Teraz jest 09 wrz 2025, 09:04

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 sie 2009, 13:53

POSTY        60
Post Postępowanie kwalifikacyjne
Hej, gratuluję wszystkim, którzy zdali i są nad kreską.  :brawa:
Ja zdałam, ale jestem pod kreską. :mellow:
Szczególnie gratuluję DZIEWCZYNOM, które aktywnie przygotowywały do egzaminu na tym forum siebie i INNYCH. Przekazywałyście wiele cennych informacji, ale przede wszystkim dobrą energię. Ciekawa jestem czy w przyszłym roku uda się powtórzyć taką fajną atmosferę. Życzę tego sobie i innym.
JAASK, gratuluję, Ty w tym "kociołku" byłeś oazą spokoju i rozsądku. Trzymajcie za nas kciuki za rok.  :D

17 sie 2010, 12:29

REJESTRACJA18 maja 2009, 17:26

POSTY        9
No cóż ... Nie chwaląc się 2 miejsce (słownie: drugie) :dokuczacz:

17 sie 2010, 12:40
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 sie 2009, 13:21

POSTY        576
ira                    

to się nie chwal, drażnisz tych, którym zabrakło niewiele do mianowania :angry2:

Ostatnio edytowano 17 sie 2010, 12:47 przez Adaneta, łącznie edytowano 1 raz

17 sie 2010, 12:45
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA12 cze 2009, 13:45

POSTY        1
Witam wszystkich, zdałam (miejsce ok. 200) :D

17 sie 2010, 12:46
Specjalista
Własny awatar

POSTY        576
drolek                    

Wie ktoś, jak to wygląda w tym konkretnym roku? Czy po przedstawieniu aktu mianowania, zakładam że po 10 grudnia dadzą nam ten dodatkowy urlop przynajmniej proporcjonalnie?

Teoretycznie pracodawca powinien udzielić Ci urlopu w pełnym przysługującym Ci wymiarze, przy czym jest to normalny urlop wypoczynkowy więc przechodzi na rok kolejny do wykorzystania. Analogicznie do sytuacji, w której urzędnicy po wejściu w życie nowej ustawy o s.c. (pomimo, że nastąpiło to w marcu) dostawali pełen wymiar urlopu. Niektóre urzędy liczyły im proporcjonalnie, ale potem KPRM wysłał pismo jak należy interpretować te przepisy.

Ta interpretacja przypadła mi do gustu :P , ale ma może ktoś dostęp do tych wyjaśnień kprm?
Obawiam się, że to trzeba będzie wyłożyć w sowim urzędzie bardziej łopatologicznie  :dokuczacz:

Ostatnio edytowano 17 sie 2010, 13:05 przez Adaneta, łącznie edytowano 1 raz

17 sie 2010, 12:46
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 lip 2010, 14:25

POSTY        38
Adaneta                    

Ta interpretacja przypadła mi do gustu :P , ale ma może ktoś dostęp do tych wyjaśnień kprm?
Obawiam się, że to trzeba będzie wyłożyć w sowim urzędzie bardziej łapotologicznie  :dokuczacz:

Ja znalazłam coś takiego:
http://www.dsc.kprm.gov.pl/userfiles/fi ... wilnej.pdf

17 sie 2010, 12:48
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 cze 2010, 21:00

POSTY        60
ira                    

Zdolniacha i farciarz w jednym  :rotfl: POdzieliłbyś się materiałami  ;)

17 sie 2010, 12:55
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA28 mar 2010, 20:27

POSTY        28
upalona                    

Adaneta                    

Obawiam się, że to trzeba będzie wyłożyć w swoim urzędzie bardziej łapotologicznie  :dokuczacz:
Upalona
To jest ten dokument.

Ostatnio edytowano 17 sie 2010, 17:20 przez Nadir, łącznie edytowano 2 razy

dodałem (dla przejrzystości) cytat z poprzedniej strony

17 sie 2010, 13:05
Specjalista
Własny awatar

POSTY        576
upalona                    

Adaneta                    

Obawiam się, że to trzeba będzie wyłożyć w sowim urzędzie bardziej łapotologicznie  :dokuczacz:

znaczy jakby cały :D

17 sie 2010, 13:06
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 14:43

POSTY        237
Karolaaa - myślę, że co do IRY to akurat  właściwą formą w zwracaniu się do niej byłaby raczej forma "podzieliłabyś" niż "podzieliłbyś"...Sama sprawdziłam - 2 miejsce na liście zajmuje kobieta....:)

17 sie 2010, 13:16
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 lip 2010, 14:25

POSTY        38
Właśnie dostałam odpowiedź z KSAP-u na moje zapytanie odnośnie szczegółowych wyników. Wygląda to tak: sprawdzian wiedzy - 48, sprawdzian umiejętności - 58,48. Robiłam wszystko po kolei, dwóch ostatnich tabel wogóle nie tknęłam, bo nie zdążyłam, a wynik rewelacyjny, więc nie wiem jak było to oceniane. W każdym razie wielka wygrana!!! Nawet nie wiecie jak się cieszę i naprawdę żałuję tych, którym się nie udało. Bezpośrednio po egzaminie byłam zdecydowana próbować znów za rok, bo ogólnie podobało mi się. A tu jaka miła niespodzianka  :)

17 sie 2010, 13:20
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA28 mar 2010, 20:27

POSTY        28

Właśnie dostałam odpowiedź z KSAP-u na moje zapytanie odnośnie szczegółowych wyników. Wygląda to tak: sprawdzian wiedzy - 48, sprawdzian umiejętności - 58,48. Robiłam wszystko po kolei, dwóch ostatnich tabel wogóle nie tknęłam, bo nie zdążyłam, a wynik rewelacyjny, więc nie wiem jak było to oceniane. W każdym razie wielka wygrana!!! Nawet nie wiecie jak się cieszę i naprawdę żałuję tych, którym się nie udało. Bezpośrednio po egzaminie byłam zdecydowana próbować znów za rok, bo ogólnie podobało mi się. A tu jaka miła niespodzianka

Jak już pisałem dużo wcześniej, zapewne wyniki odnoszone są do całości populacji i stosowany jest rozkład, stąd te dziwne końcówki. Sam zrobiłem 3 tabelki, a wynik 46,24 jest zdumiewający. Po egzaminie byłem podłamany, bo pozostali uczestnicy postępowania mówili o zrobionych 6 czy 7 tabelach. Jedynym logicznym wytłumaczeniem jest, że zrobienie 6 czy 7 tabel nie gwarantuje prawidłowego ich wypełnienia. Innymi słowy jako populacji - kiepsko nam poszło :)

17 sie 2010, 13:47
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2008, 23:07

POSTY        220
Ja mam: sprawdzian wiedzy -52
sprawdzian umiejętności -46,24
suma - 98,24
Tabelki zrobiłam, wydaje mi się, że dobrze, ostatniej nie dokończyłam. Natomiast środkowa część z obrazkami, ma-sa-kra. Totolotek - mało czasu. Widać nie trafiłam tych właściwych :mur:

17 sie 2010, 13:52
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 cze 2010, 21:00

POSTY        60
Rozkoszna                    

Karolaaa - myślę, że co do IRY to akurat  właściwą formą w zwracaniu się do niej byłaby raczej forma "podzieliłabyś" niż "podzieliłbyś"...Sama sprawdziłam - 2 miejsce na liście zajmuje kobieta....:)

Ups  :blush:  faktycznie. Ja nie sprawdziłam :blush:  mea culpa :blush:

17 sie 2010, 13:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266 ... 840  Następna strona