Teraz jest 08 wrz 2025, 18:07

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 lip 2010, 14:25

POSTY        38
Post Postępowanie kwalifikacyjne
drolek                    

"Witam :)
jestem również w gronie szczęśliwców, którym udało się w tym roku zdać i znaleźć się w tym "tysiącu"...
Dziękuję wszystkim za współpracę..to forum okazało się kopalnią wiedzy, wymiany doświadczeń..różności, tak bardzo potrzebnych.. Napisałam (zgodnie z odpowiedzią na mojego emaila do KSAP) do Departamentu Służby Cywilnej KPRM z pytaniem dotyczacym oficjalnej listy urzędników mianowanych..i oto odpowiedź:
Szanowna Pani,
Uprzejmie informuję, że lista osób, które zostaną mianowane, nie będzie publikowana. Osoby te zostaną powiadomione o miejscu i terminie uroczystości ślubowania i wręczenia aktów mianowania przez swoje macierzyste urzędy, którym informację w tej sprawie przekaże Departament Służby Cywilnej KPRM. Myślę, że Pani wątpliwości co do uzyskania mianowania może rozwiać lektura krótkiej informacji zamieszczonej na witrynie Serwisu Służby Cywilnej. Oto link do tego komunikatu:

http://www.dsc.kprm.gov.pl/aktualnosci. ... 9&look=433

Łączę wyrazy szacunku......."

Szanowny Panie Dyrektorze,

Uprzejmie informuję, że wskazany przez Pana odnośnik do strony Serwisu Departamentu Służby Cywilnej zawierającej listę osób, które zdały egzamin w ramach postępowania kwalifikacyjnego w s.c. w żadnym stopniu nie rozwiewa moich wątpliwości, gdyż prawdopodobne jest, że do przedmiotowego postępowania przystąpiła osoba o identycznym imieniu i nazwisku, nie posiadająca drugiego imienia.

Z poważaniem,
:)

Napisz po prostu emaila do KSAP z prośbą o przesłanie szczegółowego wyniku i podaj swój PESEL. Mi bardzo szybko odpisali i to rozwiało moje wątpliwości w tym zakresie  :rolleyes:

18 sie 2010, 14:20
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
ups, Drolek, a jak jakiś macierzysty urząd zapomni (zupełnie przez pomyłkę, nie twierdzę, że to świadome działanie ) powiadomić swojego pracownika  o dacie ślubowania????? <_<

18 sie 2010, 14:21

REJESTRACJA31 maja 2010, 20:56

POSTY        99
Nie podoba mi się ten patent z zawiadamianiem osób które zdały o miejscu terminie mianowania za pośrednictwem macierzystego urzędu. W poszczególnych przypadkach mogą być niezłe jaja znając "kadry", zawiść etc. etc.

18 sie 2010, 15:33
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA11 gru 2009, 08:53

POSTY        17
a co w sytuacji gdy osoba, która zdała egzamin do listopada zmieni miejsce pracy (chodzi mi o przeniesienie służbowe do innego urzędu), jak wtedy wygląda cała procedura z mianowaniem?  :mellow:

18 sie 2010, 16:01
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
Bambolo82                    

Nie podoba mi się ten patent z zawiadamianiem osób które zdały o miejscu terminie mianowania za pośrednictwem macierzystego urzędu. W poszczególnych przypadkach mogą być niezłe jaja znając "kadry", zawiść etc. etc.

hi, hi, a tak się starałam ująć to delikatnie, a Ty tak brutalnie, z grubej rury :D

18 sie 2010, 16:04
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
Jet                    

nowa                    

Ja też zdałam ale albo dostane mianowanie, albo nie. Wszystko zależy od tego jaką metodę przyjmie KPRM przy ustalaniu limitu mianowań. Według arytmetyki mieszczę się w 1000 ale może się tak zdarzyć, że go nie będę miała ;). Czekam na maila z informacją :)

Też myślę, że nie powinnaś tracić nadziei. W zeszłym roku egzamin zdało 531 osób (jedną dopisali po odwołaniu), ale mianowali tylko 530, bo "z jedną z uprawnionych osób rozwiązano stosunek pracy przed dniem mianowania". Tak napisali w ostatnim Przeglądzie S.C. W tym roku wygląda na to, że brakuje tylko jednego wolnego miejsca, żeby ostatnie pięć osób z taką samą liczbą punktów załapało się na limit 1000 miejsc. Do grudnia jeszcze ktoś może zrezygnować z pracy w s.c. Wszystko zależy od tego, kiedy KPRM zamierza postawić kreskę na liście. Dowiedz się tego od nich i jeśli dopiero tuż przed 1 grudnia, to nadzieja jest. :)

Miło byłoby dostać mianowanie, ale ja już w pewnym sensie pogodziłam się z tym, że będę ponownie zdawała ten egzamin w przyszłym roku.  :)

18 sie 2010, 17:05
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA22 maja 2009, 10:55

POSTY        6
W jaki sposób można sprawdzić ile punktów otrzymałam z poszczególnych testów?

