Ostatnio edytowano 20 sty 2012, 14:19 przez Ally4, łącznie edytowano 1 raz
20 sty 2012, 14:13
Re: Gimnastyka umysłu
Wg mnie w 1 pytaniu będzie c, tzn. po zakończeniu III czytania w sejmie
ja też dałbym C , wynika to moim zdaniem z regulaminu sejmu, przy kolejnych czytaniach mamy wskazanie projekt ustawy, zaś po trzecim czytaniu używane jest stwierdzenie "...tekst uchwalonej ustawy...", oraz dalej "Art. 54. 1. Uchwałę Senatu zawierającą poprawki do ustawy uchwalonej przez Sejm..."
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
20 sty 2012, 16:54
moim zdaniem w matrycach odpowiedź prawidłowa to
skoro....
___________________________________________________________________ Też podałem tę odpowiedź. Rozumowanie takie same. Twój tok rozumowania wyciąłem i prześle w PW do caerbanog. Dajmy szansę innym. Ukryty tekst może kusić do zaglądania Mam nadzieję, że nie masz mi za złe. Nadir
Ostatnio edytowano 20 sty 2012, 17:19 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
Donżon jest do twierdzy tym czym barbakan do: a. fortyfikacji b. miasta c. kolumnady d. portyku e. dziedzińca odp. a
Które ze słów ma najbliższe znaczenie do słowa MAKIAWELISTYCZNY? a.zły b. perfidny c.zdradliwy d. fałszywy e. sadystyczny odp. b
Bęben jest do uderzenia jak trombon jest do: a. grania b. muzyki c. przesuwania d. pompowania odp. c
Ostatnio edytowano 20 sty 2012, 21:55 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
z 3 postów zrobiłem jeden
20 sty 2012, 18:51
puchatkowa
Prezydium Parlamentu Europejskiego stanowią obecnie: a. Przewodniczący, 14 wiceprzewodniczących, 5 kwestorów b. Przewodniczący, 6 wiceprzewodniczących, 5 kwestorów c. Przewodniczący i 15 wiceprzewodniczących
a
20 sty 2012, 19:16
... a ja w matrycach stawiam na:
a
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
21 sty 2012, 18:06
A ja obstawiam w matrycach tak jak ALLY4
21 sty 2012, 19:55
ladyfox
A ja obstawiam w matrycach tak jak ALLY4
A gdzie tok rozumowania?
caerbanog
Trochę cięższa matryca: (przy rozwiązaniach proszę podajcie swój tok rozumowania)
Ja swój wysłałem przez PW. Caerbanog potwierdził jego poprawność
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
21 sty 2012, 21:24
tok rozumowania do matryc
liczy się tylko kształt elementu z poprzedniego obrazka
22 sty 2012, 14:21
mój tok rozumowania:
tylko i wyłącznie przeczucie ;-)
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"