Może twojemu NUS-owi nie może przejść przez gardło słowo "gratuluje", mój narazie ćwiczy chyba przez lustrem mimikę zanim mi pogratuluje bo już dawno zna wyniki ale też mam go w
Być może, być może...he he Akurat mojej NUS o to raczej nie podejrzewam. Co prawda sama nie ma mianowania, ale już o tym z nią rozmawiałem zanim wystartowałem i reagowała na to dość "poprawnie", wręcz z życzliwością.
Ale konkretnie: wpłynęło już do Twojego Urzędu oficjalne zawiadomienie o twoim mianowaniu w grudniu czy po prostu powiedziałeś że zdałeś??? Właśnie to oficjalne zawiadomienie mnie trapi (a raczej jego brak)...
31 sie 2010, 18:01
Postępowanie kwalifikacyjne
Oficjalne zawiadomienia już powinny być w urzędach, ale nie jest to informacja o terminie mianowania a uwolnieniu środków z rezerwy budżetowej na dodatki dla osób które zdały i otrzymały mianowanie.
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
31 sie 2010, 18:59
nowa
Oficjalne zawiadomienia już powinny być w urzędach, ale nie jest to informacja o terminie mianowania a uwolnieniu środków z rezerwy budżetowej na dodatki dla osób które zdały i otrzymały mianowanie.
Jest dokładnie tak jak mówisz, informacje dotyczące środków przyszły z poleceniem odpowiedzi do dzisiaj a poza tym pewne jest, że każdy NUS czytał listę wyników żeby zobaczyć kto z jego znajomych zdał a kto nie
____________________________________ "No Laguna, teraz to my możemy wszystko..."
31 sie 2010, 19:32
A czy widzieliście te pisma? Czy zostaliście o nich poinformowani? Czy zawierały dekretację do wiadomości osób zainteresowanych?
31 sie 2010, 20:04
O piśmie dowiedziałem się z racji fuchy którą zajmuję Pismo zaś było dekretowane do płac, więc nie do samych zainteresowanych - zapytaj swojej płacówki.
____________________________________ "No Laguna, teraz to my możemy wszystko..."
31 sie 2010, 21:37
Polokokta
O piśmie dowiedziałem się z racji fuchy którą zajmuję Pismo zaś było dekretowane do płac, więc nie do samych zainteresowanych - zapytaj swojej płacówki.
Owszem przyszło Po tym gratulacje na piśmie... żeby tylko szczere
31 sie 2010, 22:28
U mnie pismo jest, gratulacji BRAK Oczywiście tych od szefostwa, bo od kolegów tak.
Podobno nominacje będą 1 grudnia. To jest w środę, więc tak się zastanawiam - dostaniemy dzień wolny? Czy to będzie w ramach służbowego wyjazdu? Jak to było w poprzednich latach???
01 wrz 2010, 06:26
miszmasz-jak wejdzie ta ustawa o racjonalizacji to dostaniesz tyle wolnego, że nawet miesiąc w STOLYCY będziesz mógł spędzić...
01 wrz 2010, 08:07
Ale ta racjonalizacja to dopiero od stycznia, a mi dzień wolny jest potrzebny w grudniu A z urlopem już w tym roku krucho
01 wrz 2010, 10:08
Rozkoszna
miszmasz-jak wejdzie ta ustawa o racjonalizacji to dostaniesz tyle wolnego, że nawet miesiąc w STOLYCY będziesz mógł spędzić...
Halo, halo, przeczytałam sobie ten projekt ustawy, a tam mowa o pracownikach zatrudnionych na podstawie umowy o pracę. Mianowanych też mogą szurnąć? To po co te męki przedegzaminacyjne i poegzaminacyjna fobia? Zna ktoś jakieś szczegóły? Może tu jest ktoś z kadr albo jeszcze lepiej z kadry zarządzającej?
01 wrz 2010, 10:26
niepoważne zapowiedzi niepoważnego rządu. Nie zawracajcie sobie tym głowy...
01 wrz 2010, 10:59
OK, niepotrzebnie panikowałem, bo dzisiaj dowiedziałem się z drugiej ręki (nikt nawet nie zadzwonił!) że do mojego Urzędu też kilka dni temu wpłynęło zawiadomienie o zwolnieniu dla mnie środków na mianowanie z rezerwy budżetowej na ten rok. Ponoć nasza NUS też była zaskoczona, bo pismo przeleżało parę dni w "płacach" i rzucili jej to na biurko do podpisu w ostatnim dniu na odopwiedz, czyli wczoraj 31 sierpnia!
Na razie żadnych więc gratulacji nie otrzymałem, no ale dajmy jeszcze szanse...mam nadzieje że jakieś tam ciepłe słowo od NUS-a usłyszę , bo raczej z życzliwością odnoszono się do moich zamiarów mianowania jak wysyłałem w zeszłym i w tym roku aplikację na egzamin.
U mnie w Urzędzie to w ogóle egzotyka "mianowanie" (jest jeden Urzędnik, ale z "zaimportowany" z innego Urzędu), więc pewnie stąd pewna niezręczność w załatwianiu całej sprawy i raczej nie doszukuję się tutaj żadnej złej woli czy coś...chcę w to wierzyć w każdym razie!
Teraz chyba nalezy czekać na jakieś pismo z KPRM w sprawie terminu i miejsca uroczystości. Mylę się? Dajcie znać jakby coś przyszło.
01 wrz 2010, 15:04
Adaneta
Rozkoszna
Halo, halo, przeczytałam sobie ten projekt ustawy, a tam mowa o pracownikach zatrudnionych na podstawie umowy o pracę.
Jako przyszły urzędnik, chciałbym, żeby tak było. Ale chyba tak w projekcie nie jest.
W którym artykule jest mowa o "zatrudnionych na podstawie umowy o pracę" ? Nie mówiąc już o tym, że ten projekt może byc 100 razy zmienionu lub nawet wyrzucony do kosza...
01 wrz 2010, 17:41
Jeśli chodzi o termin wręczenia aktów mianowania, to wysłałam tydzień temu maila do KPRM. Nie mam do tej pory odpowiedzi. W zeszłym roku kadry mojego urzędu zostały powiadomione o tej uroczystości z wyprzedzeniem 3 tygodni. Ludzie pojechali do Warszawy chyba pod koniec listopada, choć mianowanie dostali z dniem 1 grudnia.