Teraz jest 07 wrz 2025, 20:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
asiapw                    

Ale zagadnienia a ustawy i rozporządzenia do tych zagadnień to co innego...

Nie mam zdrowia teraz szukać, ale sam podawałem w topiku "Postępowanie kwalifikacyjne" (2009 rok) wykaz aktów prawnych, z których korzystałem, a nawet ich kolejność wg ważności zagadnień.
Również w topiku "Zgłoszenia o materiały" na stronach ok. 85-90 ktoś podał swój wykaz aktów prawnych.
Tylko poszukaj.

03 sty 2012, 23:40
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 lis 2011, 02:39

POSTY        14
Mam pytanie i liczę na odpowiedź zorientowanych Forumowiczów (chyba bardziej Koleżanek :)  ): aby przystąpić do egzaminu należy mieć 3 lata stażu pracy w urzędzie, czy urlop macierzyński i następujący po nim wypoczynkowy wliczają się do tego stażu?
będę wdzięczna za odpowiedz,
pozdrawiam,

10 sty 2012, 01:51
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Anita36                    

Mam pytanie i liczę na odpowiedź zorientowanych Forumowiczów (chyba bardziej Koleżanek :)  ): aby przystąpić do egzaminu należy mieć 3 lata stażu pracy w urzędzie, czy urlop macierzyński i następujący po nim wypoczynkowy wliczają się do tego stażu?
będę wdzięczna za odpowiedz,
pozdrawiam,

Nie mam pewności na 100 % co do macierzyńskiego ale raczej tak. Wypoczynkowy rzecz jasna to również okres stażu. Proponuję wysłać zapytanie do DSC KPRM, tam udzielą odpowiedzi. Można spróbować również zadzwonić, ja odpowiedzi zazwyczaj uzyskuję, choć nie zawsze się z nimi zgadzam.

10 sty 2012, 17:59
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 lis 2011, 02:39

POSTY        14
Supersaper,

dziękuje bardzo za odpowiedz  :)

pozdrawiam

10 sty 2012, 20:33
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA12 lis 2007, 10:37

POSTY        12
Czy może ktoś wie czy są jakieś kursy przygotowujące do egzaminu w Łodzi. Czy warto iść na taki kurs. Jakie ustawy obejmuje egzamin.
I jeszcze duża prośba do ludzi dobrej woli o wszelkie posiadane materiały do nauki na adres k5fb@poczta.fm

Z góry dzięki i pozdrawiam.

10 sty 2012, 20:47
Znawca

REJESTRACJA19 paź 2011, 08:44

POSTY        168

LOKALIZACJAŁódź
Wiem, że Global Training Centre organizuje taki kurs, ale w tej chwili grupa jest już w Łodzi zamknięta.

13 sty 2012, 08:32
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA30 cze 2009, 11:54

POSTY        22
Nie chcę i nie będę krytykował podmiotów organizujących taki kurs, ale uwierzcie... regularne uczestnictwo w tym forum to niewątpliwie najlepsze rozwiązanie,wymiana informacji,pytań,zadań gwarantuje wam - kandydatom na usc, że nie musicie szukać nigdzie indziej. Nieprzekonanym/kandydującym do usc polecam się szybko tu zarejestrować - z czasem przekonacie się, że to tutaj wymieniane są najbardziej zbliżone do lat ubiegłych zadania egzaminacyjne ewent.kasę za taki kurs zewnętrzny przeznaczcie na wczasy lub podyplomówkę :stop: no chyba, że ktoś tak woli się przygotowywać. Natomiast pamiętajcie: żadne książki do sc-nie warto ich kupować/bo to forumowicze wykazali że wyst. tam niewielkie acz istotne braki, luki, błędy, wiem, że czytanie samych,suchych  ustaw i rozporządzeń jest NUDNE! ale nie jest takie nudne czytanie i aktywne branie udziału w tym forum...

13 sty 2012, 17:51
Znawca

REJESTRACJA05 gru 2010, 14:54

POSTY        118
Wstrzymali nam trzynastki   :nonono:  ale chyba w końcu wypłacą (mam nadzieję). Mam wobec tego pytanie czy do ustalenia trzynastki wlicza się dodatek za urzędnika?

16 sty 2012, 09:21
Amator

REJESTRACJA01 lip 2011, 13:07

POSTY        14
W tym roku pojadę już trzeci raz na egzamin. W zeszłym roku udało mi się zdać ale niestety nie dostałam się na miejsce :(  Mam nadzieję że w tym roku uda się czego Wam wszystkim i sobie życzę  :D  A tymczasem proszę o przesłanie materiałów na adres mailowy beatakostka@o2.pl  :rolleyes: Z góry dziękuję

16 sty 2012, 11:36
Zaawansowany

REJESTRACJA20 lis 2008, 16:22

POSTY        89

LOKALIZACJApiekiełko :)
Kala10                    

W tym roku pojadę już trzeci raz na egzamin. W zeszłym roku udało mi się zdać ale niestety nie dostałam się na miejsce :(  Mam nadzieję że w tym roku uda się czego Wam wszystkim i sobie życzę  :D  A tymczasem proszę o przesłanie materiałów na adres mailowy beatakostka@o2.pl  :rolleyes: Z góry dziękuję

kala10 to też będzie mój 3 raz :) dwa poprzednie zdałam, ale limity niestety.... opłata jest w tym roku masakrycznie wysoka  :(  525,00 to znaczny wzrost, a pensja ciągle ta sama wrrrr

16 sty 2012, 11:53
Zaawansowany

REJESTRACJA10 gru 2009, 15:52

POSTY        76
ladyfox                    

Mam wobec tego pytanie czy do ustalenia trzynastki wlicza się dodatek za urzędnika?

? ;)

16 sty 2012, 13:54
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
nova1                    

? ;)

A dlaczego niby nie??!! :o
Według mojej wiedzy - tak :D

16 sty 2012, 15:04
Zaawansowany

REJESTRACJA10 gru 2009, 15:52

POSTY        76
Nadir                    

nova1                    

? ;)

A dlaczego niby nie??!! :o
Według mojej wiedzy - tak :D

Też tak myślałam, ale każdy kombinuje, że skoro ,,13" -kę dzieli się na 12 wliczajac do dochodu na poszczególne miesiace ubiegłego roku (np. do zaświadczenia o dochodach dla banku), a dodatek był tylko w grudniu, to może coś jest na rzeczy :D

16 sty 2012, 15:10
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 wrz 2010, 09:58

POSTY        11
USTAWA o dodatkowym wynagrodzeniu rocznym dla pracowników jednostek sfery budżetowej.
Art. 4. 1. Wynagrodzenie roczne ustala się w wysokości 8,5% sumy wynagrodzenia otrzymanego przez pracownika w ciągu roku kalendarzowego, za który przysługuje to wynagrodzenie, uwzględniając składniki wynagrodzenia przyjmowane do obliczenia ekwiwalentu pieniężnego za urlop wypoczynkowy, a także wynagrodzenie za urlop wypoczynkowy.

i wszystko jasne

16 sty 2012, 17:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387 ... 840  Następna strona