Już wcześniej pisałem, że ktoś tą matrycę trochę walnął na "kolanie" i moim zdaniem wnioskując po pierwszej linii nie ma prawidłowej odpowiedzi.
Jeśli się uprzeć że prawidłowa odpowiedź musi być to skłaniał bym się do E. Kolor środka zmieni kolor na biały, ramka gruba znika. Nie zaprzątał bym sobie głowy tą matryca bo jest nie logiczna
27 cze 2012, 12:16
Re: Gimnastyka umysłu
mam pytanie co do pytania 4 z ue 4. Krajami, które do budżetu UE wpłacają najmniej pieniędzy są: a. Grecja, Portugalia, Hiszpania, Irlandia b. Austria, Cypr, Luksemburg, Malta c. Bułgaria i Rumunia d. Malta, Estonia, Cypr i Łotwa
zaznaczyłaś odpowiedź d a nie powinna być a?
Gdzieś czytałam że najmniej wpłacają właśnie one ale nie mogę tego namierzyć
27 cze 2012, 12:36
mysz20
mam pytanie co do pytania 4 z ue 4. Krajami, które do budżetu UE wpłacają najmniej pieniędzy są: a. Grecja, Portugalia, Hiszpania, Irlandia b. Austria, Cypr, Luksemburg, Malta c. Bułgaria i Rumunia d. Malta, Estonia, Cypr i Łotwa
bardzo proszę budżet UE na 2011
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
27 cze 2012, 13:28
mysz20
Relatywnie (np. w stosunku do PKB na mieszkańca) może i państwa określane jako PIGS płacą najmniej ale w pytaniu chodziło o wielkości nominalne. A takie co do zasady płacić będą państwa najmniejsze, wyjątkiem Luksemburg - przez wysokie PKB, który płaci więcej niż dużo większa Litwa ale z drugiej strony jedynie 8% tego co biedniejsza Polska
____________________________________ Lepiej widoczny. Widocznie lepszy!
27 cze 2012, 16:55
I jeszcze poprawka do pytania 3: podstawą naliczania składki państwa do budżetu Unii nie jest Produkt Narodowy Brutto (PKB), tylko Dochód Narodowy Brutto (DNB). Mała różnica
Może wiecie kto jest Przewodniczącym Rady Służby Cywilnej
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
27 cze 2012, 17:30
supersaper
Może wiecie kto jest Przewodniczącym Rady Służby Cywilnej ;)
Adam Leszkiewicz
27 cze 2012, 17:37
Błagam. Szukam odp. na pyt.: Ilu jest obecnie członków PE: 736, 754, czy 751? A ilu z Polski? 50?
27 cze 2012, 17:43
annetta
Błagam. Szukam odp. na pyt.: Ilu jest obecnie członków PE: 736, 754, czy 751? A ilu z Polski? 50?
obecnie jest 754 parlamentarzystów, w tym 51 z Polski
Odnośnie Adama Leszkiewicza
Prezes Rady Ministrów z dniem 5 kwietnia 2012 r. odwołał Pana Adama Leszkiewicza z funkcji Członka oraz Przewodniczącego Rady Służby Cywilnej w związku z jego rezygnacją.
27 cze 2012, 17:51
Tomek8484
annetta
obecnie jest 754 parlamentarzystów, w tym 51 z Polski