Teraz jest 06 wrz 2025, 22:10

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 378, 379, 380, 381, 382, 383, 384 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2008, 23:07

POSTY        220
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Co dowodzi tylko tego, jak różnie interpretuje się ten przepis. U nas co najmniej od kilku lat tak się robi. Nie było to dla mnie problemem, tego majątku nie ma aż tak dużo ;) więc w dyskusje nie wchodziłam, tylko złożyłam i tyle.

07 gru 2011, 20:45
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
alesandra4                    

U nas co najmniej od kilku lat tak się robi. Nie było to dla mnie problemem, tego majątku nie ma aż tak dużo ;) więc w dyskusje nie wchodziłam, tylko złożyłam i tyle.

I słusznie. Wpisać w każdej rubryce "nie posiadam" to żaden wysiłek  :zeby:

07 gru 2011, 20:48
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA30 cze 2009, 11:54

POSTY        22
Ok dziękuję za wyjaśnienie Nadir ....a teraz nieco inna sprawa

dostałem z kadr pismo takiej treści: "W związku z mianowaniem na usc od dnia 1 grudnia 2011r. przyznaję Panu I stopień służbowy usc oraz dodatek za stopień określony mnożnikiem kwoty bazowej wynoszącym 0,47 itd......Pozostałe warunki stosunku służbowego pozostają bez zmian...

rozumiem, że nie ma konieczności pisemnego sporządzenia...nie wiem......jakimś aneksem....nową umową....tychże warunków bo to określa sam AKT MIANOWANIA - wolę mimo wszystko zapytać....ale chyba się nie mylę???????

07 gru 2011, 21:03
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2008, 23:07

POSTY        220
Tym akurat głowy bym sobie nie zaprzątała. To nie na mnie ciąży taki obowiązek - też dostałam pismo tej samej treści. I to załatwia sprawę.

07 gru 2011, 21:08
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
viper29                    

dostałem z kadr pismo takiej treści: "W związku z mianowaniem na usc od dnia 1 grudnia 2011r. przyznaję Panu I stopień służbowy usc oraz dodatek za stopień określony mnożnikiem kwoty bazowej wynoszącym 0,47 itd......Pozostałe warunki stosunku służbowego pozostają bez zmian...

rozumiem, że nie ma konieczności pisemnego sporządzenia...nie wiem......jakimś aneksem....nową umową....tychże warunków bo to określa sam AKT MIANOWANIA - wolę mimo wszystko zapytać....ale chyba się nie mylę??

Też tak miałem. I jestem przekonany, że tak ma być. Akt mianowania znosi umowę o pracę i od 1 grudnia to on obowiązuje.

07 gru 2011, 21:27
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA07 paź 2011, 08:58

POSTY        10
viper29                    

Ok dziękuję za wyjaśnienie Nadir ....a teraz nieco inna sprawa

rozumiem, że nie ma konieczności pisemnego sporządzenia...nie wiem......jakimś aneksem....nową umową....tychże warunków bo to określa sam AKT MIANOWANIA - wolę mimo wszystko zapytać....ale chyba się nie mylę??

Dostałem też coś podobnego.

07 gru 2011, 21:28
Znawca

REJESTRACJA23 wrz 2010, 09:07

POSTY        143
Ja też dostałam to pismo od samego Dyrektora Generalnego Urzędu Bardzo mi gratulował i co byłam zdziwiona bardzo pozytywnie wypowiadał się o przyznawaniu wyższego stopnia urzędnikom, ale w naszej jednostce jest niewielu urzędników... Może dlatego  :D

08 gru 2011, 12:23
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA31 maja 2011, 18:12

POSTY        2
Hej,

wrzucam dla ciekawski artykuł z dzisiejszej GP. Nie wiem tylko czy się śmiać czy płakać.

http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/5 ... ocent.html

Pozdrawiam,

08 gru 2011, 21:42
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
bigbrother83                    

Hej,
wrzucam dla ciekawski artykuł z dzisiejszej GP. Nie wiem tylko czy się śmiać czy płakać.

http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/5 ... ocent.html

Rząd podtrzymał wczoraj trzyletni plan limitu mianowań urzędników w służbie cywilnej na lata 2012 – 2014. W trzech kolejnych latach wyniesie on łącznie 1,5 tys. osób (500 rocznie).
W efekcie w korpusie będzie blisko 7,5 tys. urzędników mianowanych i 116,5 tys. pracowników.
Docelowo rząd opowiada się za zwiększeniem liczby urzędników mianowanych do poziomu 10 proc.