18 sie 2010, 17:32
Amator

REJESTRACJA21 lut 2010, 23:01

POSTY        11
Napisz maila z prośbą o podanie wyników szczegółowych z poszczególnych części egzaminu na adres:
postepowanie@ksap.gov.pl

18 sie 2010, 17:39
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 lut 2010, 17:54

POSTY        103
nowa                    

Miło byłoby dostać mianowanie, ale ja już w pewnym sensie pogodziłam się z tym, że będę ponownie zdawała ten egzamin w przyszłym roku.  :)

oj, to jeszcze czekasz na odpowiedź?? mogliby nie trzymać was w niepewności :(
jesli chodzi o KSAP, to tu idzie szybko- napisałam rano, w południe dostałam już odpowiedź.

18 sie 2010, 19:08
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA15 kwi 2008, 18:48

POSTY        32
ja w sprawie tabelek,
z testu umiejętności dostałem 60 pkt.
zrobiłem 4 tabelki dobrze, 2 prawie dobrze a 2 ostatnich nie ruszyłem.

wg mnie tabelki są przereklamowane i strasznie czasochłonne.

cały test robiłem po kolei, nigdzie nie skakałem - słowa zajęły mi  10 min, obrazki 30 min, cała reszta to cholerne tabelki. Po wyjściu byłem cały załamany, że nie zrobiłem wszystkich, że inni zaczeli od tabelek...
po ogłoszeniu wyników okazało się, że część osób która zaczęła od tabelek - nie zdała.

18 sie 2010, 19:36
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA01 lip 2009, 08:14

POSTY        6
Udało mi się uzyskać 60 na 60 z testu umiejętności. Co do jakości I i II części trudno mi się wypowiedzieć, czy prawidłowo typowałam odpowiedzi. Jeśli chodzi o III część (zadanka z tabelkami) ...
Z "wywiadu" środowiskowego, tj. zdających w tym roku, sporo osób nie zrobiło wszystkich tabelek. Z kumpelą podobnie miałyśmy zrobione po 6 pełnych tabelek i 1 w ok. 50-75%.
Potwierdza się moja - słuszna lub nie - teza o "MEDIANIE".  ;)
Jeśli w naszej populacji (czytaj: wszystkich zdających 3 lipca) "częstość" osiągnięcia powyższego wyniku była bardzo duża, to osoby o podobnych (tj. zbliżonych lub takich samych) wynikach można uznać za 100% i przypisać tej wartości maksymalną wartość punktową, czyli 60 pkt.  :czytaj:
Wniosek :nonono: im więcej "przeciętniaków" na egzaminie, tym większe szanse uzyskania maksymalnej noty na teście umiejetności :nonono:

18 sie 2010, 19:43
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:31

POSTY        22
beatka82                    

a co w sytuacji gdy osoba, która zdała egzamin do listopada zmieni miejsce pracy (chodzi mi o przeniesienie służbowe do innego urzędu), jak wtedy wygląda cała procedura z mianowaniem?  :mellow:

mam ten sam problem bo też najprawdopodobniej zmienię pracę... Wolałabym wiedzieć wcześniej o dokładnym terminie mianowania, a nie dwa tygodnie przed... ;)

18 sie 2010, 20:13
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
asia78                    

nowa                    

oj, to jeszcze czekasz na odpowiedź?? mogliby nie trzymać was w niepewności :(
jesli chodzi o KSAP, to tu idzie szybko- napisałam rano, w południe dostałam już odpowiedź.

Odpowiedź z kprm dostałam, że lista osób mianowanych nie zostanie opublikowana ;-).

18 sie 2010, 20:21
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 kwi 2010, 14:05

POSTY        232
Słuchajcie kochani,
Ja zrobiłam wszystkie tabelki, od nich zaczęłam jak zobaczyłam ravenki :) W ósmej pomieszałam, na pozostałe dwie części zostało mi jakieś 15 minut - dostałam 54,4 pkt.
Ze słownych połowę strzelałam, ravenki - masakra. Zaznaczałam pierwszą myśl, bez głębszych analiz. Ale zrobiłam wszystko.Więc nie wiem, ja na robieniu tabelek wyszłam dobrze :)

A teraz z innej beczki... powiedzcie mi proszę  skąd jest kasa na nasze mianowanie, a dokładnie kto i z jakiś środków nam płaci dodatek?
Pytam, bo z gratulacjami usłyszałam tekst, że szef musi "wygospodarować" dla mnie środki i,że o podwyżkach mogę zapomnieć... Jakieś to chore. Jak to w końcu jest?

18 sie 2010, 21:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271 ... 840  Następna strona