Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Art. 105.
1. Urzędnikowi służby cywilnej przysługuje corocznie dodatkowy urlop wypoczynkowy
w wymiarze wynoszącym po 5 latach zatrudnienia w służbie cywilnej 1 dzień. Urlop ten wzrasta z każdym rokiem pracy o 1 dzień aż do osiągnięcia 12 dni.
2. Do okresu zatrudnienia uprawniającego do dodatkowego urlopu wypoczynkowego wlicza się okres zatrudnienia w administracji publicznej.
Wynika zatem, że jeśli te 7 lat /jeśli minęło/ i przepracowałaś je w SC = 3 dni (za 5 lat masz 1 dzień a za 2 kolejne lata masz dod. 2 dni - dla porównania ja mam 9 lat przepracowanych w SC więc mam... chyba dodatkowe 5 dni...mam nadzieję......Nadir proszę wypowiedz się w tej kwestii - no i oczywiście ten dodatkowy urlop przysługuje już od 01.12.2011r.
ps. Nadir...oczywistym jest chyba, iz skoro nie wykorzystasz tego dodatkowego urlopu w tym roku to przechodzi on /tak jak standardowy urlop/ na rok następny????????wydaje się to oczywiste...ale lepiej sobie i te nawet najbardziej oczywiste kwestie wyjaśnić...pamiętacie jedno z pytań w post. kwal. w tym roku odnośnie urlopu i co można z nim zrobić??? (odp. była chyba, że nie można się go zrzec)