Teraz jest 06 wrz 2025, 22:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 376, 377, 378, 379, 380, 381, 382 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA11 lut 2010, 12:40

POSTY        74
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Stokrotka - tak, ja byłam w zeszłym roku bo zabrakło mi niewiele do zmieszczenia się w limicie. Jeśli masz pytania, napisz na priva, odpowiem.

01 gru 2011, 09:37
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
ira2                    

Ja jeszcze nie dostałam stopnia słuzbowego. Zastanawiam się czy dyr. gen. ma siedem dni od dnia mianowania (tj. 1.12.2011 r. ) czy od dnia wręczenia aktu mianowania - dokonania czynności ( tj. od 25.11.2011 r. ) i co jeśli tego zaniecha ?

Art. 51. 1. Dyrektor generalny urzędu przyznaje urzędnikowi służby cywilnej, w terminie siedmiu dni od dnia mianowania, najniższy stopień służbowy przysługujący od dnia mianowania.
Dzień mianowania to 1 grudzień.
Wręczenie aktów mianowania, to tylko "uroczysta formalność" :)
Najzręczniej i najmilej byłoby gdyby Pan NUS to właśnie dziś dokonał tego przyznania stopnia służbowego i wręczył stosowe pismo (wraz z gratulacjami) świeżo upieczonemu urzędnikowi sc. Ale ma na to 7 dni...
Co jeśli zaniecha? Ty jesteś, mimo wszystko, urzędnikiem sc I stopnia. A co z NUS'em? Nie wiem :(

01 gru 2011, 10:17
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 cze 2011, 08:24

POSTY        5
Ktoś wie czy można dostać więcej zdjęć niż to co jest na stronie?

01 gru 2011, 13:43
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 cze 2010, 11:54

POSTY        35
Stokrotka ja byłam w tym roku oglądać prace.

02 gru 2011, 11:35
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA11 lut 2010, 19:03

POSTY        8
Nie mogę wysłać wiadomości na priva. Po wpisaniu wiadomości prywatnej  i wciśnięciu  "wyślij" otrzymuje ona status "do wysłania".
Co mam dalej zrobić?

04 gru 2011, 20:52
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
stokrotkaa                    

Nie mogę wysłać wiadomości na priva. Po wpisaniu wiadomości prywatnej  i wciśnięciu  "wyślij" otrzymuje ona status "do wysłania".
Co mam dalej zrobić?

Odebrać swoje PW

05 gru 2011, 07:41
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 lip 2010, 16:02

POSTY        12
widelec                    

Gdzie można znaleźć zdjęcia z tegorocznego mianowania do SC? Pomocy! :blink:

05 gru 2011, 12:37
Amator

REJESTRACJA15 cze 2009, 05:59

POSTY        28
fanny11                    

widelec                    

Gdzie można znaleźć zdjęcia z tegorocznego mianowania do SC? Pomocy! :blink:

kilka fotek z mianowania :)
http://dsc.kprm.gov.pl/aktualnosci/mian ... cywilnej-2

06 gru 2011, 08:27
Znawca

REJESTRACJA23 wrz 2010, 09:07

POSTY        143
Cześć Kochani! Wiem, że był już ten wątek, ale nie mogę teraz go znaleźć. Chodzi mi o te dni dodatkowego urlopu Jeśli minęło mi w październiku 7 lat pracy to mam 2 dni czy trzy, bo się pogubiłam. Czy muszę te dodatkowe dni wpisywać do planu urlopów?

06 gru 2011, 14:17
Zaawansowany

REJESTRACJA29 lis 2006, 11:58

POSTY        82
swing3                    

Tyle pstrykali a tylko to udostępnili?
Może by tak gdzieś się dopytać czy planują więcej pokazać? Tylko kogo i gdzie?

06 gru 2011, 15:01
Amator

REJESTRACJA15 cze 2009, 05:59

POSTY        28
Spróbuję napisać do sekretariatu kprm maila z prośbą o udostępnienie innych fotek może coś jeszcze udostępnią. :D

A jak to wyglądało w zeszłym roku?

