Teraz jest 09 wrz 2025, 06:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 390, 391, 392, 393, 394, 395, 396 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 maja 2011, 08:56

POSTY        11
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Prawo o ustroju sądów administracyjnych zmiany wejdą w życie (uwaga!) 28 marca 2012 - jest już w lexie.
Ochrona danych osobowych - zmiany od 01 stycznia 2012.

21 mar 2012, 12:41
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA12 lis 2007, 10:37

POSTY        12
Napiszcie, których ustaw trzeba się nauczyć i na które położyć nacisk, bo jest to mój debiut.

21 mar 2012, 19:23
Amator

REJESTRACJA14 mar 2010, 16:39

POSTY        13
Pytałam w zeszłym roku w KSAP czy jest szansa na zwrot opłaty egzaminacyjnej gdyby przed egzaminem coś wypadło bardzo ważnego uzyskałam odpowiedź, że w szczególnie uzasadnionych przypadkach tak ale na pewno nie w całości.

21 mar 2012, 19:54
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
wioliska                    

która ustawa ważniejsza pod kątem egzaminu finanse publiczne czy odpowiedzialność za naruszenie dyscypliny finansów publicznych??

I jedna i druga, aczkolwiek ja większą wagę przywiązywałam do ustawy o finansach publicznych, z tego względu, że wiecej pytań było własnie z tej ustawy. ALE! W tym roku była nowelizacja ustawy o odpowiedzialności za naruszenie dyscypliny finansów publicznych, dlatego ją też warto przemaglować :)

Dziwi mnie, że w zestawie nie ma ustawy z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej.
Kilka pułapek w pytaniach do niej znalazłoby się ;)
wioliska                    

mało pasjonująca ale to nic w porównaniu z zamówieniami publicznymi   to jest dopiero jazda.... tu radzę nie wkuwać wszystkich terminów bo sfiksujecie.

W znakomitej sytuacji znajdują sie tutaj osoby pracujące w zamówieniach np. ja :)
Powiem szczerze, że gdybym miała czytac tę ustawę od podstaw, to chyba osiwiałabym już przy art. 4.  
Ale ustawa o fp też jest hardcorowa :)

Szkoda, że nie powiedziałaś tego 3 lata temu. Ja wykułem wszystkie terminy. Nawet wypisałem je wtedy tutaj na forum.
Na szczęście nie sfiksowałem, a nawet 1 punkt zdobyłem dzięki ich znajomości. :)

21 mar 2012, 22:03
Znawca

REJESTRACJA10 kwi 2010, 13:22

POSTY        108
A 1 pkt więcej to być albo nie być...urzędnikiem :dokuczacz:

22 mar 2012, 20:24
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 cze 2011, 06:49

POSTY        251
z jakich źródeł korzystaliście w trakcie przyswajania wiedzy z zakresu zarządzania kadrami?

26 mar 2012, 06:14
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2009, 11:42

POSTY        33
Dobre pytanie Tomek, prosimy o podpowiedź...

26 mar 2012, 11:58
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA26 maja 2010, 11:35

POSTY        1
Witam:)
W tamtym roku zdawałam pierwszy raz i zdałam ten egzamin. Odpowiadając na Twój post dot. zarządania kadrami to powiem szczerze, że nie czytałam żadnych książek na temat zarządzania kadrami ani na tematy społeczne czy inne tego typu (dziwne). Po prostu dokładnie przestudiowałam wszystkie testy z lat poprzednich umieszczone na stronie, wynotowałam pytania i odpowiedzi. Dodatkowych zaganień szukałam w wikipedi (poprzez linki dostępne na ich stronach zamieszczone przy interesującym mnie haśle), jak mi się tamta odpowiedź nie podobała to szukałam dalej. Pozdrawiam i życze powodzenia.

