Teraz jest 07 wrz 2025, 23:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA14 sie 2010, 20:06

POSTY        18
Post Postępowanie kwalifikacyjne
Upalona - Dzięki wielkie!

20 sie 2010, 08:55
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA04 cze 2010, 11:48

POSTY        3
Z dużą uwagą czytam wasze doświadczenia, ja naprawdę poświęciłam dużo czasu na naukę 4 miesiące na same ustawy, niestety nie udało mi się,ale nie poddaje się pierwsze koty za płoty,za rok będzie lepiej, wasze uwagi są cenne więc zamieszczajcie je a my z nich skorzystamy, jeszcze raz gratulacje dla wszystkich którym się udało :brawa:

20 sie 2010, 08:58
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
Yall                    

Jeżeli ktoś widzi na liście wynik łączny 121,36 to Bambolo82 chyba będzie miał mianowanie, ale nie w tym roku. Kit taki sam jak wiele. Polecam Bambolo wykuć "na blachę" treść traktatów UE, Karty ONZ, parę ważniejszych umów międzynarodowych, itp. Myślę, że zgodnie z sugestią Skarbenki przewód doktorski masz w garści. Powodzenia.

hi, hi, faktycznie nie ma :P

20 sie 2010, 09:08
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 14:43

POSTY        237
Przepraszam, że może troszkę nie na temat, ale...Co Z MARCINEM CZ. ??? Rozbudził w sercu mym nadzieje i czyżby znów miały okazać się płonne...? :zly1:

20 sie 2010, 09:10
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
Rozkoszna                    

Przepraszam, że może troszkę nie na temat, ale...Co Z MARCINEM CZ. ??? Rozbudził w sercu mym nadzieje i czyżby znów miały okazać się płonne...? :zly1:

może już znalazł czego szukał  albo pojechał szukać gdzieś indziej, w końcu to sezon wakacyjny :D

20 sie 2010, 09:18
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 lip 2010, 14:25

POSTY        38
Adaneta                    

:brawa: żyją, żyją i zdają egzaminy i cieszą się życiem :D  Moje 25- lecie  za rok :)
Żeby jeszcze razem z nami cieszyli się nasi przełożeni...

... i żeby przekładało się to na zasobność naszych portfeli ...  :mur:
Nie wiem jak u Was, ale u nas kto pracuje krócej, ten więcej zarabia  :mur:

Ostatnio edytowano 20 sie 2010, 09:26 przez upalona, łącznie edytowano 1 raz

20 sie 2010, 09:21
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 sie 2009, 13:53

POSTY        60
Rozkoszna                    

Faceci :unsure:

20 sie 2010, 09:25
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA12 kwi 2010, 13:50

POSTY        38
Jeszcze raz w sprawie punktowania testu umiejętności.
Ze zdziwnieniem czytam, jak ktoś wypełnił wszystkie tabele i otrzymał tylko 50 pkt z tego testu.
Ja byłam załamana, robiłam wszystko po kolei, więc na tabele zabrakło mi czasu. Zrobiłam 5 i w pośpiechu wielkim 6, skopałam pewnie ją równo, 2 tabel nawet nie zaczęłam... a wynik z testu umiejętności: 60 :D

20 sie 2010, 09:25
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 sie 2009, 13:53

POSTY        60
Adaneta                    

upalona                    

Mam swoje lata. W tym roku obchodzę 25 rocznicę pracy w moim urzędzie. Powiecie, że ludzie tyle nie żyją? A jednak! I to całkiem nieźle ? A oto pokrótce moja historia przygotowań:
:czytaj:

:brawa: żyją, żyją i zdają egzaminy i cieszą się życiem :D  Moje 25- lecie  za rok :)
Żeby jeszcze razem z nami cieszyli się nasi przełożeni...

Dziewczyny, witajcie w klubie :D
Uważam, że wszystkie wskazówki dotyczące przygotowań do egzaminu są bardzo cenne i świadczą  o dobrej woli tych, którzy je przekazują. :brawa:
To nie PESEL świadczy o młodości (chociaż czasami wkurza).Trzeba umieć cieszyć się tym co się ma i sięgać po nowe doświadczenia.Wie to każdy kto był na krawędzi życia.
A przełożeni...to inny rozdział :angry2:

20 sie 2010, 09:46
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 lip 2010, 14:25

POSTY        38
Annn30                    

Jeszcze raz w sprawie punktowania testu umiejętności.
Ze zdziwnieniem czytam, jak ktoś wypełnił wszystkie tabele i otrzymał tylko 50 pkt z tego testu.
Ja byłam załamana, robiłam wszystko po kolei, więc na tabele zabrakło mi czasu. Zrobiłam 5 i w pośpiechu wielkim 6, skopałam pewnie ją równo, 2 tabel nawet nie zaczęłam... a wynik z testu umiejętności: 60 :D

Miałam podobne odczucia, tylko że zdaje się (nie pamiętam już dokładnie - boć to stres przecie był  :wacko: ) zrobiłam 4 i 5 w pośpiechu i to nie do końca - chyba ... być może ... a mój wynik to 58,48  :o

20 sie 2010, 10:00

REJESTRACJA31 maja 2010, 20:56

POSTY        99
Yall                    

Jeżeli ktoś widzi na liście wynik łączny 121,36 to Bambolo82 chyba będzie miał mianowanie ale nie w tym roku. Kit taki sam jak wiele. Polecam Bambolo wykuć "na blachę" treść traktatów UE, Karty ONZ, parę ważniejszych umów międzynarodowych, itp. Myślę, że zgodnie z sugestią Skarbenki przewód doktorski masz w garści. Powodzenia.