06 gru 2011, 17:06
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA30 cze 2009, 11:54

POSTY        22
Madziaradzia                    

Cześć Kochani! Wiem, że był już ten wątek, ale nie mogę teraz go znaleźć. Chodzi mi o te dni dodatkowego urlopu Jeśli minęło mi w październiku 7 lat pracy to mam 2 dni czy trzy, bo się pogubiłam. Czy muszę te dodatkowe dni wpisywać do planu urlopów?

Art. 105.
1. Urzędnikowi służby cywilnej przysługuje corocznie dodatkowy urlop wypoczynkowy
w wymiarze wynoszącym po 5 latach zatrudnienia w służbie cywilnej 1 dzień. Urlop ten wzrasta z każdym rokiem pracy o 1 dzień aż do osiągnięcia 12 dni.
2. Do okresu zatrudnienia uprawniającego do dodatkowego urlopu wypoczynkowego wlicza się okres zatrudnienia w administracji publicznej.

Wynika zatem, że jeśli te 7 lat /jeśli minęło/ i przepracowałaś je w SC = 3 dni (za 5 lat masz 1 dzień a za 2 kolejne lata masz dod. 2 dni - dla porównania ja mam 9 lat przepracowanych w SC więc mam... chyba dodatkowe 5 dni...mam nadzieję......Nadir proszę wypowiedz się w tej kwestii - no i oczywiście ten dodatkowy urlop przysługuje już od 01.12.2011r.

ps. Nadir...oczywistym jest chyba, iz skoro nie wykorzystasz tego dodatkowego urlopu w tym roku to przechodzi on /tak jak standardowy urlop/ na rok następny????????wydaje się to oczywiste...ale lepiej sobie i te nawet najbardziej oczywiste kwestie wyjaśnić...pamiętacie jedno z pytań w post. kwal. w tym roku odnośnie urlopu i co można z nim zrobić??? (odp. była chyba, że nie można się go zrzec)

06 gru 2011, 17:52
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Madziaradzia                    

Chodzi mi o te dni dodatkowego urlopu Jeśli minęło mi w październiku 7 lat pracy to mam 2 dni czy trzy, bo się pogubiłam. Czy muszę te dodatkowe dni wpisywać do planu urlopów?

viper29                    

Wynika zatem, że jeśli te 7 lat /jeśli minęło/ i przepracowałaś je w SC = 3 dni (za 5 lat masz 1 dzień a za 2 kolejne lata masz dod. 2 dni - dla porównania ja mam 9 lat przepracowanych w SC więc mam... chyba dodatkowe 5 dni...mam nadzieję......Nadir proszę wypowiedz się w tej kwestii - no i oczywiście ten dodatkowy urlop przysługuje już od 01.12.2011r.

ps. Nadir...oczywistym jest chyba, iz skoro nie wykorzystasz tego dodatkowego urlopu w tym roku to przechodzi on /tak jak standardowy urlop/ na rok następny???wydaje się to oczywiste...ale lepiej sobie i te nawet najbardziej oczywiste kwestie wyjaśnić...pamiętacie jedno z pytań w post. kwal. w tym roku odnośnie urlopu i co można z nim zrobić?? (odp. była chyba, że nie można się go zrzec)

Według mnie Twoje rozumowanie jest prawidłowe - 7 dni.
Niewykorzystany urlop w tym roku oczywiście  przechodzi na następny.
" I oczywiście ten dodatkowy urlop przysługuje już od 01.12.2011r." :)

Urlop uwzględnia się w planie urlopów.
Niewykorzystany urlop w 2012 roku można będzie wykorzystać do końca kwartału 2013.
ALE!
Jeśli szef zechce, to ma prawo zmusić pracownika do wykorzystania urlopu do końca danego roku. Chyba, że zajdą wyjątkowe okoliczności.

Notabene przepis bezsensowny jak ten o 4-letnim okresie ochronnym. Z pozoru oba korzystne dla pracownika. Ale tylko z pozoru...

06 gru 2011, 20:21
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 lip 2010, 19:11

POSTY        24
Chciałabym sie dowiedziec, czy osoby, które uzyskały w tym roku mianowanie składały już oświadczenia majątkowe?

06 gru 2011, 22:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 376, 377, 378, 379, 380, 381, 382 ... 840  Następna strona