dzięki EMEF. to uspakajające co piszesz. Bałam się, że zabiorą mi urlop (a mam już max - 12 dni , albo kasę (co gorsze). W tej sytuacji będę i bogata i wolna! (częściej niz pozostali)
18 sie 2010, 10:39
Postępowanie kwalifikacyjne
espina
L U D Z I E !!!!!
Czy Wy nie czytacie poprzednich postów?? Przecież Nadir pisał żeby swoje prośby o materiały zgłaszać na priv do osób chętnych do ich rozesłania. A tak przybywa tylko stron w wątku i potem jak ktoś chce przekopać się żeby znaleźć jakieś pożyteczne rady to idzie się załamać, zniechęcić i..... stracić wątek.
Trudno dość się przebić przez 250 stron i ponad 3700 postów. Czy można wydzielić nowy wątek "Postępowanie kwalifikacyjne 2011"?? ___________________________________________________ Jutro coś z tym zrobimy.... Nadir
18 sie 2010, 11:01
emef
w ustawie szykują zmiany: -urlop przyrastałby co 2 lata a nie co rok -zmiana dotyczyłaby też przyznawania wyższych stopni służbowych - częstsze oceny pracowników i brak określonego terminu i warunków które trzeba spełnić by przyznany został wyższy stopnień służbowy. Obecnie jak dostaje się wysoką ocenę po 2 latach można dostać wyzszy stopień. Jesli nie to, po kolejnych 2latach i ponownej ocenie wysokiej, ten stopień się "należy". Wg projektu zmian, można będzie można mieć same wysokie oceny i do końca pracy zawodowej I stopień.
To tak z grubsza, to co dla nas najważniejsze.
szczęśliwie mnie juz wzrósł na maxa chociaz z drugiej strony na to patrząc...
18 sie 2010, 11:12
emef
w ustawie szykują zmiany: -urlop przyrastałby co 2 lata a nie co rok -zmiana dotyczyłaby też przyznawania wyższych stopni służbowych - częstsze oceny pracowników i brak określonego terminu i warunków które trzeba spełnić by przyznany został wyższy stopnień służbowy. Obecnie jak dostaje się wysoką ocenę po 2 latach można dostać wyzszy stopień. Jesli nie to, po kolejnych 2latach i ponownej ocenie wysokiej, ten stopień się "należy". Wg projektu zmian, można będzie można mieć same wysokie oceny i do końca pracy zawodowej I stopień.
To tak z grubsza, to co dla nas najważniejsze.
Żenujące pomysły. Za co innego niż dobrze ocieniana praca (wysokie 2 oceny, czyli 4 lata ocenianej kariery) mieliby dawać przyznawać kolejne stopnie???
Skąd masz te informacje o pracach legislacyjnych? Podaj zródło.
18 sie 2010, 11:36
Projekt założeń zmienił się od czasu kiedy go czytałam kilkukrotnie Dawno tam nie zaglądałam stąd być może te punkty o których pisałam uległy kolejnej zmianie.
Pozniżej wklejam link do strony w KPRM gdzie się znajdują informacje o aktualnych pracach nad projektem.
Projekt założeń zmienił się od czasu kiedy go czytałam kilkukrotnie Dawno tam nie zaglądałam stąd być może te punkty o których pisałam uległy kolejnej zmianie.
Pozniżej wklejam link do strony w KPRM gdzie się znajdują informacje o aktualnych pracach nad projektem.
To nie jest projekt ustawy, a jedynie założenia ewentualnej nowelizacji do których uwagi nanoszą Szef SC, ministrowie, związki zawodowe, przedsiębiorcy etc. etc. Miejmy nadzieje że to się jeszcze 10 razy zmieni na lepsze rozwiązania dla Urzędników SC. Miałem okazaje czytać uwagi resortów przed poprzednią nowelizacją i tam to dopiero były koszmarne pomysły, które potem na szczęście upadły. Generalnie nie którzy partnerzy społeczni uczestnoczący w nanozeniu uwag (zwłaszcza stowarzyszenia przedsiębiorców, związki zawodowe) mają spory zapał w tępieniu Urzędników SC.
