Na ślubowaniu w URM 25.11.11 fotograf robił liczne zdjęcia w tym i mnie. Powiedział mi, że te zdjęcia można będzie pobrać ze strony służby cywilnej. Natomiast na stronie służby cywilnej przy opisie uroczystości z 25.11. jest opublikowanych tylko kilkanaście zdjęć. Napisałam 3 dni temu na adres e-mail centrum URM, ale nie otrzymałam odpowiedzi. Czy to oznacza, że te wszystkie zdjęcia były zrobione tak sobie.
widelec
Ktoś wie czy można dostać więcej zdjęć niż to co jest na stronie?
13 gru 2011, 16:54
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Też się zastanawiam co z tymi zdjęciami, bo dwóch fotografów praktycznie uniemozliwiało robienie zdjęć prywatnych, a chciałam takie zrobic koleżance, która odbierała mianowanie, a tu nic...
13 gru 2011, 17:11
ira2
Ja nie dostałam jeszcze żadnego dodatku ! Myślałam, że przy wypłacie grudniowej, chyba, że jest to jakoś inaczej uregulowane ? Nadirze pomóż !!!!!! Kasa przydałaby się.
Napisz jaki to urząd. Już ja napiszę do tego naczelnika!!
I powiem mu co o tym myślę!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
13 gru 2011, 19:02
Witam, czy ktoś z Was otrzymał już dodatek za grudzień? U mnie przelali mi dziś na konto dodatek - spodziewałam się, że zrobią to razem z wypłatą... Czy w Waszych urzędach też tak praktykują? I nie wiem czy zgadza się kwota - proszę o potwierdzenie, czy to jest 613,55 zł netto? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
Odpowiadając na powyższe............czy nie powinna to być kwota wynikająca z poniższego obliczenia:
1873,84 (kwota bazowa na 2010) X 0,47=880,7048 zł brutto więc: 880,7048 - 120,75(ZUS)-64,29(Subkonto w ZUS i drugi filar)-68,4 (skł na ubezp. zdrowotne)-12 (zaliczka na podatek)=615,2648 netto????????dane z http://www.infor.pl/kalkulatory/wynagro ... rm.........
Nadir proszę zweryfikuj to jesli możesz.............ewent. potwierdź
13 gru 2011, 20:50
Re: Akt mianowania
ddd
Przyglądam się dokładnie mojemu aktowi mianowania i ... nie ma na nim żadnej pieczęci :blink: Czy u Was też jest tylko podpis Brodzińskiego bez żadnego stempla? To tak jakoś mi dziwnie wygląda... No bo gdzie tu zabezpieczenie oryginalności?
Na moim (właśnie sprawdziłem) po lewej stronie u dołu jest duża pieczęć tłoczona, bezbarwna. Sprawdź.
viper29
- proszę o potwierdzenie, czy to jest 613,55 zł netto? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
Odpowiadając na powyższe............czy nie powinna to być kwota wynikająca z poniższego obliczenia:
1873,84 (kwota bazowa na 2010) X 0,47=880,7048 zł brutto więc: 880,7048 - 120,75(ZUS)-64,29(Subkonto w ZUS i drugi filar)-68,4 (skł na ubezp. zdrowotne)-12 (zaliczka na podatek)=615,2648 netto???dane z http://www.infor.pl/kalkulatory/wynagro ... rm.........
Najprościej byłoby gdybyś podszedł do pani z "Rachuby" i po prostu spytał. Masz do tego prawo. Nie na zasadzie czy nie pomyliła się albo czy dobrze policzyła tylko czy Twój tok rozumowania jest słuszny.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
14 gru 2011, 06:50
Ja także napisałam maila w sprawie zdjęć do KPRM i cisza. Z tego co pamiętam to w tamtym roku nie było problemu bo podano link z którego można było ściągnąć fotki.
14 gru 2011, 08:45
viper29
Witam, czy ktoś z Was otrzymał już dodatek za grudzień? U mnie przelali mi dziś na konto dodatek - spodziewałam się, że zrobią to razem z wypłatą... Czy w Waszych urzędach też tak praktykują? I nie wiem czy zgadza się kwota - proszę o potwierdzenie, czy to jest 613,55 zł netto? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
1873,84 (kwota bazowa na 2010) X 0,47=880,7048 zł brutto więc: 880,7048 - 120,75(ZUS)-64,29(Subkonto w ZUS i drugi filar)-68,4 (skł na ubezp. zdrowotne)-12 (zaliczka na podatek)=615,2648 netto???dane z http://www.infor.pl/kalkulatory/wynagro ... rm.........
Składka na ubezpieczenie wypadkowe może być różna w różnych urzędach. Stąd mogą wynikać drobne różnice.
14 gru 2011, 20:12
Dla tych, co jeszcze nie mają, co przeliczać i dodawać, a myślą o przyszłorocznym postępowaniu kwalifikacyjnym:
Przyglądam się dokładnie mojemu aktowi mianowania i ... nie ma na nim żadnej pieczęci :blink: Czy u Was też jest tylko podpis Brodzińskiego bez żadnego stempla? To tak jakoś mi dziwnie wygląda... No bo gdzie tu zabezpieczenie oryginalności?
Na moim (właśnie sprawdziłem) po lewej stronie u dołu jest duża pieczęć tłoczona, bezbarwna. Sprawdź
Niestety na moim akcie mianowania nie ma żadnej pieczęci tłoczonej, ale z tego co się zorientowałam, to od 2010 roku nie tłoczą tej pieczęci na aktach mianowania. Choć dla mnie to dziwne...
Czy może sprawdzić ktoś z mianowanych w tym roku, czy ma jakąś pieczęć na swoim akcie mianowania?
27 gru 2011, 14:20
ddd
Niestety na moim akcie mianowania nie ma żadnej pieczęci tłoczonej, ale z tego co się zorientowałam, to od 2010 roku nie tłoczą tej pieczęci na aktach mianowania. Choć dla mnie to dziwne...
Czy może sprawdzić ktoś z mianowanych w tym roku, czy ma jakąś pieczęć na swoim akcie mianowania?
U mnie nie ma żadnej tłoczonej pieczęci
27 gru 2011, 21:51
nova1
ddd
U mnie nie ma żadnej tłoczonej pieczęci
To chyba macie nieważne akty
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/