26 mar 2012, 12:16
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA11 lut 2012, 09:35

POSTY        25
Witam, pierwszy raz na forum:), pierwsze podejście do egzaminu:)

brujaiza                    

Witam:)
W tamtym roku zdawałam pierwszy raz i zdałam ten egzamin. Odpowiadając na Twój post dot. zarządania kadrami to powiem szczerze, że nie czytałam żadnych książek na temat zarządzania kadrami ani na tematy społeczne czy inne tego typu (dziwne). Po prostu dokładnie przestudiowałam wszystkie testy z lat poprzednich umieszczone na stronie, wynotowałam pytania i odpowiedzi. Dodatkowych zaganień szukałam w wikipedi (poprzez linki dostępne na ich stronach zamieszczone przy interesującym mnie haśle), jak mi się tamta odpowiedź nie podobała to szukałam dalej. Pozdrawiam i życze powodzenia.

A co z testem umiejętności? Do niego chyba nie da się podejśc od tak - z marszu? Dla mnie te wszystkie domina, matryce to czarna magia, przynajmniej na razie:) Przygotowywałaś się jakoś do tej części egzaminu?

26 mar 2012, 18:27
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 cze 2011, 06:49

POSTY        251

A co z testem umiejętności? Do niego chyba nie da się podejśc od tak - z marszu? Dla mnie te wszystkie domina, matryce to czarna magia, przynajmniej na razie:) Przygotowywałaś się jakoś do tej części egzaminu?

poczytaj temat "gimnastyka umysłu" tam jest ogrom wiadomości przydatnych do testu umiejętności.

26 mar 2012, 19:02
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA26 mar 2012, 12:04

POSTY        1
Oj, chyba dołączę w tym roku.. trochę martwi mnie limit, ale z tego, co czytałam to takowy będzie jeszcze przez najbliższe 2 lata (2013-2014), więc nie ma na co czekać.

Pytanie: według stanu, na jaki dzień obowiązywać będzie w tym roku stan prawny wszelkich aktów normatywnych?
Nie wiem czy dobrze usłyszałam gdzieś, że podają to w którymś momencie lub już podali, ale przegapiłam.
Można prosić o podpowiedź? :rolleyes:

26 mar 2012, 19:35
Znawca

REJESTRACJA29 maja 2009, 09:49

POSTY        137
Czy mogłabym poprosić posiadaczy testu wiedzy z 2007 i 2008 roku o przesłanie na maila
sway22@o2.pl
będę zobowiązana  :D

26 mar 2012, 20:18
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
sami                    

Witam, pierwszy raz na forum:), pierwsze podejście do egzaminu:)
A co z testem umiejętności? Do niego chyba nie da się podejść od tak - z marszu? Dla mnie te wszystkie domina, matryce to czarna magia, przynajmniej na razie:) Przygotowywałaś się jakoś do tej części egzaminu?

Da się, da się. Na pewno nie "tak z marszu", bo trzeba poćwiczyć. Na początku wszystko co niezrozumiałe (jak matryce) wydaje się  czarną magią. W tych matrycach i tabelkach trzeba poznać reguły nimi rządzące i wtedy czarna magia stanie się biała magią.
Jeśli nawet w tym roku nie powiedzie Ci się, to zdobędziesz doświadczenie. Trochę może kosztowne, ale nic za darmo :D

lolami7                    

Pytanie: według stanu, na jaki dzień obowiązywać będzie w tym roku stan prawny wszelkich aktów normatywnych?
Nie wiem czy dobrze usłyszałam gdzieś, że podają to w którymś momencie lub już podali, ale przegapiłam.

Stan prawny zawsze obowiązuje aktualny czyli w tym roku na dzień 1 czerwca 2012.

26 mar 2012, 20:32
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA11 lut 2012, 09:35

POSTY        25
Dzięki NADIR, potrafisz pocieszyć :)
W sumie ani małe dziecko na rękach, ani ogrom nauki, który mnie czeka, nie są w stanie mnie zniechęcić.
Dodatek "dodaje skrzydeł" :D
Jeśli nie uda mi się w tym roku, na pewno nie odpuszczę.
Pozdrowienia dla wszystkich, którzy dziś ślęczą nad ustawą o finansach publicznych.

26 mar 2012, 20:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 390, 391, 392, 393, 394, 395, 396 ... 840  Następna strona