Teraz jest 08 wrz 2025, 00:07

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA07 paź 2011, 08:58

POSTY        10
Post Re: Postępowanie kwalifikacyjne
taxman                    

Na wejście hymn i przemówienie szefa sc, potem kilkudziesięciu z lepszymi wynikami występuje na środek po kolei po odbiór kwitu i odznaki, pozostali załatwiają to wcześniej przed wejściem na salę. Ogólne do widzenia i tyle! Generalnie mogliby sobie darować, bo szkoda prądu - pamiętam, że z firmy dali nam dzień wolny, ale koszty przejazdu i pobytu, diet itp ponosiliśmy sami!

A jak jest w innych urzędach? Za nic nie zwracają?

07 lis 2011, 18:53
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
W Gdańsku była delegacja służbowa: dzień wolny i zwrot kosztów :D

07 lis 2011, 18:55
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA07 paź 2011, 08:58

POSTY        10
Nadir                    

W Gdańsku była delegacja służbowa: dzień wolny i zwrot kosztów :D

Dzięki.
Mam nadzieję, że u mnie też tak będzie.palka--==

07 lis 2011, 19:08
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
Ja się cieszę, że jadę - bo jak pomyślę o ubiegłym roku to skóra mi cierpnie na grzbiecie. Nie chciałabym ponownie tego przeżywać.

07 lis 2011, 19:30
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Swego czasu jak przyszło i mnie przysięgać, dostałem delegację. Inni mieli różniaście, od samochodu służbowego (przywiózł 4 osoby z jednego urzędu) do konieczności wzięcia urlopu wypoczynkowego - bo to ich a nie urzędu sprawa. Od tego czasu sporo zmieniło się na lepsze.
Moja rada jest prosta. Zgłoście się po odbiór "polecenia wyjazdu służbowego" do kadr lub innego działu gdzie standardowo takie coś wydają (np. sekretariat, kancelaria - bywa różnie). W przypadku odmowy możecie:
1) zwrócić się pisemnie o wydanie takiego polecenia do szefa urzędu (NUS, DIS, DUKS), a w przypadku odmowy postąpić jak w pkt 2
2) olać to i wziąć urlop. Już w grudniu zwrócą się wam koszty przejazdu, a im pozostanie jeno zazdrosne zgrzytanie zębów.

Nie polecam przyjazdu z noclegiem (chyba że po ale to zależy od intensywności oblewania).
Ubiór raczej schludny ale light - bez przesady to nie jest wręczenie teki premiera.
Pilnować papierów (jak oka w głowie, bo jak się później wytłumaczyć z ich przepicia  pije-===[  i tak nikt nie uwierzy w zagubienie).
Dobrze schować znaczek - jest mały jak nasze wynagrodzenia i łatwo go zapodziać (patrz wyżej).
Zwiedzić budynek - kto wie może wkrótce powrócicie tam w całkiem innych charakterze (uwaga toalety free - skarb w stolycy).
Pozdrowić znajomych z forum skarbowców.

07 lis 2011, 19:47
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 maja 2009, 14:02

POSTY        45
A czy mogę tam wejść z osobą towarzyszącą - żeby mąż mógł popękać z dumy? ;)

07 lis 2011, 20:06
Zawodowiec

POSTY        3146

Black83                    

A czy mogę tam wejść z osobą towarzyszącą - żeby mąż mógł popękać z dumy? ;)

Gdy ślubowanie było w hali EXPO - wchodził kto chciał.
Jak bywałem w KPRM (z innych okazji) to za każdym razem sprawdzano czy jestem na liście uprawnionych do wejścia. Najlepiej niech wypowiedzą się ślubujący w KPRM.

07 lis 2011, 20:08
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2008, 23:07

POSTY        220
Wszystkie rady biorę sobie do serca :piwo:
A poza tym: jak ja się cieszę :D
...i nic nie ma dla mnie znaczenia...jak wyglądało to pismo (normalnie), czy dadzą delegację (tak!), kasę na przejazd (busik?), bo ta radość (niemodne słowo) wynagradza mi długie tygodnie przygotowań, oczekiwania, rozczarowania i znów przygotowania, oczekiwania, by wreszcie :brawa:

07 lis 2011, 20:27
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Na ślubowanie w KPRM wpuszczają tylko i wyłącznie "osoby uprawnione" czyli mianowane - żołnierze sprawdzają dokumenty tożsamości w powiązaniu z listą mianowanych.

07 lis 2011, 20:59
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA30 cze 2009, 11:54

POSTY        22
Wiecie co.......dzięki temu forum, poradom jakie tu zebrałem......no oczywiście czasu jaki trzeba było poświęcić na przygotowania - a warto było, dziś z perspektywy czasu przyznaje, że teraz mam................. SATISFACTION!!!!!!!!!!!!!Czego my się teraz będziemy uczyć?????? pije-===[ no żeby w tej "administracji" nie sfixować.......jak powiedziałem że jadę do KPRM - wielu ludziom szczęki opadły, a niektórzy nawet nie skumalli tego skrótu...... :mur:

08 lis 2011, 19:38
Zaawansowany

REJESTRACJA10 gru 2009, 15:52

POSTY        76
viper29                    

Wiecie co.......dzięki temu forum, poradom jakie tu zebrałem......no oczywiście czasu jaki trzeba było poświęcić na przygotowania - a warto było, dziś z perspektywy czasu przyznaje, że teraz mam................. SATISFACTION!!!!!!!!!!!!!Czego my się teraz będziemy uczyć?????? pije-===[ no żeby w tej "administracji" nie sfixować.......jak powiedziałem że jadę do KPRM - wielu ludziom szczęki opadły, a niektórzy nawet nie skumalli tego skrótu...... :mur:

Mam podobne przemyślenia. W przyszłym roku jeszcze nie rozstanę się z przygotowaniami, bo mam zamiar mocno wspierać koleżankę. Ten egzamin był jej pomysłem i od poczatku brnęłyśmy razem, ale jej nie udało się w tym roku :( . Pomimo wszystko pustką powiało :huh:

09 lis 2011, 09:48
Znawca

REJESTRACJA23 wrz 2010, 09:07

POSTY        143
U Nas daja delegację. Jadę pociągiem bo na mnie jedną samochodu nie dadzą. Dietę dostanę jak będę w podróży powyżej 8 h

09 lis 2011, 12:51
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Madziaradzia                    

Dietę dostanę jak będę w podróży powyżej 8 h

Dopiero po 8 godzinach?! :o
Ja już po 4 jestem głodny :D

09 lis 2011, 17:37
Zawodowiec

POSTY        3146

Nadir                    

Madziaradzia                    

Dietę dostanę jak będę w podróży powyżej 8 h

Dopiero po 8 godzinach?! :o
Ja już po 4 jestem głodny :D

Jako USC winieneś ćwiczyć charakter. Kto wie, czy ojczyzna nie zażąda od ciebie najwyżej jednego posiłku dziennie  :nonono:

Ostatnio edytowano 14 lis 2011, 22:33 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz

bykola "walnełem" i tyle

09 lis 2011, 18:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376 ... 840  Następna strona