Teraz jest 07 wrz 2025, 20:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA05 gru 2010, 14:54

POSTY        118
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
to mnie bardzo cieszy :D u nas trzynastka ma być wypłacona 09.02.2012

18 sty 2012, 08:45
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 lip 2010, 13:09

POSTY        32
A czy nie orientuje się ktoś jaki wchodzi w grę termin egzaminu?? Czy ewentualne euro może zmienić czerwcowy termin na późniejszy?? A jeśli nie wiecie, to może macie info kiedy to ogłoszą? Pytam bo chciałabym zacząć się uczyć, a 30 czerwca mam termin porodu i wolałabym uniknąć sytuacji, w której ktoś z Was byłby zmuszony go na sali odbierać hehehe ;)

18 sty 2012, 12:18
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA11 lut 2010, 12:40

POSTY        74
Jak ja się interesowałam tematem w zeszłym roku, to odwiedzałam systematycznie stronę
http://dsc.kprm.gov.pl/aktualnosci - tam informacja ukazała się najszybciej, aczkolwiek niebawem pojawiła sie też na skarbwcach  :)
A ja mam pytanie z innej beczki.
Czy jeżeli na przełożonym ciążył termin sporządzenia ocen okresowych pracowników i urzędników służby cywilnej do marca 2011 roku, a oceny były sporządzane wcześniej, tj. w grudniu 2010 roku (z uwagi na zmiany organizacyjne), to czy kolejne oceny odbędą się w marcu 2013 roku czy grudniu 2012 roku?
Pozdrawiam!

18 sty 2012, 12:57
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA22 maja 2009, 10:55

POSTY        6
Hej.

Czy komuś udało się dotrzeć do linku pod którym można ściągnąć zdjęcia mianowanych 25 listopada 2011.
Fotograf URM robił zdjęcia prawie wszystkim, pozowane, ale pod informacją o uroczystości zamieszczono tylko kilkanaście pierwszych fotek.

W ubiegłych latach były linki i można było pobrać pliki.

18 sty 2012, 16:05
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA12 lis 2007, 10:37

POSTY        12
Czy aby zgłosić się na egzamin obligatoryjnie muszę założyć konto na ksap.gov.pl i tylko wtedy mogę wydrukować formularz i dać do podpisu dyrekcji ?

18 sty 2012, 20:10
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
jorge55                    

Czy aby zgłosić się na egzamin obligatoryjnie muszę założyć konto na ksap.gov.pl i tylko wtedy mogę wydrukować formularz i dać do podpisu dyrekcji ?

Niestety tak. Prawie wszystkie formalności związane z postępowaniem, są załatwiane za pośrednictwem tego konta.

18 sty 2012, 21:31
Znawca

REJESTRACJA10 cze 2009, 18:57

POSTY        202
jorge55                    

Tak, niestety musisz .

19 sty 2012, 09:12
Amator

REJESTRACJA15 cze 2009, 05:59

POSTY        28
futurka                    

Hej.

Czy komuś udało się dotrzeć do linku pod którym można ściągnąć zdjęcia mianowanych 25 listopada 2011.
Fotograf URM robił zdjęcia prawie wszystkim, pozowane, ale pod informacją o uroczystości zamieszczono tylko kilkanaście pierwszych fotek.

W ubiegłych latach były linki i można było pobrać pliki.

Próbowałam pisać do kprm w sprawie fotek i nic, prośbę o info lub linka do zdjęć wysłałam jakiś miesiąc temu i cisza... :zly1: Może ktoś miał więcej szczęścia i do niego chociaż odpisali.

19 sty 2012, 09:34
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2010, 20:03

POSTY        33
Takie sobie aktualności
http://dsc.kprm.gov.pl/aktualnosci/wkrotce-nowi-absolwenci-ksap-2

500 miejsc - X absolwentów KSAP (wyczytałam o liczbie 35)= mniejsze szanse załapać się na limit. W zeszłym roku odeszło w taki sposób 68 miejsc (w tym moje ok. 470)

19 sty 2012, 13:41
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 wrz 2010, 09:58

POSTY        11
Wcale nie trzeba się rejestrować na stronie KSAP!!! Wskażcie mi przepis w ustawie lub rozporządzeniu, który to nakazuje?