6: recenzent z IP: 178.73.49.* (2011-12-07 19:59)
ciekawe skąd się wzięło autorowi owe "Rząd chce zwiększyć liczbę urzędników mianowanych o 10 procent"? było 500, będzie po 500 w latach kolejnych (a ściślej: maksymalnie 500), tzn. zmiana jest o 0%. czyli typowy polski dziennikarski bełkot sponsorowany przez zagraniczne korporacje i tania pożywka dla neoliberalnych czytelników;)... każdy artykuł szanownego pana autora trzeba by prostować - a szkoda na to czasu. a zwłaszcza szkoda czasu urzędników;)...

Zadanie na egzamin w postępowaniu kwalifikacyjnym. Test umiejętności.
10 procent z 116,5 tys. to ~11.500
Za 3 lata będzie 7.500
Za ile lat będzie 11.500?  :unsure:   :wacko:

Ostatnio edytowano 08 gru 2011, 21:53 przez Badman, łącznie edytowano 1 raz

08 gru 2011, 21:53
Zaawansowany

REJESTRACJA29 lis 2006, 11:58

POSTY        82
Post Akt mianowania
Przyglądam się dokładnie  mojemu aktowi mianowania i ... nie ma na nim żadnej pieczęci  :blink:
Czy u Was też jest tylko podpis Brodzińskiego bez żadnego stempla?
To tak jakoś mi dziwnie wygląda...
No bo gdzie tu zabezpieczenie oryginalności?

12 gru 2011, 10:02
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 maja 2009, 14:02

POSTY        45
Witam,
czy ktoś z Was otrzymał już dodatek za grudzień? U mnie przelali mi dziś na konto dodatek - spodziewałam się, że zrobią to razem z wypłatą... Czy w Waszych urzędach też tak praktykują?
I nie wiem czy zgadza się kwota - proszę o potwierdzenie, czy to jest 613,55 zł netto?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam ;)

12 gru 2011, 17:32
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 maja 2009, 21:05

POSTY        10
Moje gratulacje dla wszystkich mianowanych, ja chciałbym jeszcze raz spróbować po nie załapaniu się za pierwszym razem do limitu. W związku z tym mam pytanie, czy może ktoś brał udział w kursie organizowanym przez Global Training Centre, czy warto próbować z tą firmą ? Czy może ktoś wie o innych kursach organizowanych w płn Polsce ?

12 gru 2011, 21:44
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 paź 2010, 19:01

POSTY        19
Black83                    

Witam,
czy ktoś z Was otrzymał już dodatek za grudzień? U mnie przelali mi dziś na konto dodatek - spodziewałam się, że zrobią to razem z wypłatą... Czy w Waszych urzędach też tak praktykują?
I nie wiem czy zgadza się kwota - proszę o potwierdzenie, czy to jest 613,55 zł netto?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam ;)

Ja nie dostałam jeszcze żadnego dodatku !
Myślałam, że przy wypłacie grudniowej, chyba, że jest to jakoś inaczej uregulowane ?
Nadirze pomóż !!!!!!
Kasa przydałaby się.

13 gru 2011, 13:05
Znawca

REJESTRACJA23 wrz 2010, 09:07

POSTY        143
Ja dostanę z pensją. W końcu jest to część wynagrodzenia :) ale tylko pozazdrościć jak wypłacili wcześniej, przed świętami.

13 gru 2011, 14:31
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 378, 379, 380, 381, 382, 383, 384 ... 840  Następna strona