____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
15 wrz 2011, 19:35
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Dzięki. Z tego stresu poegzaminacyjnego do mianowania zabrakło mi 0,16 pkt, to zgłupiałam.
16 wrz 2011, 06:04
Sniezko bardzo Ci współczuję. Ja czekając na wyniki mówiłam do siebie, że jak mam się nie załapać to o kilka punktów, a nie jakieś procenty. Napisz mi na privie swoją pocztę. Może uda mi się przesłać Ci fajne książeczki ściągnięte na płytkę. Bardzo mi pomogły. I dorzucę Ci kilka słownych zagadek.
16 wrz 2011, 07:24
Śnieżko głowa do góry - ja jestem w gorszej sytuacji, bo zabrakło mi 0,08 pkt. To jest chyba wynik najgorszy z możliwych.
16 wrz 2011, 08:46
Bigbrother3 nie próowałeś spróbować zajrzeć do swojego testu bo ja napisalam maila do KSAP z prośbą o wgląd ,zastanawiam sie czy nie jechać zobaczyć testu wiedzy może pomylili sie w liczeniu punktów wiem, że to marna pociecha, ale zawsze, nie będę miała do siebie pretensji. Nie wiem jak z egzaminem za rok, przecież jest EURO i w hali EXPO ma być jakiś sztab. Zresztą ja mam chyba dość - to był mój drugi raz.
16 wrz 2011, 09:02
Witam, mam pytanie : czy dodatek przysługuje jak ktoś jest na urlopie macierzyńskim?
16 wrz 2011, 10:35
swing3
Witam, mam pytanie : czy dodatek przysługuje jak ktoś jest na urlopie macierzyńskim?
Nie. Nie potrafię jednak logicznie tego uzasadnić.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
16 wrz 2011, 11:06
supersaper
swing3
Nie. Nie potrafię jednak logicznie tego uzasadnić.
Witam, a ja spróbuję - jeżeli chodzi o dodatek s.c. dla osoby, która przebywa na macierzyńskim, (rozumiem, że osoba oczekuje mianowania w tym roku) to niestety dodatku nie dostaniesz - macierzyński jest obliczany z 12 m-cy poprzedzajacych rozpoczęcie urlopu. Dodatek zaczną Ci wypłacać po powrocie z urlopu macierzyńskiego.
16 wrz 2011, 12:50
Ja również mam pytanko: czy ktoś już zna dokładną datę mianowań? nie chodzi od kiedy mianowania tylko kiedy wręczają akty mianowań?
16 wrz 2011, 12:55
U Nas jeszcze nic nie wiadomo. Niestety
16 wrz 2011, 12:57
Sniezka
Bigbrother3 nie próowałeś spróbować zajrzeć do swojego testu bo ja napisalam maila do KSAP z prośbą o wgląd ,zastanawiam sie czy nie jechać zobaczyć testu wiedzy może pomylili sie w liczeniu punktów wiem, że to marna pociecha, ale zawsze, nie będę miała do siebie pretensji. Nie wiem jak z egzaminem za rok, przecież jest EURO i w hali EXPO ma być jakiś sztab. Zresztą jamam chyba dość to był mój drugi raz.
Szczerze współczuję BIGBROTHER83, Snieżka, nie dawaj za wygraną... tym wszyskim, któzy zdali a z uwagi na limit nie dostaną mianowań bardzo współczuję nie rozumiem o co chodzi z tym limitem... jeżeli już jakiś limit sobie wymyślają to jeżeii osoba zdała egzamin państwowy za niemałą opłatą to go zdała i już.... jak nie mieści się w limicie to czeka do następnego roku i ją mianują bez konieczności ponownego zdawania i wpłacania kasy do KSAP. Taka reguła funkcjonuje przy powoływaniu osób, które zdały egzamin na iks-a, jak nie ma etatów to osoby czekają a nie powtarzają podejście do czegoś, co już zdały. Dziwne reguły.....
16 wrz 2011, 13:14
Ravik
nie rozumiem o co chodzi z tym limitem... jeżeli już jakiś limit sobie wymyślają to jeżeii osoba zdała egzamin państwowy za niemałą opłatą to go zdała i już.... jak nie mieści się w limicie to czeka do następnego roku i ją mianują bez konieczności ponownego zdawania i wpłacania kasy do KSAP. :stop: Taka reguła funkcjonuje przy powoływaniu osób, które zdały egzamin na iks-a, jak nie ma etatów to osoby czekają a nie powtarzają podejście do czegoś, co już zdały. Dziwne reguły.....
Ja też nie rozumiem. Jedyny argument - to chciwość na kasę. Aby tylko zarobić. Nie widzę sensu w wielu działaniach, pracy i organizacji w skarbówce... Nie rozumiem też dlaczego dodatku nie otrzymuje się na chorobowym. Przecież składka na ZUS i emeryturę i rentę jest z niego potrącana... (!)