Zgłoszenie wysyła się do Szefa Służby Cywilnej w wersji papierowej na adres KSAP. I tyle.

Jak macie dużo czasu i ochoty to się rejestrujcie.

A odpowiedź na pytanie, które od razu się nasuwa: "Gdzie można znaleźć wzór zgłoszenia do postępowania?" można znaleźć w ustawie o służbie cywilnej. I to jest dobre pytanie do postępowania.  :P

19 sty 2012, 22:42
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 sty 2011, 09:39

POSTY        14
mam pytanko- czy przebywanie na urlopie macierzyński (po zdanym egzaminie) nie wyklucza później z możliwości mianowaia?

20 sty 2012, 09:52
Znawca

REJESTRACJA05 gru 2010, 14:54

POSTY        118
Kateklema                    

Wcale nie trzeba się rejestrować na stronie KSAP!!! Wskażcie mi przepis w ustawie lub rozporządzeniu, który to nakazuje?

Wydaje mi się, że jednak trzeba się zarejestrować, bo potem cały egzamin organizowany jest przez Ksap, więc musisz być na liście Ksapu, żeby dostać opaskę identyfikacyjną itd.
Nie słyszałam żeby ktoś bez rejestracji przeszedł przez tą całą machinę kwalifikacyjną.

20 sty 2012, 10:00
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Kateklema                    

Zgłoszenie wysyła się do Szefa Służby Cywilnej w wersji papierowej na adres KSAP. I tyle.

Jak macie dużo czasu i ochoty to się rejestrujcie. :P

Opłatę za przystąpienie do postępowania kwalifikacyjnego należy wnieść na konto Krajowej Szkoły Administracji Publicznej z adnotacją "postępowanie kwalifikacyjne w służbie cywilnej - 2012 rok".
Numer konta, na które należy wnieść opłatę jest przypisywany indywidualnie i generowany automatycznie przez system po założeniu konta w Internetowym Systemie Zgłoszeń*.

*Osoby, które zamierzają złożyć formularz zgłoszenia do postępowania kwalifikacyjnego bez pośrednictwa Internetowego Systemu Zgłoszeń prosimy o kontakt telefoniczny lub e-mailowy.

http://www.ksap.gov.pl/pksc/

20 sty 2012, 17:39
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA29 cze 2009, 18:15

POSTY        2
Moja rada dla wszystkich zdajacych w tym roku: przejrzeć pytania z lat ubiegłych, policzyć z których ustaw jest najwięcej pytań i tylko tych się uczyć. Ja zdawałam po raz pierwszy w ubiegłym roku, zaczęłam czytać ustawy w drugiej połowie maja i zdałam (miejsce w pierwszej 200). Co prawda miałam ułatwiony start, bo pracuje na ustawie o finansach publicznych, prawie zamówień publicznych , ale tak naprawdę to uczyłam się tylko wybranych ustaw. Warto perfekcyjnie wyuczyć się Konstytucji (ok. 12-15 pytań co roku), ustawy o służbie cywilnej (też sporo pytań), finanse publiczne (choć pytania nie są tak drobiazgowe jak na egzaminie na inspektora kontroli skarbowej i w dużej części pokrywają się z Konstytucją), prawo zamówień publicznych, ustawy o dostępie do informacji publicznej (jest krótka, a jest z niej od 2 do 5 pytań), o ochronie danych osobowych (bardzo krótka), ustawa albo rozporządzenie o Radzie Ministrów (były chyba 4 pytania, a ustawa bardzo krótka). Nie ruszałam ustawy o informacjach niejawnych (za gruba i pytań niewiele). Ja po prostu skalkulowałam czego opłaca mi się nauczyć. A do testu na inteligencję to w gimnastyce umysłu znalazłam 6 tabelek i kilka skojarzeń słownych. Tabelki- powtarzałam w kółko ich rozwiązywanie na czas, doszłam do 5 minut, a na egzaminie i tak pomieszałam i nie wszystkie rozwiazałam. Ale z tej części miałam max liczbe punktów- chodzi o ocenę radzenia sobie w sytuacjach stresujacych. Powodzenia, trzymam kciuki za wszystkich zdających w tym roku.

20 sty 2012, 20:13
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388 ... 840  Następna strona