Jestem w trakcie kursu i muszę przyznać, że uczę się tylko z materiału który tam dostałam. Pozdrawiam
____________________________________ CR
04 maja 2017, 20:39
Martini
A czy ta wiedza jest gdzieś zebrana, czy trzeba przeanalizować te kilkaset stron?
Oj tam zaraz kilkaset. Tylko 674
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
04 maja 2017, 20:47
carla10
dilek85
Co dokładnie masz na myśli? Jestem w trakcie kursu i muszę przyznać, że uczę się tylko z materiału który tam dostałam. Pozdrawiam
Nie chodzę na ten kurs, a chciałbym wykupić dostęp do materiałów i zastanawiam się czy warto...
05 maja 2017, 06:12
Niestety, nie wypowiem się na temat materiału zamieszczonego na platformie dla osób, które nie chodzą na kurs.