18 sie 2010, 12:30
Witam jestem również w gronie szczęśliwców, którym udało się w tym roku zdać i znaleźć się w tym "tysiącu"... Dziękuję wszystkim za współpracę..to forum okazało się kopalnią wiedzy, wymiany doświadczeń..różności, tak bardzo potrzebnych.. Napisałam (zgodnie z odpowiedzią na mojego emaila do KSAP) do Departamentu Służby Cywilnej KPRM z pytaniem dotyczacym oficjalnej listy urzędników mianowanych..i oto odpowiedź: Szanowna Pani, Uprzejmie informuję, że lista osób, które zostaną mianowane, nie będzie publikowana. Osoby te zostaną powiadomione o miejscu i terminie uroczystości ślubowania i wręczenia aktów mianowania przez swoje macierzyste urzędy, którym informację w tej sprawie przekaże Departament Służby Cywilnej KPRM. Myślę, że Pani wątpliwości co do uzyskania mianowania może rozwiać lektura krótkiej informacji zamieszczonej na witrynie Serwisu Służby Cywilnej. Oto link do tego komunikatu:
Jak najbardziej jest to projekt założeń do ustawy. Niemniej, mówimy o zmianach wpisanych do założeń, a nie w uwagach do nich zgłoszonych. I to mnie martwi, że ze strony KPRM wychodzą takie inicjatywy
18 sie 2010, 12:44
Z testu umiejętności otrzymałam 55,74 punktów i nie miałam zrobionych 4 tabelek. Nawet nie zaczęłam ich robić. Wychodzi więc na to, że tabelki nie są najwyżej punktowane. Byś może są nawet najsłabiej punktowane...?
18 sie 2010, 14:07
wiwiankaw
Z testu umiejętności otrzymałam 55,74 punktów i nie miałam zrobionych 4 tabelek. Nawet nie zaczęłam ich robić. Wychodzi więc na to, że tabelki nie są najwyżej punktowane. Byś może są nawet najsłabiej punktowane...?
wygląda na to, że tak, bo mój wynik z tej części nie byl powalający na nogi, a tylko 1 tabelki nie miałam
18 sie 2010, 14:11
"Witam jestem również w gronie szczęśliwców, którym udało się w tym roku zdać i znaleźć się w tym "tysiącu"... Dziękuję wszystkim za współpracę..to forum okazało się kopalnią wiedzy, wymiany doświadczeń..różności, tak bardzo potrzebnych.. Napisałam (zgodnie z odpowiedzią na mojego emaila do KSAP) do Departamentu Służby Cywilnej KPRM z pytaniem dotyczacym oficjalnej listy urzędników mianowanych..i oto odpowiedź: Szanowna Pani, Uprzejmie informuję, że lista osób, które zostaną mianowane, nie będzie publikowana. Osoby te zostaną powiadomione o miejscu i terminie uroczystości ślubowania i wręczenia aktów mianowania przez swoje macierzyste urzędy, którym informację w tej sprawie przekaże Departament Służby Cywilnej KPRM. Myślę, że Pani wątpliwości co do uzyskania mianowania może rozwiać lektura krótkiej informacji zamieszczonej na witrynie Serwisu Służby Cywilnej. Oto link do tego komunikatu:
Uprzejmie informuję, że wskazany przez Pana odnośnik do strony Serwisu Służby Cywilnej zawierającej listę osób, które zdały egzamin w ramach postępowania kwalifikacyjnego w s.c. w żadnym stopniu nie rozwiewa moich wątpliwości, gdyż prawdopodobne jest, że do przedmiotowego postępowania przystąpiła osoba o identycznym imieniu i nazwisku, nie posiadająca drugiego imienia.
Z poważaniem,
Atalach
"Pani psycholog powiedziała, że ona też by zaczęła od tabelek i sławnych klas, bo są najwyżej punktowane. Nie wiem czy są, ale ja po tegorocznym teście mam inny argument by od nich zacząć. Są najprostsze z całego testu i świeży umysł lepiej sobie z nimi poradzi, niż umysł po godzinie wpatrywania się w obrazki."
Najprostsze może i są, ale też najbardziej pracochłonne.
18 sie 2010, 14:15
Dokładnie...dlatego nie rozumiem, dlaczego nie zamieszczą listy mianowanych..mamy czekać w niepewności do listopada?? Nie rozumiem tego...
18 sie 2010, 14:18
A może ktoś próbował dowiedzieć się czy i jeśli tak, to kiedy KSAP udostępni pytania z tego roku? Jestem bardzo ciekawa odpowiedzina niektóre z pytań, jak i również dokładnego brzmienia niektórych z nich ...
18 sie 2010, 14:19
Adaneta
wiwiankaw
wygląda na to, że tak, bo mój wynik z tej części nie byl powalający na nogi, a tylko 1 tabelki nie miałam
Ja miałam z testu umiejętności maksa. Posłuchałam rady mojego przełożeństwa, że tabelki są ważne, ale nie najważniejsze. I żeby zacząć od tych obrazków i słów, ale uważać na upływający czas. No więc czasu pilnowałam- w ciągu 20 min. zrobiłam tyle, ile mogłam testów słowno-obrazkowych (po tym okresie zostało mi ok. 10 z 50 niepewnych), potem przez 60 min. tabelki (zrobiłam 6 z 8 - 2 ostatnie zaczęłam, ale mi nie powychodziły...) i na końcu wróciłam do strzelania w teście słowno-obrazkowym. I jakoś się udało :).