Co dowodzi tylko tego, jak różnie interpretuje się ten przepis. U nas co najmniej od kilku lat tak się robi. Nie było to dla mnie problemem, tego majątku nie ma aż tak dużo więc w dyskusje nie wchodziłam, tylko złożyłam i tyle.
07 gru 2011, 20:45
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
alesandra4
U nas co najmniej od kilku lat tak się robi. Nie było to dla mnie problemem, tego majątku nie ma aż tak dużo więc w dyskusje nie wchodziłam, tylko złożyłam i tyle.
I słusznie. Wpisać w każdej rubryce "nie posiadam" to żaden wysiłek
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
07 gru 2011, 20:48
Ok dziękuję za wyjaśnienie Nadir ....a teraz nieco inna sprawa
dostałem z kadr pismo takiej treści: "W związku z mianowaniem na usc od dnia 1 grudnia 2011r. przyznaję Panu I stopień służbowy usc oraz dodatek za stopień określony mnożnikiem kwoty bazowej wynoszącym 0,47 itd......Pozostałe warunki stosunku służbowego pozostają bez zmian...
rozumiem, że nie ma konieczności pisemnego sporządzenia...nie wiem......jakimś aneksem....nową umową....tychże warunków bo to określa sam AKT MIANOWANIA - wolę mimo wszystko zapytać....ale chyba się nie mylę???????
07 gru 2011, 21:03
Tym akurat głowy bym sobie nie zaprzątała. To nie na mnie ciąży taki obowiązek - też dostałam pismo tej samej treści. I to załatwia sprawę.
07 gru 2011, 21:08
viper29
dostałem z kadr pismo takiej treści: "W związku z mianowaniem na usc od dnia 1 grudnia 2011r. przyznaję Panu I stopień służbowy usc oraz dodatek za stopień określony mnożnikiem kwoty bazowej wynoszącym 0,47 itd......Pozostałe warunki stosunku służbowego pozostają bez zmian...
rozumiem, że nie ma konieczności pisemnego sporządzenia...nie wiem......jakimś aneksem....nową umową....tychże warunków bo to określa sam AKT MIANOWANIA - wolę mimo wszystko zapytać....ale chyba się nie mylę??
Też tak miałem. I jestem przekonany, że tak ma być. Akt mianowania znosi umowę o pracę i od 1 grudnia to on obowiązuje.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
07 gru 2011, 21:27
viper29
Ok dziękuję za wyjaśnienie Nadir ....a teraz nieco inna sprawa
rozumiem, że nie ma konieczności pisemnego sporządzenia...nie wiem......jakimś aneksem....nową umową....tychże warunków bo to określa sam AKT MIANOWANIA - wolę mimo wszystko zapytać....ale chyba się nie mylę??
Dostałem też coś podobnego.
07 gru 2011, 21:28
Ja też dostałam to pismo od samego Dyrektora Generalnego Urzędu Bardzo mi gratulował i co byłam zdziwiona bardzo pozytywnie wypowiadał się o przyznawaniu wyższego stopnia urzędnikom, ale w naszej jednostce jest niewielu urzędników... Może dlatego
08 gru 2011, 12:23
Hej,
wrzucam dla ciekawski artykuł z dzisiejszej GP. Nie wiem tylko czy się śmiać czy płakać.
Rząd podtrzymał wczoraj trzyletni plan limitu mianowań urzędników w służbie cywilnej na lata 2012 – 2014. W trzech kolejnych latach wyniesie on łącznie 1,5 tys. osób (500 rocznie). W efekcie w korpusie będzie blisko 7,5 tys. urzędników mianowanych i 116,5 tys. pracowników. Docelowo rząd opowiada się za zwiększeniem liczby urzędników mianowanych do poziomu 10 proc.
6: recenzent z IP: 178.73.49.* (2011-12-07 19:59) ciekawe skąd się wzięło autorowi owe "Rząd chce zwiększyć liczbę urzędników mianowanych o 10 procent"? było 500, będzie po 500 w latach kolejnych (a ściślej: maksymalnie 500), tzn. zmiana jest o 0%. czyli typowy polski dziennikarski bełkot sponsorowany przez zagraniczne korporacje i tania pożywka dla neoliberalnych czytelników;)... każdy artykuł szanownego pana autora trzeba by prostować - a szkoda na to czasu. a zwłaszcza szkoda czasu urzędników;)...
Zadanie na egzamin w postępowaniu kwalifikacyjnym. Test umiejętności. 10 procent z 116,5 tys. to ~11.500 Za 3 lata będzie 7.500 Za ile lat będzie 11.500?
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
Ostatnio edytowano 08 gru 2011, 21:53 przez Badman, łącznie edytowano 1 raz
08 gru 2011, 21:53
Akt mianowania
Przyglądam się dokładnie mojemu aktowi mianowania i ... nie ma na nim żadnej pieczęci Czy u Was też jest tylko podpis Brodzińskiego bez żadnego stempla? To tak jakoś mi dziwnie wygląda... No bo gdzie tu zabezpieczenie oryginalności?
12 gru 2011, 10:02
Witam, czy ktoś z Was otrzymał już dodatek za grudzień? U mnie przelali mi dziś na konto dodatek - spodziewałam się, że zrobią to razem z wypłatą... Czy w Waszych urzędach też tak praktykują? I nie wiem czy zgadza się kwota - proszę o potwierdzenie, czy to jest 613,55 zł netto? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
12 gru 2011, 17:32
Moje gratulacje dla wszystkich mianowanych, ja chciałbym jeszcze raz spróbować po nie załapaniu się za pierwszym razem do limitu. W związku z tym mam pytanie, czy może ktoś brał udział w kursie organizowanym przez Global Training Centre, czy warto próbować z tą firmą ? Czy może ktoś wie o innych kursach organizowanych w płn Polsce ?
12 gru 2011, 21:44
Black83
Witam, czy ktoś z Was otrzymał już dodatek za grudzień? U mnie przelali mi dziś na konto dodatek - spodziewałam się, że zrobią to razem z wypłatą... Czy w Waszych urzędach też tak praktykują? I nie wiem czy zgadza się kwota - proszę o potwierdzenie, czy to jest 613,55 zł netto? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
Ja nie dostałam jeszcze żadnego dodatku ! Myślałam, że przy wypłacie grudniowej, chyba, że jest to jakoś inaczej uregulowane ? Nadirze pomóż !!!!!! Kasa przydałaby się.
13 gru 2011, 13:05
Ja dostanę z pensją. W końcu jest to część wynagrodzenia ale tylko pozazdrościć jak wypłacili wcześniej, przed świętami.