Uważam że słuchanie ludzi którzy przekroczyli próg o kilka punktów nie jest dobrym pomysłem. To że ktoś nie tknął żadnej ustawy i szczęścliwie się przeslizgnął to dobrze dla niego, ale niech lepiej nie namawia na taki hazard innych. Egzamin jest drogi a jego stawka spora (kasa 880 zł z dodatku, ekstra urlop, ochrona przed zwolnieniem, prestiż), dlatego warto tak się uczyć żeby zdać z zapasem.

Jeszcze raz tutaj napiszę, że chwalenie się tutaj że nie przyłożyło się sie do nauki a się zdało jest żenujące i trochę nie na miejscu. Zwłaszcza że ewidentnie widać po wysokich tegorocznych wynikach że tysiące ludzi sporo się uczyło i a wielu z nich się nie udało (około 500 osód "zdało" ale się nie załapało w limicie).

Gdyby mi się fartem udało to bym raczej porad nie udzielał, tylko po prostu cieszyłbym się z sukcesu.

20 sie 2010, 10:13
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA12 sty 2010, 21:27

POSTY        96
Bambolo82                    

Yall                    

Jeżeli ktoś widzi na liście wynik łączny 121,36 to Bambolo82 chyba będzie miał mianowanie ale nie w tym roku. Kit taki sam jak wiele. Polecam Bambolo wykuć "na blachę" treść traktatów UE, Karty ONZ, parę ważniejszych umów międzynarodowych, itp. Myślę, że zgodnie z sugestią Skarbenki przewód doktorski masz w garści. Powodzenia.

Uważam że słuchanie ludzi którzy przekroczyli próg o kilka punktów nie jest dobrym pomysłem. To że ktoś nie tknął żadnej ustawy i szczęścliwie się przeslizgnął to dobrze dla niego, ale niech lepiej nie namawia na taki hazard innych. Egzamin jest drogi a jego stawka spora (kasa 880 zł z dodatku, ekstra urlop, ochrona przed zwolnieniem, prestiż), dlatego warto tak się uczyć żeby zdać z zapasem.

Jeszcze raz tutaj napiszę, że chwalenie się tutaj że nie przyłożyło się sie do nauki a się zdało jest żenujące i trochę nie na miejscu. Zwłaszcza że ewidentnie widać po wysokich tegorocznych wynikach że tysiące ludzi sporo się uczyło i a wielu z nich się nie udało (około 500 osód "zdało" ale się nie załapało w limicie).

Gdyby mi się fartem udało to bym raczej porad nie udzielał, tylko po prostu cieszyłbym się z sukcesu.

Wiesz.. Jest jeszcze coś takiego, co się nazywa umiejętność czytania ze zrozumieniem. Polecam, bo.. po tym co napisałeś, to albo nie przeczytałeś, albo nie zrozumiałeś. Kto tu napisal, że nie tknął żadnej ustawy i się szczęśliwie prześlizgnął ? Pokaż mi taki choć jeden wpis, a osobiście będę za linczem ;)

20 sie 2010, 10:36
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA07 maja 2007, 12:51

POSTY        139
dwie sprawy:
po pierwsze - system punktowania umiejętności:
ktoś napisał, że zrobił niemalże całość a dostał 50 pkt, więc nie warto jego zdaniem robić wszystkiego. Ale przecież, to że zrobiłaś (łeś) wszystko nie znaczy "dobrze". Twierdzenie, że lepiej zrobić mniej jest dla mnie nielogiczne. Myslę, że należało przekroczyć jakiś próg z każdej części testu umiejętności i wtedy jest max. Jesli ktoś zaczął np. od tabelek a na resztę zostało mu tak niewiele czasu, że musiał strzelać to nie zaliczył, choć ma potencjał, ale czasu było zbyt mało. Według mnie układający test z góry zakładają, że nie jesteś w stanie zrobić skrupulatnie wszystkiego ale musisz pokazać, że w każdym rodzaju testu na inteligencję jesteś w stanie sie wykazać. Ponadto, ma tu znaczenie także, czy poradzisz sobie w sytuacji stresowej (mało czasu, ogrom zadań) i zrobisz jak najwięcej i jak najlepiej.
po drugie - wiek
ja też mam już za sobą 20-lecie pracy ( a studia dzienne, więc długi okres wypada ze stażu pracy). Dzieci odchowane i można pomyśleć tak całkiem o sobie i pogłaskać się troszkę za sukces :D

20 sie 2010, 10:45
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA15 kwi 2008, 18:48

POSTY        32
uważam, że uwagi mówiące jaki to MEGA HIPER TrudnY był tegoroczny egzamin, ze szczególnym uwzględnieniem testu wiedzy są grubo przesadzone.

jeśli ten test był tak nieprawdopodobnie trudny, to jakim cudem zdało 1,5k osób? czyli jakieś 60% zdających??? im trudniejszy test tym więcej zdających? ludzie nie przesadzajcie.

co do kwestii przygotowań, do testu wiedzy wystarczy najpierw przeanalizować (poza forum ofkors) pytania z poprzednich lat, i po ich przeczytaniu czytać ustawy. W trakcie nauki po prostu wymyślać sobie pytania podobne do tych z lat poprzednich. ja się tak ucząc zdobyłem ponad 60pkt. z testu wiedzy.

w teście umiejętności tabelki nie są najważniejsze, może są najprostsze do zrobienia i zrozumienia - ale jednocześnie są straaasznie czasochłonne.
większość osób, które miały ponad 50 pkt. z umiejętności robiło test PO KOLEI i na tabelki większości zabrakło czasu,
Ci co zaczynali od tabelek ..., no cóż ...

20 sie 2010, 10:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274 ... 840  Następna strona