Teraz jest 04 wrz 2025, 04:23

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA27 wrz 2007, 22:15

POSTY        56

Zgadzam się najpierw był test umiejętności, a potem wiedzy!!!

Faktycznie, my mistake  :blush:

arctic fox                    

albo znasz ten egazmin jedynie z opowieści kolegów?

Oj muszę cie rozczarować, ale byłem wśród stupięćdziesięciu kilku osób, którym się udało  :piwo:
Ale zgadzamy się co do jednego - test umiejętności był najtrudniejszy  :czytaj:

Ostatnio edytowano 18 maja 2008, 14:14 przez M_x, łącznie edytowano 1 raz

18 maja 2008, 14:13
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2006, 06:21

POSTY        201

Ten test umiejętności kierowniczych to było 240 pytań, których sens powtarzał się i moim zdaniem tylko tego trzeba pilnować. Na początku zastanawiałem się nad odpowiedziami i starałem się wybrać tę, która moim zdaniem (nawet jeśli nie będzie to prawdą) nie pogrąży mnie tak bardzo, ale później juz tylko zaznaczałem tak, żeby odpowiedź była bliska odpowiedzi, którą udzieliłem już na podobne pytanie. Radzę jednak odpowiadać zgodnie z prawdą, by się później nie pogubić. 240 pytań to naprawdę sporo.

Przykładowo:
1/ Jestem bałaganiarzem
/a/ zdecydowanie nie      /b/ nie       /c/ czasami      /d/ tak       /e/ zdecydowanie tak

2/ Często zostawiam po sobie nieporządek
/a/ zdecydowanie nie      /b/ nie       /c/ czasami      /d/ tak       /e/ zdecydowanie tak

3/ Zawsze po sobie sprzątam

Oczywiście te trzy pytania nie są po kolei, tylko występują np. jako pytanie nr 14, 135 i 218. Pytań o podobne zagadnienie mogło być nawet 6-7.

Takich powtarzających się pytań w mojej ocenie było 30-40%. Jeśli trafiłem na pytanie, którego sens już gdzieś był, to na początku próbowałem odszukać to pierwsze, ale to ciężka praca. Pytania są poukładane gęsto pod sobą, stron jest kilkanaście i nie jest to łatwe. Niemniej jednak uważam tę część rzeczywiście za najłątwiejszą i najciekawszą ze wszystkich trzech.
Potwierdzam, że na teście wiedzy były pytania statystyczne, których za bardzo nie da się nauczyć. Po prostu się to wie, albo niestety nie  :(  Poza tym z zakresu ekonomii/finansów pamiętam pytanie o to, co to jest FTSE.

POWODZENIA  :piwo:

To proste pytanie. Odpowiedź brzmi : FTSE 100 (Financial Times Stack Exchange) 100 - londyński indeks giełdowy 100 podstawowych spółek, których akcje są w obrocie giełdowym - to wiem z dziennika TVP

19 maja 2008, 05:48
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 gru 2007, 19:50

POSTY        27

To proste pytanie. Odpowiedź brzmi : FTSE 100 (Financial Times Stack Exchange) 100 - londyński indeks giełdowy 100 podstawowych spółek, których akcje są w obrocie giełdowym - to wiem z dziennika TVP

chyba Financial Times Stock Exchange ? ;)

19 maja 2008, 09:17
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 lis 2007, 14:20

POSTY        32
Może się powtarzam, ale czy znacie  jakieś linki do testów umiejętności i predyspozycji kierowniczych, które są podobne, bądź były na w/w testach. W dalszy ciągu nie wiem, jak się do tych głupot przygotować.

19 maja 2008, 10:07
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        32
Jeszcze jedno pytanie - czy są pytania opisowe, czy tylko golutki test wyboru??

19 maja 2008, 11:19
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2006, 18:02

POSTY        136

Jeszcze jedno pytanie - czy są pytania opisowe, czy tylko golutki test wyboru??

goły ale wesoły :D  a tak poważnie to tylko test wyboru

19 maja 2008, 18:05
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 12:32

POSTY        34
A gdzie odbywało się postępowanie kwalifikacyjne w zeszłym roku? Czy przerwy między kolejnymi częściami były wystarczająco długie aby "wrzucić coś na ząb"? Obawiam się problemów  z rezerwacją hotelu   jak tak późno podadzą miejsce egzaminu. Pozdrawiam wszystkich zdających. Trzymajcie się!

19 maja 2008, 19:49
Własny awatar
Problemy są nawet z toaletami w trakcie egzaminu, a kawa droga, przerwy są wystarczające ale tylko na zaczerpnięcie powietrza, dostaniesz jedynie małą butelczynkę wody na cały dzień

Ostatnio edytowano 19 maja 2008, 21:38 przez arctic fox, łącznie edytowano 1 raz

19 maja 2008, 21:37
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

kawa droga, ...  dostaniesz jedynie małą butelczynkę wody na cały dzień

To ze względu na problemy z toaletami  :D

19 maja 2008, 21:49
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        32

A gdzie odbywało się postępowanie kwalifikacyjne w zeszłym roku? Czy przerwy między kolejnymi częściami były wystarczająco długie aby "wrzucić coś na ząb"? Obawiam się problemów  z rezerwacją hotelu   jak tak późno podadzą miejsce egzaminu. Pozdrawiam wszystkich zdających. Trzymajcie się!

W zeszłym roku chyba tylko w Waw-ce było, ze względu na niewielką liczbę kandydatów. W tym roku podejrzewam, że będzie podobnie.

20 maja 2008, 06:27
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2006, 18:02

POSTY        136
w zeszłym roku rzeczywiście tylko w Warszawie w centrum expo

20 maja 2008, 15:58
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2006, 06:21

POSTY        201
Podobno MF rozważa ewolucyjne wyjście służb skarbowych ze służby cywilnej. Zdania są w tym przedmiocie podzielone. Jest przyzwolenie, ale nie na KAS tylko  kombinowaną formę dotychczasowych regulacji sc, nowych rozwiązań oraz ustaw o ks, mf , is i us. Ciekawym czy te zamierzenia będą obejmować usc.? Jeżeli nie to szkoda się męczyć na tym egzaminie.
There are still so much of confusions and  very tough  to find out true opinions

22 maja 2008, 08:15
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Podobno MF rozważa ewolucyjne wyjście służb skarbowych ze służby cywilnej. Zdania są w tym przedmiocie podzielone. Jest przyzwolenie, ale nie na KAS tylko  kombinowaną formę dotychczasowych regulacji sc, nowych rozwiązań oraz ustaw o ks, mf , is i us. Ciekawym czy te zamierzenia będą obejmować usc.? Jeżeli nie to szkoda się męczyć na tym egzaminie.
There are still so much of confusions and  very tough  to find out true opinions

Czyli KAS-Bis?
Tylko Pan niewolników będzie miał inne barwy.

22 maja 2008, 09:06

REJESTRACJA07 gru 2007, 15:23

POSTY        17

Jest przyzwolenie, ale nie na KAS tylko  kombinowaną formę dotychczasowych regulacji sc, nowych rozwiązań oraz ustaw o ks, mf , is i us.

Czyli jakiś lifting, pozorne działania i wyjść z tego może tylko jakaś efemeryda.
Każdy się boi radyklanych działań - a rozwiązaniem jest albo ustawa o służbie cywilnej w pierwotnym kształcie albo jakaś ustawa "specjalistyczna" o szeroko pojętej skarbowości.
A znając chęć do pracy i fachowość ekipy na szczycie to wyjdzie  :dupa:

22 maja 2008, 11:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 840  Następna strona